Delovni dan Ivana Janeza Janše

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Predlagam, da v večno počastitev briljantne ideje, kako izplavati iz krize, od sedaj naprej 2. januar poimenujemo "Delovni dan Ivana Janeza Janše"!

Če imamo razno razne dneve (Zemlje, voda, otroka, varčevanja,....), pa imejmo še tega!

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik andmer99 pravi:
Predlagam, da v večno počastitev briljantne ideje, kako izplavati iz krize, od sedaj naprej 2. januar poimenujemo "Delovni dan Ivana Janeza Janše"!

Če imamo razno razne dneve (Zemlje, voda, otroka, varčevanja,....), pa imejmo še tega!

Danes je na Twitterju nek uporabnik lepo zapisal... "Jutri bi šel z veseljem v službo. Katerokoli"

Če ti je težko delati daj odpoved in prepusti mesto nekomu, ki si to želi!

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
meni gredo pa te teme levi, desni, rdeči, beli že konkretno na organ, a se lahko moderatorji zmenite že enkrat, da debate v tem tonu sodijo v drug podforum in bi vso golazen, ki samo načne debato v slogu političnega drekanja nekako sankcionirali?
Ker zdaj se že čisto vsaka nepolitična tema zasmeti s politiko, kot da ne poslušamo tega sranja že dovolj po TV.
In ker je zdaj že vsaka tretja tema v Čveku (in drugje) politična.

Dajte to že enkrat zrihtat, ker drugače vam bo šel forum po gobe.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.765
6.544
113
Citat:
Uporabnik Rotty pravi:
Da boš vedel zakaj se plačilne liste tako razlikujejo v par 100 km...
Kakšen odstotek zaposlenih v zasebnem sektorju pri nas sploh uspe izkoristiti celoten dopust?

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Poglej si, koliko praznikov imajo severni sosedi in kakšen je standard pri njih.

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Meni se je zdela zadeva premalo resna za politiko, zato sem jo dal v čvel. Se oproščam, prosim če lahko admin prestavi v politiko....

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Poznam take, ki "morajo" potem še bolniško koristiti.

Drugače je pa problem porabe dopusta v JS relativen. Večina do 30.6. porabi preostali dopust preteklega leta in šele takrat začne koristiti tekočega. Tako je le vse zamaknjeno.

Bi pa bilo optimalno, če bi uvedli 14 dnevni kolektivni dopust za JU poleti in en teden pri zimskih počitnicah... ostalo pa po izbiri. S tem bi se povečala tudi produktivnost ne le izraba dopusta,

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Za Svico sicer ne vem, ampak ce ima Killakhan prav, je to podobna fora kot seznam praznikov v Nemciji, ko so kar zdruzili praznike vecine dezel na en seznam in rekli - Nemci so pa ves cas doma
smile-1.gif

Bi bilo pa zanimivo videti koliko dni v letu smo doma mi, koliko razviti svet. Torej dopusti + prazniki + bolniske. Verjetno smo vsaj tu prvi.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Drugače pa... letos bo 11 dela prostih dni. Ali to ni dovolj?
Če upoštevamo, da je potem še nek povprečni dopust cca 22-23 dni in, da je povprečni slovenec cca 10 dni na bolniški pridemo do tega, da za 12 plačanih mesecev dela delodajalec realno dobi 10 mesecev efektivnega dela.

Ne mi sedaj z izjemami v smislu "jaz pa...".

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Mislim da ima povprecen slovenec 15 dni bolniske letno. Torej se en teden zraven.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.644
1.150
113
Titograd
Mene boli kita koliko je praznikov ali ni....... vsaj polovico od teh praznikov bom itak delal, pa še polovico sobot. Meni osebno nič posebnega, dan mi je enak dnevu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Drugače pa... letos bo 11 dela prostih dni. Ali to ni dovolj?
Če upoštevamo, da je potem še nek povprečni dopust cca 22-23 dni in, da je povprečni slovenec cca 10 dni na bolniški pridemo do tega, da za 12 plačanih mesecev dela delodajalec realno dobi 10 mesecev efektivnega dela.

Ne mi sedaj z izjemami v smislu "jaz pa...".

Kaj v Avstriji je kaj drugač? Dobiš pa za 10 mesecev efektivnega dela 14 plač + *1.5 vseskup na oko
shocked-1.gif

Čudno, da niso bankrotirali že, ziher pa bodo.
bonk.gif

Ali če pa okoli obrnemo, delam tukaj pol leta preveč za 12 plač
aplauz.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj v Avstriji je kaj drugač? Dobiš pa za 10 mesecev efektivnega dela 14 plač + *1.5 vseskup na oko
shocked-1.gif

Čudno, da niso bankrotirali že, ziher pa bodo.
bonk.gif

Ali če pa okoli obrnemo, delam tukaj pol leta preveč za 12 plač
aplauz.gif

A plačo bi pa gledal Avstrijsko ? Gor pač nimajo tekovina revolucije , zato pa majo kar majo , mi pa mamo kar nam pripada na tekovine.
Sedaj pa resno. Čez novo leto sem bil gor pri enem našem kateri je v Avstriji kupil apartmajsko hišo in sedaj oddaja apartmaje.
Na vprašanje kako je poslovati gor mi je povedal da ko recimo pride na občino se mu gor trudijo pomagat ne pa kot pri nas kjer je prej delal kjer mu je baba zmetala tretino potnih stroškov ven samo zato ker se ji je tako zahotelo....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A bo kdo mogoče komentiral navodila Združenja Manager, kjer so notri priporočila in smernice za nagrajevanje oz. kako naj se plačuje managerje?
Mislim, totalna svinjarija... In to bedasto združenje priporoča, da se ukine nekatere evropske konvencije o delavskih pravicah (češ, da bomo še bolj konkurenčni dejmo reveža do konca izmozgati in izstradati, sej kaj pa rabi denar), samo strošek managarjeve plače, bonitete in ostalega kar pride zraven pa predstavlja po moji grobi oceni skoraj enako maso kot masa plač delavcev v istem podjetju... Recimo nekem srednjem za slovenske razmere...

A v to se pa ne boste spotaknili?