DES in (ponovni) priklop

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Stari ima priklopljeno elektriko 40 let po zraku (štange).

Zdaj bodo dali zemeljski kabel.

Trdijo, da imajo vso pravico kopati po njegovi zemlji.

Jutri stojita dva traktorja na trasi, ker mene ne bo noben jebal, da lahko dela po moji zemlji kar hoče. In jo mimogrede razvrednoti.

Kam se obrnit za odškodninino in kolikšna bi morala bit?

Lokalni elektro šerif je izjavil:Ja pa saj morate biti veseli, da boste imeli elektriko.
hysterical-1.gif

Kot da je že ni 60 let.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
je stari podpisal kako služnost? pred 40 leti najbrž ne, sedaj pa je "veljavna" služnost samo po zraku.
Jaz jim ne bi pustil!
To pa zato, ker kadarkoli boš karkoli hotel početi po svoji parceli bo "100m" varnsotni pas okoli kablovoda ki bo preprečeval uresničitev tvojih želja...
Če pa boš želel prestavit kabel, boš pa plačal več kot je parcela vredna.

Če imate cesto v javni lasti naj kopljejo po njej, oziroma ob njej.
jaz sem lani "storniral" soglasje" mati, ko so želeli parcelo presekat s kablom, namesto da bi šli 10m stran po cesti. Na srečo mi je uspelo. Če je kmetijsko zemljišče I kategorije ne pustim nobenih posegov po njem. vsaj meni država ne pusti postaviti bajte iz tega razloga. Najbrž je kmet tako trapast da bo novo bajto na najboljši zemlji postavil.
Če rabiš kontakt sodnega cenilca ki ima ELES v malem prstu sporoči. Mi se ga poslužujemo zaradi daljnovoda ki poteka po gozdu.Se tudi špilajo šerifa, podirajo, ni važno kam pade, saj bo segnilo, jaz pa davke plačujem ( v cenitvi nepremičnin pred kratkim ni bilo nikjer omenjena 2x trasa preko gozdnih parcel!)

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Kake so odškodnine za kablovode ne vem, kolega je za daljnovod čez njivo (in delno hosto) dobil več kot pa če bi parcelo prodal kot njivo.
Seveda pa zaradi daljnovoda ne bo nikdar več gradil na tej njivi (cena parcele x 100) ampak itak tam najbrž ne bodo nikdar gradil(sredi polja, ob poplavnireki) .

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Če gre za kabel do bajte potem tega nima v lasti ELES ampak elektro pokdjetje ( Gorenjska, maribor .....)

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Pri nas so lani odstranili štange in položili kabel v zemljo. PRED razkopavanjem so pobirali pisna soglasja, PO polaganju so vse skupaj premerili geometri in vrisali v kataster. Upoštevali so vse pametne predloge o poteku trase. Odškodnin večinoma nihče ni zahteval, ker smo bili veseli, da se je zadeva uredila na takšen način. Izvajalec je bil Elektro Maribor. Eden, ki ni pustil kopati po svojem, ima še danes štange po vrtu.

L.p., Kloko

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Se pravi, da elektrike ti ne smejo odklopit?

Soglasja niso iskali še nobenega.

V bistvu gre za princip. Pred leti so že kopali po eni njivi in v zameno naj bi prebili luknjo pod cesto, a tega niso storili.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:V bistvu gre za princip.
Odličen princip. Sploh kot ti zaradi voda po zraku strela razf.ka polovico elektrike po hiši. Po mojem se ne bodo sekirali in ti bodo pustili zračni vod, saj jih krepko manj stane.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Dogovori se kje naj kopljejo in si zmagal.
Nobena težava se ni dogovoriti, naj se koplje ob meji parcele.

LP

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Hja če bi bilo v mojem interesu bi pustil kopati, brez odškodnike po neki pametni trasi. In ja če bi imel opcijo "skriti" nadzemne vode v zemljo bi bilo v mojem interesu
smile-1.gif

Če pa bi preko moje parcele vlekli linijo za celo mesto, bi pa bila druga pesem.

Sej podobna zgodba je s kabelsko bila. Pri ženinih starših sosedi niso pustili kopati preko njihove parcele (kopalo bi se čisto ob cesti, tako da tudi kasneje nebi bilo problema zaradi morebitne gradnje na njej). No verjetno bodo kdaj hoteli graditi. Ampak parcela je ozka in bodo hoteli bližje meje
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
vzdrževanje je dražje, je pa res da je v našem koncu, štanga že dvajset let nižje kot kabel (no pozimi je višje) pa še niso prišli ga nazaj nataknit....

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Stari ima priklopljeno elektriko 40 let po zraku (štange).

Zdaj bodo dali zemeljski kabel.

Trdijo, da imajo vso pravico kopati po njegovi zemlji.

Jutri stojita dva traktorja na trasi, ker mene ne bo noben jebal, da lahko dela po moji zemlji kar hoče. In jo mimogrede razvrednoti.

Kam se obrnit za odškodninino in kolikšna bi morala bit?

Lokalni elektro šerif je izjavil:Ja pa saj morate biti veseli, da boste imeli elektriko.
hysterical-1.gif

Kot da je že ni 60 let.
bonk.gif

Stari, če je res protipravno, se ne pustit!!! Gre za tvojo zemljo!!! Zabarikadiraj se!!! Pravna pot je zakon!!!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prjatu..ne se dat.

na najini parceli je bil premik vode..250k sitnih, elektra 300k sitnih. v nadlajevanju so bili eni in drugi žleht. odklopit ti nimajo kaj zarad nepokorščine. in deli kar lahko, sam čez svoje jih ne pustiti

komunizem, drustveno..je mimo..denar in pika