Septembra se nas je nekaj javilo na en oglas na ŠS, kjer so iskali 10+ sodelavcev za nek učiteljski portal (interaktivna učna gradiva, nekaj materiala je treba prevest, nekaj smiselno uredit itd.). Po nekaj cajta smo dobili odgovor in smo bili sprejeti. Stvar je v tem, da smo dobili surova gradiva (html, php, knjižnice) in so polna trojancev ... Pa problem niti ni tu. Malo sem googlal za tem gospodom in opazil zanimive stvari. Ime firme je "IME PODJETJA IME PRIIMEK, S. P.", v poslovnih imenikih pa se najde vse polno različnih formulacij dejavnosti pod istim imenom, lastnikom in naslovom. Enkrat so neke učiteljske storitve, potem spet neka živilska trgovina, drugič neke podjetniške rešitve, tretjič računalniške rešitve. Pred časom je mel dosti oglasov, da zaposli tega in onega v razno raznih dejavnostih, pa spet ista imena firm in isti naslov ...
Kot zanimivost pa je gradivo, ki ga je poslal, ene 15 let za leseno žlico, ker je priporočen brskalnik netscape ali IE 5.5.
A je kakšna varianta, da se človeku preko ŠS malo stopi na prste? Finančne ali intelektualne izgube seveda ni, ker sem od vsega moral samo pet mejlov s priponkami prejet, prebrat in poskenirat.
Kot zanimivost pa je gradivo, ki ga je poslal, ene 15 let za leseno žlico, ker je priporočen brskalnik netscape ali IE 5.5.
A je kakšna varianta, da se človeku preko ŠS malo stopi na prste? Finančne ali intelektualne izgube seveda ni, ker sem od vsega moral samo pet mejlov s priponkami prejet, prebrat in poskenirat.