Detektor kovin (el. napeljava, vodovod)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Po moje bo za osebno občasno rabo čisto kul. Sem že tudi sam gledal.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
imam dražjega bosha pa tudi ni neka briljantna zadeva... Sej piska, da bi se pa 100% zanesel nanj pa tudi ne!

Lp

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Z vsako stvarjo je treba tudi znati delati!!! Ta "glupost" je res cenena ampak se da z njo vsekakor poiskati vodovodno cev in el. kable.
Če mislite vsepovprek mahati s tem po zidu, ne boste našli NIČ. Sicer ne poznam vseh proizvajalcev, vendar se tudi z najbolj zjeb_anim, kakor je moj da vse najti. Iskati pa moraš po sistemu "preverjanja, če je na določenem delo, ki je namenjen za razbijanje kakšna napeljava".... ne pa .... "kje gredo kakšni vodi". Ta detektor kovin, lahko zazna tudi, če je v ometu kakšen košček kovine. (mogoče košček žeblja, kabla, kovine pri ometavanju ali kaj podobnega), vi se boste pa jezili, da je zaznal nekaj, tam ni pa nič. Ali pa, da je kabel notri/cev, zaznal vam pa ni. Ali je nastavljeno na premalo občutljivost ali pa detektor držite predaleč od zidu. Najbolje je tako, da preverite in nastavite tam, kjer ste sigurni da je vod..... nastavite... potem pa iščete pač tam, kjer rabite.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Težava je v tem, da tudi po kalibraciji, ki jo izvedem v skladu z navodili, ne najde ničesar tam, kjer vem da je. Torej?

PS: si pa povabljen, da mi pokažeš kako se s to napravo dela, ker je trenutno še vedno pri meni.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Jah, zadeva mora biti vsaj toliko natančna da tam kjer je napeljava, jo tudi pokaže. Ker drugače je brezveze, potem je boljše da "iščem" s svedrom.
Ima kdo zadevo na izposojo?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Torej tvoj detektor sploh ne dela. (če nastaviš na cev in ne piska)
Lahko ti pa posodim mojega.... sam te prej opozorim, da je zjeban (padel nekajkrat po tleh).... nekaj klopota notri.... včasih preveč občutljv... včasih nič.... ampak najde pa še zmeraj.
Boljše tako, kot pa iskanje s svedrom ali "majzlom"... (tud tako mi je že uspelo najti nekaj, kar sploh ne bi smelo tam biti)
wink-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
@digg: močno dvomim, da je kakorkoli uporabno za iskanje žic. Sem imel na posodo nekaj podobno cenenega - učinek natančno 0.

Za iskanje žic morajo le te bit pod napetostjo. Vsaj tako je včasih bilo...

Sem pa videl enega Boscha (modrega) v akciji in je kar lepo zaznaval.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
@digg: močno dvomim, da je kakorkoli uporabno za iskanje žic. Sem imel na posodo nekaj podobno cenenega - učinek natančno 0.

Za iskanje žic morajo le te bit pod napetostjo. Vsaj tako je včasih bilo...

Sem pa videl enega Boscha (modrega) v akciji in je kar lepo zaznaval.
to je pa čist druga zadeva, o kateri zdaj teče debata.

22. jul 2007
13.581
1.762
113
124
jaz imam starega in za domačo uporabo je čisto solidna zadeva sploh za to ceno, parkrat sem vrtal na delikatnih mestih in za enkrat mi ni bilo potrebno štemat
zmaga.gif