dober toaster - pekač - grill - kaj jest vem...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Torej govorimo o klasičnem "toasterju" za na pult, k dela naše toaste pa kakšno hrenovko speče, itn...

Kateri so kakšni dobri, ker vem da uni za 30€ niso glih najboljši na dolgi rok...

Kaj sploh loči dobrega in slabega, razen to da en prej razpade...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Jaz ne vem kako se sploh lahko loči slab toaster od dobrega. po funkcijah sigurno ne, lahko pa po:
- dizajnu
- velikosti plošč
- nastavljivosti med zgornjo in spodnjo - da zna lepo enakomerno razdaljo držat med ploščama, da ni stran toasta pri tečajih bolj potoftana kot spredaj

drugače pa kamorkoli pridem, imajo tega:
http://www.gorenje.si/izdelki/mali-gospodinjski-aparati/zari-opekaci/122960

za dva topla sendviča je na kamot, pa kako hrenovko tudi...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas

Tega mava mi2, slabo leto... Povprecen toaster. Ko sva kupovala je razpon res,skor da od 10e,pa navzgor ni da ni. Dela bp, vecinoma seveda za toast sednvice, enkrat na mesec pa tut kak krompir dava not,pa grel sm is pisanca (ze pecenega) not,to je pa to kar se spomnem.
Vsake tolk snamem plosci dol in ju umijem,sploh ce se kak sir razlije. Zelo hvalezna masinca ce ne.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Edino na kar sem jaz pazila pri teh stvareh je bilo DVOJE:

1. Da imata obe plošči (zgornja in spodnja) vsaka svojo regulacijo toplote

in

2. da se dasta narediti v eno ravno ploščo.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Po mojem mnenju je potrebno biti pozoren še na:

-možnost čiščenja (odstranljive plošče)
- "stabilnost" zgornjega dela toasterja (npr če nimaš sendviča ampak npr. obložen kruh)
- nekateri so tudi "občutljivi" na vgrezljivost kanalčkov. tu moram priznati,d a so bili stari toasterji zakon.

Za neko normalno privatno uporabo so tile Gorenjevi (ali podobni) popolnoma o.k.. Niso pa to profi variante.
Midva vedno uporabljava alu folijo, ki se jo po končani uporabi samo odvrže in ni nobene panike z čiščenjem toasterja. dejansko je po 3 letih še kot nov. Je pa res, da ga uporabljava samo za sendviče in kruhke. Enostavno sem poizkusil in mi kakšna peka bučk in mesa na toasterju ne ustreza.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Že cca 3 leta nazaj...eno Gorenjevo zadevo.

Nič komplicirano...šla v trgovino, prila v roke, pogledala da ima stvari, ki jih želim...in odnesla skozi vrata
wink-1.gif

Zadovoljna
cheer.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
. Enostavno sem poizkusil in mi kakšna peka bučk in mesa na toasterju ne ustreza.

mmmmmm
Jaz pa si pogosto popečem bučke, kako papriko, melancane...
cheer.gif

Dam ga narazen, da sta obe plati ravno, naredim na največjo temperaturo, pa par minutk popečem na eni, par minutk na drugi strani
cool-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Mi smo imeli neki od Gorenja pa nam res ni bil všeč in smo bili kar veseli ko je crknil.
Potem smo kupili v hoferju https://topics.hofer.si/si/html/offers/2867_38862.htm in je odličen. Dobre 2 leti že dela tako kot mora.

Pa saj vse to je KLASIKA.
Vse te stvari verjetno tudi delata 2 firmi... vsi ostali pa kupujejo od njih in lepijo svoje nalepke gor (da ne boste mislili, da Gorenje to sam del
cool-1.gif

Tako, da če stvar stane v razumnih mejah IN ima par stvari, ki jih ta stvar mora imeti (smo jih našteli zgoraj) je dejansko vseeno katero zagrabiš in odneseš do blagajne
cheer.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
jaz imam že nekaj časa tega, pa sem zelo zadovoljna (40€ sem dala zanj)
2064857-1.jpg

Priponke

• 2064857-1.jpg
    2064857-1.jpg
    37,1 KB · Ogledi: 2.260

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Ta je o.k. edino ima zelo nestabilno zgornjo ploščoa če želiš, da se zgornja plošča ne dotika opečencev.
Če želiš samo stopiti sir na kruhkih ipd.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Mi smo imeli neki od Gorenja pa nam res ni bil všeč in smo bili kar veseli ko je crknil.
Btw. meni je zgoraj omenjeni klasični Gorenjev novodobni žar-toaster crknil že dvakrat (v bistvu trikrat, ker je bil že ob nakupu kaputt), simptom: lučka gori, greje pa ne.
Razlog je v pregoreti termo varovalki, nova stane euro ali dva, menjava ti vzame 5min, četudi se na štrom zastopiš toliko kot jaz (=nula). Ok, 10min, če po Muprhyju zgrešiš stran in najprej odstraniš zaščito pod napačno ploščo - skriva se namreč na kablu pod eno izmed obeh plošč.
Tko da zadeva še ni za v smeti četudi ti na servisu rečejo, da samo pregled naprave stane 15€, novo pa dobiš za 40€.