Diski - Galaxy

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Zdravo.

Zamenjat moram sprednje diske na Galaxyju (2004 1.9 TDI). ATE (prva vgradnja) s ploščicami pridejo 200€. Na e-bayu je en kup robe pod 100€, ampak je verjetno bolj za gledat
smile-1.gif

A obstaja kaj kvalitetnega po razumni ceni?

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Pred kratkim sem zamenjal dotrajane diske na svojem enoprostorcu s kompletom diskov in ploščic z nemškega ebay-a za 70 EUR. Priznam, skrbela me je nizka cena, nisem pa po nemških forumih našel nič slabega o prodajalcu (Bandel autoteile), celo pohvalili so jih. Edini problem pri naročilu je ta, da ne dostavljajo v Slovenijo. Naročil sem na avstrijsko pošto ob meji.

Za Ford Galaxy imaš tukaj link:

http://www.ebay.de/itm/BREMSSC...=item256747efc3

Do zdaj nimam nobenih problemov, zavore z novimi diski in ploščicami odlično primejo. Proizvajalci diskov seveda niso renomirani (odkrito povedano se ne spomnim proizvajalca - vem da je bil nemški), so pa bili vsi diski in ploščice proizvedeni v Nemčiji. Strahu da gre za neko kitajsko robo torej ni.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Hvala za predlog.

Pred dvema letoma sem kupil Mintex za Fiat Doblo in so mi občasno cvilile. Je to slučaj, ali stalna praksa? Ne bi rad, da se mi to zopet dogaja.

Malo sem pogledal in je Mintex, Ferodo in Brembo enaka cena. Kaj od tega naj bi bilo boljše?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Delaj kaj hočeš, ne rečem da so našteti diski slabi, ampak jaz od nekdaj prisegam na ATE pa ni bilo prav nikoli nobenih težav, ne s cviljenjem, ni bilo slučaja da bi se zvili ali podobno.... čeprav sem pa slišal nekje da so se tudi ATE zadnja leta pokvarili.... nevem, naj povedo drugi ki se s tem bavijo vsakodnevno! LP

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Malo sem še bral po netu in glede na prebrano bom vzel Mintex diske in verjetno ATE ploščice.

Hvala za mnenja.

Lp,
Matej

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
vse zavorne sisteme ki jih je bilo potrebno sem zamenjal z mintex.z vsemi do sedaj sem bil zadovoljen.je pa roba čez mejo cenejša kot pri nas
zmaga.gif