diploma

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Zadnje dni se spravljam k začetku pisanja naloge, sedaj pa sem se znašel v prvi dilemi povezani z naslovom. Razmišljam med dvema naslovoma, prvi je čisto teoretični, ves material o nalogi je na netu, vse skupaj bi verjetno izgledalo kot malo bolj obširna seminarska, v nalogo bi bilo potrebno vložiti zelo malo truda (vsaj jaz tako gledam). Druga možnost pa je naslov v smislu kako do službe z diplomo, sem bi spadali razno obiskovanje organizacij, anketiranje zaposlenih, torej precej več dela.

Na zamisel o drugem naslovu sem prišel po tem ko sem razmišljal, da bi z več poznanstvi, obiski raznih organizacij prej prišel do zaposlitve.

Mislite da se splača vložiti precej več časa, dela in volje ?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
za diplomo se ne splača, splača se samo zaradi tebe. službe s družbosovjem itak ne boš kar tako dobil torej je edina logična poteza druga varianta

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Če imaš manj dela z diplomsko nalogo, imaš več časa za iskanje službe. Moje mnenje.. Konec koncev nikogar ne zanima iz česa si diplomiral..

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Če jo pišeš za profesorja si jo poenostavi.
Če jo pa pišeš za bodočega delodajalca pa se splača malo več pomigati.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
ksz

tvoje diplome ne bo bral nobeden, razen tvojega mentorja na fakulteti (ker jo mora prebrati). Diploma kot diploma, nič posebnega, še posebej če gre za družboslovno vedo. Malenkost bolj cenjene diplome so le iz posameznih naravoslovnih smeri, npr. kemija.
Tam diploma dejansko ima nek pomen, ker jih letno običajno ne diplomira več kot 30.
Ekonomija ipd. zadeve.. pa diploma nima praktično nobene vrednosti. Ker jo ima že vsaka 3. oseba,ki je končala študij...

Delodajalec te samo vpraša iz česa si diplomiral (kot fakutleta in smer). Nobenega pa ne zanima kaj si ti pisal v diplomski... in nobeden ne bo tega bral. Vsekakor pa bodo tvojega bodočega delodajalca zanimale izkušnje. Tukaj jih pa zanimajo detajli.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Poznam tri komade, ki so jim delodajalci prebrali diplomo. Oziroma so vsi kot študentje delali tam in so bili njihovi delodajalci somentorji.
Je pa res, da so bili vsi trije iz naravoslovnih študijev.

Družboslovnih diplom (sploh ekonomije) pa pomoje res ne bere noben normalen.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Ok, če ti je nekdo iz podjetja somentor, je jasno da mora napisano diplomsko prebrati. Že iz razlogov zaupnih informacij ipd.
Da bi jo pa šel kar tako brat iz dolgčasa pa dvomim...
smile-1.gif

Jaz sem svojo prvo diplomo delal na podlagi praktičnega izdelka - kot zunanji izvajalec nekemu podjetju in o tem napisal diplomo. Pa je niso imeli interesa brati.. zgolj preleteli so jo. Dočim je druga diplomska nastajala znotraj večjega slovenskega podjetja in je šlo vse skozi "prste" nadrejenega. Je pač moral pregledati, da ni razkritih določenih zaupnih informacij. No, torej sta jo prebrala on pa še mentor na faksu. Drug pa nobeden.. vsaj ne da bi vedel za to.
smile-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Čimmanj truda.

Najpomembnejše je, da je na voljo dovolj literature in da vse citate lepo označiš, povsod napišeš, od kod si jemal...da ti nihče ne more obesiti kakšne kraje avtorskih pravic.

Tople vode pa z diplomsko ne boš odkril.