dober silikon

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kje bi dobu kaj dobrega silikona? rabim za montažo pocinkanih žel. plošč na steno, tko da mora bit hitro sušeč, in močan.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Pojdi povprašat v kak Bau, Obi ali Topdom. Vsi prodajajo robo od Murexin-a, TKK-ja, Sike... Jaz bi vzel kak Sikadur (katerega, naj ti svetuje prodajalec, ker jih je več različnih). Cene niso ravno prijazne denarnici. Sicer več ne vem s katerim vendar, tablice sem na avto pripopal ravno s Sikadurom (pozabil katerim) in so tablice še vedno na avtu, kljub pranju z wapom.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Prej kot silikon rabiš lepilo, silikon ni tako močan kot si misliš, odvisno tudi na kaj lepiš omenjaš steno iz česa je , površina stene? plošče , kako velike in teža , Položaj lepljenja.Malo opiši , kajti silikon ni pravi način za lepljenje pocinkanih plošč, še posebej ne kislinski .

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.757
113
EU
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Prej kot silikon rabiš lepilo, silikon ni tako močan kot si misliš, odvisno tudi na kaj lepiš omenjaš steno iz česa je , površina stene? plošče , kako velike in teža , Položaj lepljenja.Malo opiši , kajti silikon ni pravi način za lepljenje pocinkanih plošč, še posebej ne kislinski .

Pocinkane plošče čez čas dobijo tenko oksidno plast, zato so težavne za lepljenje.potrebno jih je obdelati z nekakšnim premazom.
Mi smo lepili pocinkano fasadno ploševino na les. Po par mesecih so se vse napihnile .