Djerba, Hammamet....splošno!

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kje je lepše in bolj zanimivo? A je res da je hotel 3* dol že zelo švoh? So res ščurki pod posteljam? Res hodiš srat vsake pol ure? Je res treba pustiti ves denar dol? A to samo njihovega al eure tudi? Je v igri štumf? Če je kdo bil dol naj napiše kako se mu zdi....hvala.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Živjo!

Jaz sem bil v Hammamet, Le Khalife.

1. 3* je bil bolj švoh.
2. Ščurek je bil pod posteljo-
3. Srat sem hodil normalno.
4. Denarja sem zapravil relativno malo. Ni nekih barčkov in restavracij, kamor bi hodil posedat.
5. Dol je treba pustit njihove dinarje.
6. Glej 5.
7. Kakšen štumf?

lp

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Kje je lepše in bolj zanimivo? A je res da je hotel 3* dol že zelo švoh? So res ščurki pod posteljam? Res hodiš srat vsake pol ure? Je res treba pustiti ves denar dol? A to samo njihovega al eure tudi? Je v igri štumf? Če je kdo bil dol naj napiše kako se mu zdi....hvala.

ojoj, kakšna vprašanja!
uf-1.gif

Vedeti moraš:
- hotel s 3* pri nas v SLO ni enako hotelu 3* v teh državah.
Če želiš priti tja za res malo denarja in ti čistoča, usluge,... niso tako pomembni elementi, potem je 3* OK.
Če pa želiš normalno bivanje, potem vzami 4* (ali seveda 5*)

- če boš pil samo ustekleničeno vodo, ne boš jedel njihovih "specialitet" z ulice, potem boš normalno časa na stranišču.
Če pa boš pil vodo iz pipe, potem ti je driska zagarantirana. Naše telo pač žal ni navajeno na vse njihove bakterije.

- denarja pustiš kjerkoli na svetu kakršne imaš pač potrebe. Cene so nasplošno nekje primerljive našim (je tudi odvisno kam hodiš ven in ali greš v višku sezone, ali pa pred in po sezoni).

- plačuješ lahko samo v njihovem denarju. S seboj pač neseš EURe in nato menjaš v bankah, hotelih. NIKAR kar tako na cesti...te bodo 100% opeharili.

cool-1.gif

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Jst šibam oktobra na Djerbo (mislm, da je hotel Djerba Sun). Kakšne informacije o tem? Kako je kaj tam?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Sam sem bil letos v Port El Kantaoui in je res lepo mestece. Gre za par desetletij staro mestece, kjer je polno apartmajev, stanovanj, restavracij, vse skupaj povezano z mini parki, imaš pa tudi marino in manjši živalski vrt.
cool-1.gif

Gre za pravo nasprotje tunizijskim (mizernim) razmeram.

Port El Kantaoui je drugač nekaj kilometrov stran od drugega največjega tunizijskega mesta, to je Sousse.

Pred dvemi leti pa sem bil v Hammametu, kjer pa imaš okol in znotraj obzidja medino (njihova tradicionalna tržnica), zraven obzidja pa ob morju promenado z bari in restavracijami. Gre pa tudi za veliko mesto, imaš kar nekaj stvari za videt.
cool-1.gif

Jaz bi v Tuniziji prakticiral samo Port El Kantaoui ali Hammamet, Djerbo bi sam raje pozabil.

V Hammametu sem bil v hotelu RIU Park El Kebir, v Port El Kantaoui pa v RIU Bellevue Park. Manj kot 4 zvezdice in all inclusive nisem še nikoli koristil (tudi zaradi zdravstvenih problemov prijateljice), ker je njihovo pojmovanje zvezdic malo drugačno kot naše. Je pa res, da če vzameš hotel kakšne večje hotelske verige, potem imaš vsaj malo več garancije, da bo gut.
Zdravstvenih problemov zaradi hrane nisem imel nikoli, je pa res, da sem pazil, da nisem pil pijače z ledom. Pojedel sem pa vse živo, tudi njihove tradicionalne jedi.

