Dobavni roki novih vozil

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Trenutno malo gledam da bi zamenjal za nov avto.
Bil sem na Renaultu, kjer je megane čakalna doba cca 5 mesecev. (edini ki so ponudili garancijo cene ob podpisu pogodbe)
Bil sem na VW kjer mi točnega datuma za golfa sploh ne morejo dati.

Kako je kje drugje?

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
242
192
43
Novi Peugeot 308. Naročen konec novembra lani, dobavni rok je bil predviden konec aprila, a je prišel že v začetku feburarja. Dobavni roki so odvisni od opreme. Npr.: naročila z alarmom julija lani še vedno niso dobavljena, trenutno je npr. težava 3 d zaslon, če vztrajaš, dobava jeseni, drugače pa takoj in popust 300€. Tudi sicer privilegirajo bolje opremljene - dražje različice, za flotna vozila so dobavni roki še daljši.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.454
3.554
113
Adria ima čakalno dobo po novem iz 1.5 leta na 2 leti za nove avtodome. Mi je prav smešno hitro, ko se za avto omenja 5 mesecev. :)

• Všeč mi je
Reactions: koliko

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Trenutno malo gledam da bi zamenjal za nov avto.
Bil sem na Renaultu, kjer je megane čakalna doba cca 5 mesecev. (edini ki so ponudili garancijo cene ob podpisu pogodbe)
Bil sem na VW kjer mi točnega datuma za golfa sploh ne morejo dati.

Kako je kje drugje?

VW grupa, vejetno bo nekje med 8 do 12 mesecev. Na srečo se mi ne mudi. Uspel podpisati s fiksno ceno.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Kaj tocno to pomeni? Kolikor vem je nek index po katerem se zgledujejo, res pa da morajo zadeve precej v visave pa vseeno placas le nekaj malega vec...

V pogodbi ni nobenega člena, ki bi nakazoval na kaj takšnega. Edino kar je, da se cena spremeni v primeru višjega DMV ali DDV.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
V pogodbi ni nobenega člena, ki bi nakazoval na kaj takšnega. Edino kar je, da se cena spremeni v primeru višjega DMV ali DDV.
Imaš ceno v "švicarjih"? :evil:

Daj še enkrat preberi pa še kdo naj prebere, da ne bo kakega neprijetnega presenečenja. Dva dni nazaj so mi pri Jarcu v MB, ki prodaja Seat in je Porsche Slovenija grupa rekli kot sem že zapisal - cena se garantira cca 1 mesec, kasneje do 5% povišanje moraš sprejet, nad 5% pa lahko odstopiš brez kazni.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
20220329_084619.jpg

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
Ja in kaj pravi 2. točka?
Na primer še ne pomeni: samo to! Prodajalec nima tudi vpliva na dvig nabavne vrednosti pri proizvajalcu, dvig cen energentov, prevoza,... ;)

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Ja in kaj pravi 2. točka?
Na primer še ne pomeni: samo to! Prodajalec nima tudi vpliva na dvig nabavne vrednosti pri proizvajalcu, dvig cen energentov, prevoza,... ;)

Pogodba ni nekaj, kar mora kupec predvideti na kaj je prodajalec mislil. Pogodba mora biti jasno definirana in ne napisana na način širokega razumevanja. Se bomo pa drugače pogovarjali, če bodo komplicirali. Ni problema.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: kamela213 in tony

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Preden se zapletete v to, kaj v pogodbi piše, je važno tudi kaj piše v obligacijskem zakoniku.

In tam lepo piše da obstaja par opcij dogovorov, npr če so oni z izpolnitvijo oškodovani. seveda obstaja tudi par opcij zate, npr. ne nosiš penalov, torej ti vrnejo celo predplačilo.
Denar dobiš nazaj, oni avto prodajo drugemu po trenutni tržni ceni.
ti se nisi pustu jebat, sam hodiš pa peš...

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.446