DHCP in router

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Pozdravljeni!

Imam enega najcenejših routerjev, tud star je že nekej, in sicer Planet, modela pa zej ne vidm. Skratka, kaj me moti. Imam omogočen DHCP, kar dela lepo. Če pogledam kdo je priklopljen, mi piše nekako tako

Active DHCP Client

This table shows the assigned IP address, MAC address and time expired for each DHCP leased client.

IP Address MAC Address Time Expired(s)
192.168.0.100 00:11:46:5b:bb:aa forever

In sedaj, kaj me moti. Če odnesem svojega laptopija v službo, tam spet normalno delam, ko pridem domov, pa mi velikokrat avtomatsko zamenja IP naslov na naslednjega. Glede na to, da piše da je Time Expired forever, bi verjetno moral vedno doma imeti ponovno IP 192.168.0.100, ali se motim? Saj načeloma mi je glede IPja vseeno, samo k moram port forwardinge potem ročno naštimovat. Torej kaj bi lahko bilo narobe (a) kupi boljši router b) [censored] si, ne štekaš c)drugo).

Hvala za odgovore!

LpTuši

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če ni statična nastavitev na laptopu možna, potem :

Probaj kaki boljši firmware gor dat. Tu poglej, če tile laufajo na tvojem ruterju:
- http://toh.openwrt.org/
- DD WRT zgleda sploh na nobenem Planet-u ne laufa

Malce se poigraj z nastavitvami, če ne gre pa novi ruter.

LinkSys WRT54GL pride 50 EUR in se lahko gor da OpenWRT, kjer se lahko nastavi vse.

Tomaz

Pripravnik
2. sep 2007
197
0
16
Marburg Umgebung
Nastavi si expire time na 24 ur ne pa na večno. Čist normalno da ti da drug IP, ker je tisti zaseden. Lahko pa narediš
Koda:
ipconfig /release WiFi
v command propt pa ti bo sprostili ip na routerju.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ta never se verjetno bolj nanaša na to, da te ne bo nikoli prekinlo in ti ga avtomatsko menjalo med delom. Ugibam.
17758-icon_confused.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
DHCP nikoli ne "prekine med delom".

To si verjetno zamešal s SiOL/Telekomovimi fintami
wink-1.gif