Divjačina

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
V kuhinjo sem dobil nekaj kosov divjačine:

hrbet divjega prašiča
srnin hrbet
srno za golaž
pa še nekaj
smile-1.gif
pa ne vem točno kaj

Ker razen z golažem nimam prav veliko izkušenj, bi bil od alter gurmanov hvaležen za kakšen dober recept na to temo in da iz tega naredim res nekaj dobrega, saj divjačina ni ravno pogosto na jedilniku.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz lahko samo za srno napisem, pri nas gre (odvisno od tega kaksen kos je) nekaj v golaz, nekaj v zrezke (v bistu medaljoncke). V golaz grejo tisti deli, ki ostanejo pri obrezovanju, ce jih je premalo, pa se najmanj lepi snicelcki. Zrezki se prej marinirajo (cvicek, brin, poper, cesen, majaron ...), in tisto, v cemer plavajo med mariniranjem, je na koncu idealno za pokuhati v omako. Sicer ni pa nic posebno kompliciranega, kar se tice kuhanja, zagotovo si ze kdaj kaj podobnega delal (mogoce iz govedine ali konja).

Za divjega pujsa (glup forum cenzurira
bonk.gif
) tudi mene zanima.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
hrbet maš lahko za divjačinsko pečenko, zraven pa kake brusnice pašejo, pečena jabolka in krompir
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@killa, paše marsikaj, poizkusite jabolka narezat na krhle, popražite jih na maslu zalite z pomarančnim sokom malo posladkajte in nato zalijte z Cointreau -jem.

Lahko je zraven tud kruhov cmok, zelo dobro predvsem k divjem pujsku pražen fižol na slanini.


Pa dober tek

lp D
 
Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Evo to je cisto narobe. Ne vem zakaj je treba povsod zraven divjacine tlaciti nekaj sladkega, brusnice, jabolka, pomarance, ananas... Zadnjic sem jedel medveda in spet servirajo z marmelado iz brusnic
stupid-1.gif
Ce komu ne pase dijacinski okus, lahko tudi pri umetnih piscancih ostane.
 

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
1kg divjačine
1kg sivnjskega
1kg govejega
pa maš idealno izhodišče za bograč. Potem potrebuješ samo še nekaj ur časa, da ga pripraviš, pokličeš alterjevce na degustacijo in si zmagal.
smile-1.gif
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Bograč, golaž in podobne čebuloze znam narest, to ni problem.

ker pa ne bi rad jedel samo golaža, bi to zadevo spekel, pripravil malo drugače, da dobim tudi okus po drugi vrsti mesa.

Kar se tiče degustacije hm, načeloma ne bi bil problem, če bi tega blo več. Tako pa iz kilce glih ni da bi se vn metal.

Sedaj sem najdu en star recept po katerem bom probal srnco nardit, mogoče naredim celo reportažo v stilu cbb.