Dobetoniranje stopnic

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Situacija je nekako takšna:

Spodnja stopnica je 13 cm, ostale po 17.

elastosilom, a na spletni strani piše, da se le-ta doda samemu betonu.

Kako torej najučinkoviteje "sanirat" zadevo?
uf-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
mislim da lahko naredis oboje. Namazes in dodas v malto.jaz sem tako naredil v silosu.
Sicer pa; projektant, narocnik izvajalec ni na to mislil? Naloziti bos moral vse stopnice kkajne. Zgornjo imas pa 21.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Zgornja je 19 cm.

Betonirat mislim z "nulo" (0-4 mm).

V kleti očitno niso bili predvideni estrihi, oz. bolj tanki, kot sem jin naredil jaz.

No, vsaj stopnice v zgornjem štuku so narejene pravilno.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Delaj po navodilih iz spletnika. Bolje opisanega postopka si skoraj ne moreš želeti.
Če pričakuješ, da bo kdo na alterju zadeve bolje poznal kot zgoraj omenjeni mojster, pa pomoje pričakuješ krepko preveč.

Edit: Če mojster, ki mora nenazadnje trošiti svoj čas, da jih spravi "na nulo", reče, da je edino tako prav, da je spodnja nižja od ostalih, potem tudi s tvojimi stopnicami najbrž ni nič narobe in so bile čisto prav narejene.

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Kaj pa bo na stopnicah? Če bodo ploščice, potem jih je jasno treba dobetonirat. Pa preden začneš dobro preštudiraj končne višine.
Glede postopka pa mislim da je vseeno, le paziti mora na potek - v prikazu terakotte je lepo napisano - namažemo z elastosilom, nato pa takoj čez beton. Elastosil se torej ne sme posušiti.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Ravno zato, ker je nanje možno položiti kup različnih opcij, se stopnice delajo tako, da je spodnja najnižja in se potem glede na debelino obloge preračuna in prilagodi višina ostalih. Les recimo je pač debelejši kot ploščica in je višina stopnice potem drugačna.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če ti kaj pomaga, sem tudi jaz delal to sranje.

z bosancem sva očistila, poemtla, psoesala v nulo. namazala z elastosilom, malo ga dodala v malto in takoj nalivala.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne..to je posledica dveh možnih napačnih izved:
1. stopnice je delal šiptar, ki na kosovu ni videl več kot atrijsko hišo
2. stopnice je delal lokalc, ki predtem ni videl dlje od cvička

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
če ti kaj pomaga, sem tudi jaz delal to sranje.

z bosancem sva očistila, poemtla, psoesala v nulo. namazala z elastosilom, malo ga dodala v malto in takoj nalivala.

Koliko si porabil elastostila?