dimnikar

B81

22. jul 2007
37.073
10.576
113
Pride tudi tam, kjer se kuri na plin.

Kaj pa pri topl.crpalkah tudi pride?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, če ne bo mogel kaj drugega, ti bo zapalil čiščenje zračnika :obesise: .

I

Izbrisan uporabnik #9334

Nikar. Ti tipi so si sami sebi napisali zakonodajo, akcija proti temu raubanju je že 20 let, pa ne rešiš mafije.

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Zakaj pa je v zakonu predpisano, da mora opraviti pregled prezračevalne naprave?
Celo če prenehaš uporabljati recimo plin moraš zahtevati da te izbriše iz evidence - on pa bo preveril če si odstranil peč ali imaš zapečaten dovod goriva. Šele ko si odstranjen iz evidence pri ministrstvu boš imel pravico prepovedati da prihaja k tebi.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jaz se že precej let grejem s klimo, prej sem pa imel kiperbuš variante. Pri prehodu na klimo, sem dimnikarju povedal, da več ne spuščam v dimnik nobenega plin in je bilo urejeno. Nobenih pregledov. Dopuščam pa možnost, da so v zadnjih letih to poostrili.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Če bi mel Jelančičko za vaškega dimnikarja, bi doživel vindiote. Sredi 90. let, ko je bil samo predlog za zakon o pregledovanju dimniških naprav, je že izvajala meritve dimnih plinov. Če si bil proti, ti je sporočila, da "zakon tako pravi". Pa je bil samo predlog zakona. Vsaka stara mamca je plačala - in to ne malo. Za tisti denar je gorilničar eno uro gorilnik nastavljal in na koncu napravil še celo boljše meritve, z znanjem vred.

To je izvršilna služba pri nas, kjer zadostuje samo 6 razredov osnovne šole , brez verouka :nigladek: .

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.014
6.625
113
Mrbit, ampak pri nas tudi ni bilo problema. smo dobili pošto domov, da dimnikar pride. Vse kar je bilo treba, je bilo poklicati in teti povedati, da hiša, ki je imela dimnik, ne stoji več, nova pa ga nima in nima dimnikar kaj delat. So nas izbrisali iz ne vem katerega seznama in nikdar naokoli prišli. Mrbit je kdo pogledal, ko se je mimo peljal, če je kje kaki raufnk, ampak takrat smo se mi nazadnje slišali.

I

Izbrisan uporabnik #9334

En stanovanjski blok, največ jih je s štirimi nadstropji (vemo zakaj), ima vgrajene zračniške tuljave, na vsako je bilo priklopljenih kar nekaj stanovanj, recimo 8. Uvedli so redno čiščenje teh zračnikov, kjer so zlezli na streho, odšraufali tisto protimrčesno mrežico in "morda" pogledali noter, mrežico pa prislonili nazaj , da bo drugo leto malce lažje. Račun je prišel na vsako stanovanje posebej, polna cena, kot bi bil v lastni bajti in kuril na šporhert.

Da so ljudje predrli to goljufijo, je trajalo kar nekaj let in splošen upor v posavju. Trije dimnikarji so takrat bili v Sloveniji. Pri nas, pa v Kranju in še eden ne vem točno ... Domžale, Vrhnika?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.815
6.783
113
pri taščici
Imam račune (bolje rečeno položnice upravnika) za čiščenje zračnikov na Fužinah.... V 4 nadstropnem bloku.
Banda
A imajo še benificirano DD

B81

22. jul 2007
37.073
10.576
113
Mimogrede, zaprl nam je oba dimnika in rekel, da več ne rabi prit.