Diski, ploscice, katere?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pocasi bo treba menjat! Spredaj pomoje diski in ploscice, zadaj ploscice! Kolega priporoca EBC, omenjeno me pride 350 eur brez dela in postnine. Original deli prav tako! Obstaja se kaj dobrega pa morda za kak cekin manj? Sprasujem za avto v garazi, ampak jajc ne mislim dajat gor! Zelim, da zadeva prime kot se zagre, beri enako kot original oz. bolje in pa da ne skripa, cvili, piska in da zdrzi 100k km! Stil voznje recimo vsega po malem, overall dinamicen!

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Odloč se: ali da ornk prime ali da zdrži 100tkm. Oboje skupaj ne gre oz vrž orginal robo gor pa bo mir..

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Odloč se: ali da ornk prime ali da zdrži 100tkm. Oboje skupaj ne gre oz vrž orginal robo gor pa bo mir..

u svakem primeru bo 100k bolj pobozno
d055.gif

@preveri ceno pri OLEFu, do sedaj vedno zadovoljen
zmaga.gif

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
nehi komplicerat pa naroč EBC!
za tvoje potrebe mislm da ne rabš neke yellow stuff ampak bo green zadost.

za montažo se pa lahk zmenmo
grims-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ma sem mal bral, celo sami pravijo, da zdrzijo manj kot original, vsaj te zelene ce se ne motim!

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Original je zdrzal 100k in ne vidim zakaj kej druzga ne bi! Ajde 100k je v grobem ampak glede na to, da letno naredim prek 30 k km jih ne bi rad menjal vsako leto! Original je solidno zdrzalo tri leta! Iscem isto za manj denarja ali boljse za isti kes!

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Original je zdrzal 100k in ne vidim zakaj kej druzga ne bi! Ajde 100k je v grobem ampak glede na to, da letno naredim prek 30 k km jih ne bi rad menjal vsako leto! Original je solidno zdrzalo tri leta! Iscem isto za manj denarja ali boljse za isti kes!

Original je ponavadi optimalen kompromis med vzdržljivostjo in močjo zaviranja.
Če veš kdo jih dela za prvo vgradnjo(npr.BOSCH) potem kupi pač neoriginal "BOSCH", katerih zmes bo po vsej verjentosti enaka cena pa nižja.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Mene bi originalni sprednji diski ter ploščice prišle 850€. Odločil sem se za Tarox, cena kompleta z montažo okoli 350€. Vzel sem boljše narezane diske ter najbolše taroxove ploščice. Za pol manj denarja bolj zadovoljen od originala.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Kaj pa če vozi renault senic?

bi rekel da vozi Opel Vectro , vsaj to ima navedeno pod podatki.
Ce gre za Vectro C potem so original ploscice res dobre, saj so mi sprednje zdrzale 80kkm zadnje pa skoraj 100kkm...je pa tudi res da ne visim na vsakem ovinku na bremzi in se raje kot bremze v dolocenih primerih posluzim menjalnika.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Enako, s tem da zadaj so boljse, trenutno jih imam pa 96k za sabo. Kaj pa Brembo, kaksna "obicna" serija? Ma vem, da vcasih so na jajca tlacili jajca in ni bil noben prav zadovoljen. Jaz sem obesil se mu zdi lukas diske in ate ploscice in je zadeva prijela precej slabse kot original. Kolegu so cvilile, skratka skoda denarja. Fajn je imet soliden izdelek, sploh pri zavorah.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Kako pa naj jaz vem kakšne rubrike ima forum ter da se ta rubrika imenuje "Garaža". Sicer pa @Schumi, a se ti ne zdijo diski + ploščice za 350,00€ za Opel Vectro vseeno malce predragi? Nevem zakaj bi gor tiščal neke super duper variante, kupi ATE diske ATE ploščice ter vozi. Nevem zakaj takšne komplikacije, sprva sem mislil da imaš res nek stroj v garaži ki ima najmanj 300 konjev in res rabiš nek športni zavorni sistem
smile-1.gif
Samo za primer, jaz sem dal za Audija A6 (naj bi bili deli malo dražji kot za Vectro) za tadražjo verzijo diskov (ja, imam vedno srečo da imam takšno verzijo gori) in ATE original ploščice cca. 200€ s poštnino iz Nemčije...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Mogoce ves kaj imas kot original na avtu. Jaz imam na merivi trw, pa imajo za sabo 120. Jih pa ob menjavi gum vedno spremljam, in vem da najkanseje drugo leto sledi menjava. Bi ostal kar na istem, sem ze imel topic in sedaj je nekaj drugega namesto trw, pa ne vem na pamet kaj..

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Mene pridejo original Motorcraft (Ford) 265EUR s poštnino ploščice+diski spredaj+zadaj, a se da še kaj prišparat oz. se da ceneje? Kdo ponuja Tarox?
Moæno je pa že za cca 130EUR prit skozi za enak komplet (s poštnino recimo).... Avta ne vozim veliko, samo ne bi pa rad da se mi kar naenkrat pregrejejo pa prekrivijo diski če bo malce več klanca pa brzine....

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Če je avto v garanciji, a je treba ploščice in diske menjati na pooblaščenemu servisu?