Delnice - vprašanje

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Hej,

nikoli se nisem še nekaj ukvarjal z delnicami, zato vas sprašujem za mnenje. Dobil sem izpisek, da sem lastnik 26 delnic Aktiva Naložbe v vrednosti dobrih 150€
priden.gif
in sedaj mi podjetje Delnica ponuja vnovčitev zneska ali pa oblikovanje lastnega porfolija delnic. To so najbrž tiste delnice, ki so jih kupovali v začetku 90ih, ko sploh niso vedeli za kaj se gre in so bile te naložbe bum. Bi bila huda bedarija prodajanje teh delnic?? Da bi se nekaj s tem ukvarjal nimam ne denarja, ne znanja, tako da ne pride v poštev, so pa delnice ipak delnice in bi lahko imele nekoč kakšno vrednost (predvidevam).

Kaj menite?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Hej,

nikoli se nisem še nekaj ukvarjal z delnicami, zato vas sprašujem za mnenje. Dobil sem izpisek, da sem lastnik 26 delnic Aktiva Naložbe v vrednosti dobrih 150€
priden.gif
in sedaj mi podjetje Delnica ponuja vnovčitev zneska ali pa oblikovanje lastnega porfolija delnic. To so najbrž tiste delnice, ki so jih kupovali v začetku 90ih, ko sploh niso vedeli za kaj se gre in so bile te naložbe bum. Bi bila huda bedarija prodajanje teh delnic?? Da bi se nekaj s tem ukvarjal nimam ne denarja, ne znanja, tako da ne pride v poštev, so pa delnice ipak delnice in bi lahko imele nekoč kakšno vrednost (predvidevam).

Kaj menite?

Kdaj si dobil izpisek? Nisi vedel, da imaš delnice? Kako to saj KDD pošilja te izpiske vsako leto? A sed jih splača prodat, ali ne je pa tvoja odločitev a rabiš teh 150 ojrov ali ne? No jaz jih ne bi prodajal!

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Sem dobil izpisek, samo nisem vedel, kaj točno pomeni in predstavlja.
smile-1.gif

Jah 150€ študentu vedno pride prav, nočem edino, da bi se kasneje tepel po glavi.
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj se boš tepel po glavi, če teh vrsto let nisi niti vedel za njih?
confused-1.gif

Le ne vem kaj naj ti rečem, to je vse odvisno od posameznika, je pa dokaj slab čas za prodajo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Podobno situacijo sem imel že kakšni 2 leti nazaj, ko sem pridal neke delnice Novi ljubljanski banki za podoben denar. Foter je popizdil, ko je to izvedel in rekel, da ravno na takih naivnežih najbolje služijo, da se delnic ne prodaja, da naj za dnar raje rečem njemu ... Ampak qrc, 150€ pa 150€
grin1.gif

Smo mogoče dobili te delnice ob rojstvu??

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.219
1.724
113
40
Ok, tud če zraste za 100% (pa boš mogu dolgo čakat na to) imaš 300 eur
smirk-1.gif

Ful se boš sekiral...

Največ od tega boš odnesu če teh 150 ojrof vzameš zravn na morje in.....

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jo, izplačilo pa, če grem ju3, kolikor se spomnim, lahko pričakujem šele čez kakšen teden, jel?
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.739
113
pri taščici
prodaj.
Jaz sem od "staršev" pred dvemi mesci prodal certifikatske delnice (po dolgi birokraciji). v zadnjem letu od kar sem urejal birokracijo sem izgubil skoraj polovico (4-2k€), v zadnje 3 mesce bi izgubl skoraj še polovico (KSFR 1,5>0,7). Druge se pa zdele ne spomnim na pamet samo vem da gor nišla praktično nobenan

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
še moje izkušnje s temi certifikati->delnicami.
dobil sem za 100 000 SIT certifikatov. večino sem vložil v mercator in potem čez par let prodal, dobil sem kakih 70 000 SIT. preostanek (kake dva, tri jurje SIT) sem vložil v neko investicijsko podružnico od NLB (mislim da maxima). vsakih par let sem dobil obvestilo, da se je firma preimenovala, delnice preoblikovale, in da mi ponujajo odkup teh delnic. no pred dobrim letom (tik preden se je recesija dobro začela) so mi spet poslali obvestilo, da so se spet preoblikovali ter da se bodo tiste še preostale delnice preoblikovale v eno samo delnico, za katero mo ponujajo 1 EVRO. če upoštevamo recesijo, bo verjetno pri naslednjem obvestilu še sam papir več vreden od te delnice

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jaz sem jih od teh 150 dobil 110, ostalo so bile razne provizije in "vodenja računa".
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Jaz jih ne bi prodal, to sem ti napisal, teh 100 ojrov boš pa itak takoj pognal!

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Punca na šalterju mi je čisto realno povedala, da te gredo te delnice le dol in da je minimalno povpraševanje po njih, ker pač niso zanimive za tuje investitorje.

So mi ponujali, da bi jih pretransponiral v 2 Krkini, samo nisem hotel.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Kdo pa pravi, da jih zanimajo samo tujci? Zakaj pa nisi pretopil v 2 krkini? Bi dobil dividendo že!

Podobne teme