Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Diners nima denarja, da bi plačeval trgovinam, kjer stranke plačujejo z Diners kartico - pa bo kupoval banko...
Citat:
Uporabnik mladen24 pravi:
daj prosim vas diners nima niti za burek!
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kolikor vem trgovine plačujejo in ne kartičarji trgovinam.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če grem jaz v trgovino in kupim za 100€ robe ter plačam s kartico - kdo bo komu nakazal denar? Izdajatelj kartice trgovcu (zmanjšano za provizijo) ali trgovec izdajatelju kartice?
Po tvoje bo trgovec najprej "prodal" blago, potem pa tisto blago plačal izdajatelju kartice. To bo, ja.
BTW: naletel sem že na napis - Kartic Diners do nadaljnega ne sprejemamo.
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če grem jaz v trgovino in kupim za 100€ robe ter plačam s kartico - kdo bo komu nakazal denar? Izdajatelj kartice trgovcu (zmanjšano za provizijo) ali trgovec izdajatelju kartice?
Po tvoje bo trgovec najprej "prodal" blago, potem pa tisto blago plačal izdajatelju kartice. To bo, ja.
BTW: naletel sem že na napis - Kartic Diners do nadaljnega ne sprejemamo.
In kdo dobi provizijo? Kartičar.
V katero smer gre katera transakcija je vseeno, važno je kdo pri tem zasluži. Tako da ja, trgovine plačujejo kartičarjem. Ti pa en pod tabo pa lahko obračata besede kak koli.
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
LOL
Tebi pa osnove ekonomije ne grdo ravno od rok kajne? Verjetno ti oz upam da ti finance vodi punca/žena/brat/mama/sestra..
Citat:
Uporabnik feler pravi:
ksz...
tudi jest nisem podpisal na pos terminalu za Diners...kere bolane provizije...niso normalni-sicer sem pogodbo v minuti strgu in stran zabrisu, tako da se ne spomnem več. Je pa pri Dinersu tako...da je na obroke...in več jih je...več palijo trgovca pri proviziji...zdej kako je potem pri dinersu ne vem (ali takoj naenkrat nakažejo in če stranka vzame na 12 obrokov pač toliko več % od zneska vžgejo, ali pa plačujejo tudi oni mesečno trgovcu). Pri ostalih karticah dobiš od svoje banke, jest 1x tedenskoampak se nisem moral nič spogajat, močnejši trgovci verjetno večkrat seveda dobiš zmanjšani znesek nakupa za provizijo (imam pa BA,MAESTRO,VISA,KARANTO) odbijejo od 1,25 - 2,5 % na nakup, odvisno od kartice).