delovna miza - narocilo z amazon.com

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
edina varjanta, da poznaš koga v ZDA, ki to tam kupi in ti potem pošlje, oni ti nebojo

je pa več kot 10kg, tako da bo tud poštnina zajetna

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
To sem mu tudi sam nameraval predlagati, ko pa sem pogledal še ceno...
Bi rad videl in spoznal mojstra, ki bi te noge in spone naredil za dobrih 50€.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
To sem mu tudi sam nameraval predlagati, ko pa sem pogledal še ceno...
Bi rad videl in spoznal mojstra, ki bi te noge in spone naredil za dobrih 50€.

jaz bi bil zadovoljen tudi ze z samo nogami ...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Če sem prav razumel ponudbo na Amazon-u, je v ceno zajeto le okovje, torej noge, spone in obešala.
Lesene dele moraš imeti sam.
Da pa bi se ameriški les tako razlikoval od našega, da se ga ne bi dalo nadomestiti, pa po skoraj 40 letih v stroki prvič slišim...

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
vzameš pa vezan/lepljen les, važno je da je istih dimenzij...
za mizarje in žago si že sigurno slišal
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Če sem prav razumel ponudbo na Amazon-u, je v ceno zajeto le okovje, torej noge, spone in obešala.
Lesene dele moraš imeti sam.
Da pa bi se ameriški les tako razlikoval od našega, da se ga ne bi dalo nadomestiti, pa po skoraj 40 letih v stroki prvič slišim...

problem je v njihovih dimenzijah, ko moraš met recimo 2 3/8 inches itd... pa tud v takih dimenzijah naši dobavitelji ne razmišljajo, ko sem nekoč delal poker mizo, nisem dobil nikjer tako velikih plošč, kot jih amerigosi za male pare prodajajo

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:problem je v njihovih dimenzijah, ko moraš met recimo 2 3/8 inches itd... pa tud v takih dimenzijah naši dobavitelji ne razmišljajo, ko sem nekoč delal poker mizo, nisem dobil nikjer tako velikih plošč, kot jih amerigosi za male pare prodajajo
Brez zamere, vendar sem v svoji lesarski karieri že večkrat naletel na načrte s colskimi merami, pa nikoli ni bilo problem preračunavanje. Glede formatov posameznih materialov in tvoriv pa je tako, da odkar imamo mizarji lepilo ni več problema
wink-1.gif
Večji problem predstavljajo njihovi vijaki za kovino, čeprav tudi to ni nerešljivo, ne moreš kar iti - na primer - v trgovino po manjkajočo matico 1/4", M6 pa ne paše...
BTW: tudi pri nas je 'v obtoku' še vedno nekaj dimenzij, ki niso metrične , na primer standardne deske se imenujejo 'colarice', ker je njihova debelina eno colo. (cola = inch = 2.54mm)

Da se vrnem k temi: @erics, če ti bo uspelo nabaviti to zadevo, se priporočam za opis možnosti (lahko na ZS) in če bi bilo mogoče, kratek ogled/otip elementov. Zadeva me zanima iz popolnoma profesionalnih razlogov.

LP

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

Da se vrnem k temi: @erics, če ti bo uspelo nabaviti to zadevo, se priporočam za opis možnosti (lahko na ZS) in če bi bilo mogoče, kratek ogled/otip elementov. Zadeva me zanima iz popolnoma profesionalnih razlogov.

LP

zaenkrat so vsi odgovori z ebay.com negativni ... sorry, US only ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:problem je v njihovih dimenzijah, ko moraš met recimo 2 3/8 inches itd... pa tud v takih dimenzijah naši dobavitelji ne razmišljajo, ko sem nekoč delal poker mizo, nisem dobil nikjer tako velikih plošč, kot jih amerigosi za male pare prodajajo
Brez zamere, vendar sem v svoji lesarski karieri že večkrat naletel na načrte s colskimi merami, pa nikoli ni bilo problem preračunavanje. Glede formatov posameznih materialov in tvoriv pa je tako, da odkar imamo mizarji lepilo ni več problema
wink-1.gif
Večji problem predstavljajo njihovi vijaki za kovino, čeprav tudi to ni nerešljivo, ne moreš kar iti - na primer - v trgovino po manjkajočo matico 1/4", M6 pa ne paše...
BTW: tudi pri nas je 'v obtoku' še vedno nekaj dimenzij, ki niso metrične , na primer standardne deske se imenujejo 'colarice', ker je njihova debelina eno colo. (cola = inch = 2.54mm)

LP

to je seveda res, ampak, ko sem iskal 8 by 4 vezane plošče, ki jih ameri kupujejo po 20$ pri nas takih skoraj nisem našel, tam kjer pa sem jih, pa me je cena vrgla na rit

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hm. 8x4 čevlja (ft) skoraj popolnoma odgovarja našemu osnovnemu standardu 2500-1250 mm. To dimenzijo izdelujejo v Javorju že vsaj 40 let...
Morda je bil problem pri vrsti, dolgo časa so bile težko dosegljive plošče iz lahkih furnirjev (okume)
Zadnja leta, ko se veliko uvaža tudi iz Kanade in Indije, je teh problemov manj.
Glede njihovih in naših CEN pa se popolnoma strinjava!
Prav tako je problem pretvorba ustreznosti različnih vrst materialov, ker se standardi in opisi močno razlikujejo.
Pred kakšnimi dvajsetimi leti sem se neverjetno namučil, da sem našel ustrezno zamenjavo za Ameriški bor (pitch pine - pinus rigida), ki je bil v zahtevi za izdelek. Nadomestili smo ga z Ruskim borom (sic!!) , ker je bil naš macesen presuh, bor pa preveč smolnat.

Nazadnje urejeno: