Deponiranje registrskih tablic

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Rad bi imel avtomobil registriran samo preko letne sezone, ker se pozimi z njim ne bi vozil. Problem se pojavi pri registraciji. Tablice lahko deponiraš za max 15 dni, razen, če je vozilo sezonsko - jaz bi jih rad imel deponirane 4-5 mesecev. Ima kdo idejo, kje bi dobil definicijo t.i. sezonskega vozila?

Trenutno edina varianta, ki jo vidim, je nabava "custom" tablic, ki pripadajo tebi in jih imaš lahko na polici doma... Mi pa malo teži, da bi se moral zmišljevati neke besede za na tablico, ker sem imel ljudi s takšnimi tablicami vedno za samooklicane frajerje, ki hočejo biti nekaj posebnega - zdaj bom pa še sam pristal v tem klubu...
redface-1.gif

Seveda bi lahko imel vozilo registrirano preko celega leta, vendar bi z zavarovanjem, ki bi ga prihranil v 4 mesecih 1 leta plačal izdelavo custom tablic...

Je mogoče še kakšen drugi način za registriranje vozila v letni sezoni brez vsakokratnega novega prometnega dovoljenja in tablic?

Hvala za motrebitne ideje in LP!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Vendar pri zavarovanju ne bos potem nikoli prisel v visji premijski razred... ker se steje, da moras imeti vsaj 11 mesecev zavarovano...
smile-1.gif
... Pa se stroski ob vsakokratni odjavi iz prometa in ponovni prijavi v promet pomoje niso cisto zanemarljivi...

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Če začneš s 4. premijskim razredom ti ni treba skakati še višje
wink-1.gif

Zavarovanje AO s 50% popusta stane preko 500 EUR. Odjava je manj kot 10 EUR, registracija (z lastniškimi tablicami) pa mislim, da 15 EUR. Nov par tablic je 19 EUR. Če bi imel avto registriran 7 mesecev, bi pri zavarovanju in cestni taksi prihranil cca 250 EUR, kar pa je precej več, kot so stroški prijave/odjave (tudi, če vsakič sproti vzameš nove tablice)... Vsekakor bo potrebno pred odločitvijo stvari dobro preštudirati...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Sem pred enako dilemo. Problem je samo napis na tablici, kaj dat
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Hmm, "nimam za zimske gume" je predolgo, torej morda LJ*NZZG

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Dobil sem še uraden odgovor LPP, ki se glasi:

"Za hrambo tablic z 11.08.2009 začne veljati nov zakon in je tablice možno dati v hrambo za obdobje enega leta."

Upam, da bo ta informacija še komu koristila!
LP

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jao če bi to meli pred 2 leti... 15let smo meli eno številko pri bajti, da jo še zdaj znam na pamet, tk se pa vedno lomim, ko morm fotrovo drugo povedat

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik GTI_Fan pravi:
Dobil sem še uraden odgovor LPP, ki se glasi:

"Za hrambo tablic z 11.08.2009 začne veljati nov zakon in je tablice možno dati v hrambo za obdobje enega leta."

Upam, da bo ta informacija še komu koristila!
LP
aplauz.gif
).

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
fantje, a ta podatek o deponiranju drži?
sem se zanima nekaj pa pravijo da za osebne ne drži