Sam sem bil letos v Port El Kantaoui in je res lepo mestece. Gre za par desetletij staro mestece, kjer je polno apartmajev, stanovanj, restavracij, vse skupaj povezano z mini parki, imaš pa tudi marino in manjši živalski vrt.
Gre za pravo nasprotje tunizijskim (mizernim) razmeram.
Port El Kantaoui je drugač nekaj kilometrov stran od drugega največjega tunizijskega mesta, to je Sousse.
Pred dvemi leti pa sem bil v Hammametu, kjer pa imaš okol in znotraj obzidja medino (njihova tradicionalna tržnica), zraven obzidja pa ob morju promenado z bari in restavracijami. Gre pa tudi za veliko mesto, imaš kar nekaj stvari za videt.
Jaz bi v Tuniziji prakticiral samo Port El Kantaoui ali Hammamet, Djerbo bi sam raje pozabil.
V Hammametu sem bil v hotelu RIU Park El Kebir, v Port El Kantaoui pa v RIU Bellevue Park. Manj kot 4 zvezdice in all inclusive nisem še nikoli koristil (tudi zaradi zdravstvenih problemov prijateljice), ker je njihovo pojmovanje zvezdic malo drugačno kot naše. Je pa res, da če vzameš hotel kakšne večje hotelske verige, potem imaš vsaj malo več garancije, da bo gut.
Zdravstvenih problemov zaradi hrane nisem imel nikoli, je pa res, da sem pazil, da nisem pil pijače z ledom. Pojedel sem pa vse živo, tudi njihove tradicionalne jedi.
Glede denarja: dol greš z evri in jih menjaš po sprotni porabi in to kar v hotelski menjalnici (ponavadi na recepciji, ne zaračunavajo provizije). Kar ti na koncu počitnic ostane drobiža, ga porabiš za njihov kič (beri: spominke). Menjava nazaj v evre je mogoča na letališču, menjalni tečaj precej neugoden. Iznos tunizijskega dinarja je načeloma prepovedan (no, za par kovancev ti verjetno ne bodo naredili pregleda z rokavičko
).
No, za konec še ena slika Port El Kantaoui-ja: