Delna kombinacija J

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Danes je policist opozoril oceta, da je zaromet zelo na meji "dovoljenega". Kako je prislo do teh "razpok" nimam pojma, ampak ocitno je zaromet odsluzil svoje. Na tehnicnem pred enim mesecem niso rekli nic.

Po pregledu police sem videl, da so zavarovani vsi stekleni deli.

Kar me zanima je to, ali lahko prek zavarovalnice uveljavljamo zamenjavo stekel ali je to stvar, ki jo zavarovanje ne krije.

LF8dmY3

Hvala za nasvet:).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
Najprej: kje vidiš v kombinaciji J vse steklene dele, kar bi naj po tvoje bile tudi luči?
Luči spadajo pod "svetlobna telesa", ki mimogrede dotične na sliki sploh niso steklene ampak plastične.

Potem pa upoštevaj še seznam zavarovanih nevarnosti, ki je naveden v pogojih. Na sliki se sicer ne vidi, ampak če je tisto luknja v žaromet sredi meglenega dela, potem to je zavarovana nevarnost (udarec predmeta).

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ni luknja, ampak kot da bi bilo napokano.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
Če imaš kombinacijo J, potem imaš svetlobna telesa zavarovana. V prejšnjem postu sem hotel samo namignit, da luč ne spada pod stekla, ampak pod svetlobna telesa. Imaš pa trenutno le še problem, da dotrajanost ne spada med zavarovane nevarnosti.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Vse jasno, razen da ne kapiram, zakaj bi steklo dotrajalo tako tockovno. Nic, bomo menjali sami, ker fotr nima zivcev za cenilce.
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.386
4.964
113
Zavarovanje krije poškodovanje/razbitje (nenaden nepričakovan dogodek) in ne "obrabe" (daljše izpostavljenosti toplotnim virom itd...),
tudi s cenilci ne bi izgubljal časa, ker bi mu to takoj zavrnili....
tongue-1.gif

Če na tehničnem pregledu niso ugotovili premajhne svetilnosti, potem tudi policist nima kaj, kajti če te pelje na izredni tehnični pregled
in ugotovijo da svetilnost ustreza je to "vredu"...

Jaz na tvojem mestu bi to saniral, če prav prepoznam je to BMW serije 3, kolega je imel poškodovano sprednje "steklo" in je nekje dobil samo to, ter zamenjal in tako saniral žaromet....

p.s. pa ne moreš imeti BMWja pa tko zgonjene žaromete noooooo
shocked-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Bomo uredil, ko se vrnem domov, moj fotr sam tanka in enkrat letno placa registracijo
smile-1.gif
.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.510
5.054
113
Če je na drugi strani žaromet v redu, potem je dejansko lahko udarec nečesa. Mogoče se splača vzeti pol ure časa in se oglasiti na enoti zavarovalnice, da povedo svoje. Več kot zavrniti zahtevka ne morejo.