delilniki toplote - cena odčitavanja

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V bloku bi radi iz letnega prešli na mesečno odčitavanje delilnikov toplote. Očitno sem edini, ki se mi cena 0,7€ + ddv na delilnik zdi malo visoka (to je blizu 4€ mesečno). Prosim, če mi malo napišete kakšne vsote plačujete ostali. Zanima me ime upravnika in cena. Bom zbral podatke in pokazal sosedom.

Hvala in LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Pri nas je bil podobno....cena oderuška.

Nabaviš delilnike da se manjša poraba, potem te pa lupijo pri odčitavanju.

Na vsaknačin (če delilinikov še ni) nabavite tiste, kjer je odčitavanje nanjižje (pri nas je bil upravnik verjetnomalo podmazan in je porival (ter porinil) od enega...je pa stalnor azlagal kakoej nakup poceni (o odčitavanju ni bilo besede
evil.gif
).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Delilnike imamo že 3 leta in smo imeli zdaj odčitavanje 1x letno, zdaj bi šli pa na mesečno. Ni dvoma, da je upravnik sforsiral svojega "najcenejšega" in nas zdaj nateguje z odčitavanjem. Jaz po novem sicer kar precej prišparam, dobim po koncu sezone skoraj pol nazaj, zapravljivce pa malo bolj boli.

Mene samo zanima, koliko plačujete drugje za mesečno odčitavanje. Točna cena in ime upravnika. Brez teh podatkov se ne morem bost s sosedi, ki me na hodniku ustavljajo, da moram dat svoj podpis.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Aha...pozabil napisat ja..mesečno odčitavanje je bilo. Kar precej podraži zadevo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mi imamo tudi letno odčitavanje, ampak je vsaj tako narejeno, da se na koncu sezone pogleda koliko si preplačal in se potem za naslednjo sezono relativno zmanjša delež pavšala, ki ga plačuješ (ergo, jst sem mel 140€ preplačila, zato se mi bo mesečni "strošek"/obrok za nasledlje leto zmanjšal za cca 15€, nekje je pisalo, ne spomnim se zneska).

Letni strošek odčitavanja in preračunavanja bi moral pa preverit po računu
rolleyes-1.gif

lp

Mzi

Pripravnik
2. nov 2010
111
1
18
Pri nas je tudi od kar imamo odčitavanje cena enormna.Tudi pri nas je bilo rečeno,da se bo s tem zeloooooooo privarčevalo. Lansko leto bilo preplačilo dobili nazaj letos pa smo doplačali 180€ kar je za moje pojme enormno glede na to,da se je pazilo glede ogrevanja in da v dolčeni sobi radiator ni bil prižgan ko pa je prišel izpisek pa je bil ovrednoten. Zanima me ali navadni človek sploh lahko razbere s teh razdelilnikov kaj je res in koliko te nategujejo. Se mi zdi,da delajo po svoje in enkrat opalijo enega potem pa drugega stanovalca bloka. Če se pritožiš pa ti računajo 60€ če ugotovijo da pritožba ni opravičena kdo pa to oceni ali je upravičena mislim,da oni.Svašta

Lp

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Delilniki so itak nateg in nemore biti pravicno do vseh
uporabnikov ne glede na pavsal. Delilniki so pa itak nateg ker uposteva vsak vir toplote torej ce imas delilnik v kuhinji in kuhas vsak dan ti delilnik lepo obracunava porabo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
v kopalnici imam radiator vedno zaprt in kaže števec 0, čeprav smo večkrat uporabljali infra pečko zarad tamale in je blo not pošteno vroče

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Verjetno spet odvisno od samega
proizvajalca in nacina delovanja. Na
jesenicah so problemi je bilo ze veckrat
na televiziji in casopisih - recimo prispevek je bil v preverjeno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Predno debata zaide s smeri ali so delilniki pravicni ali ne naj vsak raje napise perido odcitavanja in znesek odcitka za vsak radiator.Da.sam sebe najprej popravim: mesecni odcitki, 70 cent na radiator, brunata. Kdor pa bi rad kaj prihranil pa se je treba odlocit dat denar na mizo in izdelat izloacijo. Nas najvisji racun zadnje zime za 53 kvadratov neto je bil 25 eur.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
še vedno čakam na cene odčitavanja, razen vincenta ni noben napisal cene in upravnika

sicer pa je bil moj strošek ogrevanja za kompletno sezono 300€, s tem da je bila moja na porodniški ves čas doma in sem še malo dvignil temperaturo

za ta denar me bk, če imam 30 let stara navadna okna in če ima blok samo 10cm fasade. jaz za zmanjšanje stroškov ogrevanja ne grem v nobeno investicijo, ker se mi nobena ne bo povrnila v doglednem času.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Merilna tehnika, 3,6€ mesečno na stanovanje (ja, ne glede na to, koliko delilnikov je v stanovanju). Imamo pa 5 radiatorjev. Vseeno predrago
uf-1.gif

Tisti v garsonjeri pa dva radiatorja in plača isto ceno
crazy1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
letni strošek(odčitavanje in delitev porabe-----1x letno):3,5€ na stanovanje + potni stroški.
Imamo pa daljinsko odčitavanje , tako da prav veliko dela razen prenosa podatkova s zbirnih modulov nima.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
jaz sem plačal delilnike ob montaži in verjetno zato nimam mesečnega obračunavanja? plačujem samo tisti letni obračun porabe

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
jaz sem plačal delilnike ob montaži in verjetno zato nimam mesečnega obračunavanja? plačujem samo tisti letni obračun porabe
saj so jih vsi plačali ob ontai , mesečna plačila pa imajo zato ker so se odločili z amesečno odčitavanje in ne letno.

ne vidim pa računice (razen za tistega ki odčituje) v mesečnem odčitavanju sploh po taki ceni ne....