Deske za pokrit kanal v delavnici - kakšne?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sej mogoče je butasto vprašanje,ampak vseeno več glav več ve, kakšne deske uporabiti za pokrit kanal v delavnici oziroma v garaži.

Širina kanala je približno 1 meter.
Je mogoče bolje uporabit kaj drugega kot deske?

simbolična slika, za tiste ki ne vedo o čem je govora
grin1.gif

2234754-2433_4Unutrasnjost.jpg

Priponke

• 2234754-2433_4Unutrasnjost.jpg
    2234754-2433_4Unutrasnjost.jpg
    32,7 KB · Ogledi: 656
Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Zdej imam tako da se po 4 ali pa 5 desk drži skupaj , kar mi je kar všeč da takrat ko odpres, ne rabiš eno pa po eno jemat vn , so pa že zeeelo boge deske,tako da to je tudi razlog menjave.

skratka rabim nekaj da se ne bo vrdlo notr če slučajno z avtom / motorjem gor zapelješ

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
če hočeš brez skrbi gor zapeljat potem plohi...

greš do mizarja, ti jih nareže na širino, poubla in vogale pobere...

Je pa res, da da jih boš 5 bl težko dvingil, ker bo kar težko... ampak - kolikorat pa moreš to narest?

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Hrastovi plohi so preverjena klasika. Sem pa proti temu, da bi jih po več povezal skupaj, klinc zadnjih sto let nihče ni tako delal
tongue-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Ploh: hrast, kostanj tudi s smreke sem jih že delal pa je zdržalo. Sedaj predvidevam,da imaš smrekove ker kakšen hrast boš težje dvigoval v kompletu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.815
6.782
113
pri taščici
Je vlaga,voda v kanalu. Če je,potem je res najbolje kak hrast. En meter razpona bi morala pa tudi 3cm Bled plošča zdržat.

Kakšen kotnik imaš ob strani

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.552
969
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Je vlaga,voda v kanalu. Če je,potem je res najbolje kak hrast. En meter razpona bi morala pa tudi 3cm Bled plošča zdržat.

Najbolj pomembno vprašanje je tole o Kotniku.

Ta mora biti iz INOXa

Pozimi, ko pride avto dobro nasoljen gre železni kotnik kmalu v razkroj, pa še rja ti potem dile s konca stiska.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.815
6.782
113
pri taščici
Imaš prav,mojega kotniKa kmalu ne bo več, plohi so pa čisto ok. Sicer pa imam v kanalu talno vodo tako da sux po eni strani. Po drugi strani pa bom poleti z njo zalival vrt...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Imaš prav,mojega kotniKa kmalu ne bo več, plohi so pa čisto ok. Sicer pa imam v kanalu talno vodo tako da sux po eni strani. Po drugi strani pa bom poleti z njo zalival vrt...
evil.gif
...pol pa na solato daš le še kis in sol, saj naoljena bo ravno dovolj
evil.gif

PS- deske 5 cm+globinska impregnacija= drži skoraj večno

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ta mora biti iz INOXa

Pozimi, ko pride avto dobro nasoljen gre železni kotnik kmalu v razkroj, pa še rja ti potem dile s konca stiska.

Kotniki so tudi 30 let stari vsaj, lepo rjavi seveda, je pa to drugače garaža v kateri ni avtomobila notri, avto se zapelje le v primeru da je treba kej od spodaj pogledati oz narediti, 99% dni v letu ni notri avtomobila.

Dvomim da bom še kotnike menjal, saj če so malo zarustani ne bo konec sveta
grin1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ta mora biti iz INOXa

Sem se prejšnji teden spravil olje na avtu menjat in mi je plohe tako stisnilo, da sem jih moral z macolo od spodaj ven nabijat. Prvo sem pa tako ven dobil da sem s fleksarico v špranjo zarezal. Plohi so pa iz borovca stari ene 25 let in impregnirani. V kanalu je včasih voda pa se jim nič ne pozna.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.962
113
v lokalni ostariji
jst mam smrekove plohe pa je čist ok. res pa da dosti odpiram kanal;) meni bolj ustreza da lahko odprem komad po komad... tam kjer rabim luknjo... aja pa vode ni notri...

se pa plohi samoimpregnirajo z oljem;)

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
jst mam smrekove plohe pa je čist ok. res pa da dosti odpiram kanal;) meni bolj ustreza da lahko odprem komad po komad... tam kjer rabim luknjo... aja pa vode ni notri...

se pa plohi samoimpregnirajo z oljem;)

aplauz.gif