Glede denarja: dol greš z evri in jih menjaš po sprotni porabi in to kar v hotelski menjalnici (ponavadi na recepciji, ne zaračunavajo provizije). Kar ti na koncu počitnic ostane drobiža, ga porabiš za njihov kič (beri: spominke). Menjava nazaj v evre je mogoča na letališču, menjalni tečaj precej neugoden. Iznos tunizijskega dinarja je načeloma prepovedan (no, za par kovancev ti verjetno ne bodo naredili pregleda z rokavičko
jezen.gif
).

No, za konec še ena slika Port El Kantaoui-ja:
50814-Picture051.jpg

Priponke

• 50814-Picture051.jpg
    50814-Picture051.jpg
    78,3 KB · Ogledi: 408

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Jst šibam oktobra na Djerbo (mislm, da je hotel Djerba Sun). Kakšne informacije o tem? Kako je kaj tam?

djerba je otok in nič ne dogaja.celina je veliko boljša.hammamet in sousse sta proti đerbi kot druga država.djerba ima lepe plaže to pa je tudi vse.na otoku praktično ni nič zanimivega za videti.dolgčas za mlade ljudi ki si želijo kaj ogledati.to je za starce in tiste ki bi radi ležali pred hotelom 14dni z AI.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Bila z punco v začetku avgusta na djerbi hotel sidi mansour 4* AL! Lahko rečem samo super! hotel je bil cca 300 m od hotelske plaže kamor te od hotelskega bazena odpelje hotelska kočija! Malo napitnine daš čistilki in natakarju pa boš videl kako te znajo nosit po rokah! Vsakemu sem dal 10 evrov! Pa je bla soba tip top prva v nadstropju pospravljena sefa tut pol nisem rabil (telefon denarnica ) je bla na nočni omarici cel dopist! V jedilnici pa taka postrežba da ni blo za verjet sma mela mizo skoz rezervirano! Je pa res da baš nekega hudega divjega življenja na otoku ni je bolj tako tako! Vendar najin namen je bil da uživama in ne ponočujema in to je to!

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:

5. Dol je treba pustit njihove dinarje.

Jaz hodim že kar nekaj časa vsako jesen v Tunizijo, pa sem se držal tega samo prvo leto, ko sem na silo nekaj kupoval v pristanišču preden smo šli nazaj na trajekt, potem sem pa videl, da glede tega ni nobene sile, saj te ne bodo nikjer premetali in iskali njihov denar, tako da se z tem ne obremenjujem več. Imam pač doma polno drobiža dinarskih kovancev, ki mi vedno pridejo prav ko pridem dol, ali za cestnino, ali pa za kako napitnino, glede na to, da v menjalnici vedno dobim same velike bankovce ...

Drugače se zame prava Tunizija začenja šele južno od Sfaxa ... šele tam domačini v tebi ne vidijo samo potencialnega vira zaslužka ...

lp

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Se strinjam! Port El Kantaui definitivno. Nekaj mojih utrinkov septembra 2004. Bivali smo v GOLF RESIDENCE 3* (Goulet ga trži), in je brez pripomb - sobe čiste, bazen in okolica čista, zajtrk in večerja vedno vse čisto in raznoliko. Predstavnica je rekla, da ima hotel v Port-u najboljšo kulinariko. Lahko posredujem še kaj več informacij ali slik. Res pa da nismo bili na safriju. Port El Kantaui super, Sousse super, Tunis, Carthage ... vse super. Muzej Du Bardo tudi dosti pokaže. Sobe v hotelu ne škripajo (so zidane). Denarja smo 1/3 porabili za spominke (manijaki), 1/3 za sprotno porabo, 1/3 pa domou prinesli.

Slike prilagam tokrat 800px širine in se opravičujem če to koga moti.
Najprej panorama tega malega pristanišča:
142panoramaport1.jpg

In še ...
134plazavportelk1.jpg

158poglednaplazo1.jpg

070minaterasivtu.jpg

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Super si naredil. Hvala v svojem in imenu ostalih uporabnikov, ki bodo brali in ogledovali lepe fotografije.

5 *