DLNA media server

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
zdej sm se matral z mezzmo media serverjem, pa mi ne rata spravit podnapisov na tv. ČE dam film na ključ, in ga vtaknem v tv, delajo podnapisi, preko dlna pa nočejo... pa sem probal že vse tist emmbed, burn, itn...

A morem kakšen drug server uporabit, al kako?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zdej sm se matral z mezzmo media serverjem, pa mi ne rata spravit podnapisov na tv. ČE dam film na ključ, in ga vtaknem v tv, delajo podnapisi, preko dlna pa nočejo... pa sem probal že vse tist emmbed, burn, itn...

A morem kakšen drug server uporabit, al kako?
Na Mezzmu podnapisi lepo delujejo v transkodingu in ne potrebuješ nobenega prekodoranja. Mezzmo je dejansko edini DLNA server, kateri mi je preko Windows računalnika predvajal podnapise tako na LG TV kot na Samsung telefonu in to brez prekodiranja. Vsi ostali imajo neke omejitve (ali ne berejo podatkov z NAS diska ali ne predvajajo podnapisov na TV ali pa ne na telefonu).

hermann

Guru
19. mar 2014
9.669
6.534
113
Zato, ker je odvisno od tvja, če podpira zunanje podnapise dodane k streamu.

Philips tv pri dlna recimo podpira podnapise, ki so v mkvju, za zunanje srt podnapise pa potrebuje transkodiranje. LG in samsung pa tega ne rabita.

Imaš philipsov tv a ne?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa kaj si ja nor, pa treba doktorat nardit, da človk ve kater tv kupit, da bo vsaj pol stvari delalo na njemu tko kot oglašujejo.

a obstaja kak seznam kaj vse en malo bolj napreden uporabnik potrebuje in kater tv to ima/nima?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.669
6.534
113
Po mojem je dovolj, če se izogibaš philipsa, ker je kitajski pofl. Ostalo pa po želji.

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Saj ni potreben doktorat, ampak pred nakupom se je treba podrobno poglobiti v tehnične specifikacije. Tisti, ki želijo od izdelka maksimum, se pač morajo za to potruditi PRED NAKUPOM.

22. jul 2007
13.445
1.683
113
124
Ja in potem se odločiš, da boš nabavil dober tv in TUKAJ vidiš da dobiš samo "1" tv po zlatarski ceni
bonk.gif

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Nad "pametnim" televizorjem (LG 47, star dobro leto) sem jaz že lani obupal. Pa bi naj imel WIFI direkt, pa podpiral DLNA, pa direkt predvajanje iz računalnika preko mreže... Saj vse deluje, samo zgolj napol - ali ni podnapisov, ali se neskončno dolgo nalaga, ali ne podpira formata, ali šteka ali povezavo brez veze vrže ven, ali pa enostavno zmrzne. Zapravljenih nešteto večerov pozno v noč za nastavitve :-(( In namesto, da sem TV od jeze vrgel skozi okno, sem računalnik in TV povezal s HDMI, saj na računalniku dela vse. Brez veze...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
V trenutku ko sem domov privlekel "pametni" tv sem videl, da od te pameti ne bo nobene pretirane koristi
grin1.gif
Edina "funkcija" ki jo uporabljam je streaming iz telefona na TV - da lahko pogledaš video iz youtube-a na TVju.

Ker, sem k sreči že prej imel en raspberryPI z XBMC predvajalnikom, sem ga hitro vzel iz škatle (ker sem mislil, da ga bom zaradi nakupa smart tvja upokojil). Filme imaš na mreži, predvajaš, pa še "zapomni" si, kaj si že gledal. To da podpira dlna in boš nekaj mutil po tem s kompom in kako boš to poj skup spravil, se mi zdijo sicer vredu, ampak ni pa to to.

lp

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
No, to je sicer pretiravanje, kajti za takšne drage zadeve se odloča le majhen del populacije. In ne mi sedaj trditi, da je vse ostalo "klump"! Jaz sem sicer pisal predvsem o tem, da naj ljudje NAJPREJ preverijo tehnične karakteristike, se pozanimajo pri prijateljih in šele potem sprejmejo odločitev. Je pa mnogo takšnih, ki gredo od danes na jutri v prvo trgovino, kjer imajo "akcije", izberejo najcenejšo varianto, 30 sekund porabijo za odločanje in že šibajo domov. Potem pa pričnejo ugotavljati, da to ni tisto, kar so "mislili" itd. itd.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
da tako glupost odkriješ, rabiš več sreče, kot pa znanja za iskanje "Philips tv pri dlna recimo podpira podnapise, ki so v mkvju, za zunanje srt podnapise pa potrebuje transkodiranje. LG in samsung pa tega ne rabita."

to bi moral človk za vsak video format googlat v kaki kombinaciji z ne vem čim vse (ne)dela...
če na vseh tv-jih na veliko sveti nalepka dlna, podnapisi, mkv... ja jebemu sunac, da mi res v glavo ne pade, da pa to philips nekak po svoje dela
bonk.gif

če je tv prodan kot "ja lahko boste gledal filme z računalnika, usb ključka" potem to jst razumem, da dela brez googlanja zakaj ne dela.

ni tolk problem v tem, da se človek ne bi posvetil. Ampak v take detajle se spuščat je pa res že dost g33kovsko.