DELI AVTOMOBILA -podrobnejse prvo spoznavanje...

Arres

Zelenc'
8. jan 2010
16
0
1
Pozdrav
sem zacetnik in sele spoznavam malo dele avtomobila oz.o delih zelo malo vem.Pa sem si danes malo vzel cas in fotografiral in bi nekoga prosil za pomoc tako da preprosto samo odgovori na doloceno sliko.
Stikal ne bom vseeno se nic...Vnaprej zahvalen.
write.gif

SLIKA 1
SLIKA 2 - KAM OZ. KAKO TOCNO PRIPNES KLESCE NA AKUMULATOR
SLIKA 3 - KAJ JE TA RUMENA FLASKA
SLIKA 4 - ALI SE NAHAJA MOTOR POD TO SIVO PLASTIKO SPODAJ
SLIKA 5 - KAJ JE TALE PLOSCICA NA LEVI STRANI AVTA
SLIKA 6 - KAJ JE TA BELA SKATLICA Z MODRIM CEPOM NAD AKUMULATORJEM
SLIKA 7 - KAJ JE TA MODRA FLASKA in KJE SE ZDAJ MENJA OLJE MOTORJA

Lahko odgovorite ali oznacite npr. v Paint-u.Hvala in upam da bo se mnogim zacetnikom prislo prav.
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63

Slika 5 - Tukaj je št šasije in podatki o teži in obremenitvi vozila
Slika 6 - Tukaj notri je zavorna tekočina, svetujem ti da ne pipas.
Slika 7 - Ta modra flaška je tekocina za pranje stekel, to pa kr napolni do vrha ( lahko komot vn priteče) , notr das samo vodo + šampon po želji, edino pozii pazi da bos dal notri tekočino za pranje stekel ki ne zmrzuje.

Arres

Zelenc'
8. jan 2010
16
0
1
Aha... Najlepsa hvala.Imam pa se par dodatnih vprasanj za bolj izkusene (raje vprasam kot da po svoje delam) In sicer:
A) Ali moram STARO MOTORNO OLJE ZMERAJ ODLITI DO KONCA VEN (da iztece pod avto) SELE POTEM PA NALITI NOVEGA NOTER? Kolikokrat na leto pa je to preporocljivo delati?

B) Kolikokrat na leto je treba menjavati HLADILNO TEKOCINO in kolikokrat ZAVORNO TEKOCINO in tekocino za ciscenje stekel?

C) Klesce od polnilca za akumulator pa nastavim TOCNO NA POLA + - kot sem razumel? Ce bi dal malo na stran da bi klesca prijela za kable od akumulatorja polnilec ne bi hotel polniti?

D) Kam se vkljuci takle 12V izhod v avtu (ne najdem)
Hvala
zmaga.gif

1239386-2011-06-21_214724.jpg

Priponke

• 1239386-2011-06-21_214724.jpg
    1239386-2011-06-21_214724.jpg
    91,7 KB · Ogledi: 1.356
Nazadnje urejeno:

tommek

Pripravnik
21. feb 2008
36
16
8
Zdaj pa imam počasi občutek da se malo zajebavaš.

a - ja ko menjavaš olje starega do konca ven spustiš (kolikor ga pač izteče) in potem novega not, razen če ga je potrebno med servisnimi intervali kaj dolivat.

b - hladilna in zavorna tekočina se ne menjujeta tako pogosto. odvisno od specifikacij prodajalca. tak enkrat na tri leta pa ne škodi če se menja, sploh zavorna tekočina. ampak če imaš takšna vprašanje glede menjave tega NE delaj sam. tekočino za šipe pa pač doliješ, ko je zmanjka, nič je ne menjavaš

c - ja fajn je, če daš klešče na pola, vglavnem da ima kontakt ker preko izolacije na kablih ti res ne bo polnilo

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik tommek pravi:

b - zavorna tekočina se ne menjujeta tako pogosto. odvisno od specifikacij prodajalca. tak enkrat na tri leta pa ne škodi če se menja, sploh zavorna tekočina. ampak če imaš takšna vprašanje glede menjave tega NE delaj sam.

1x na 2 leti se menja !

Nazadnje urejeno:

Arres

Zelenc'
8. jan 2010
16
0
1
Pozz,ne zajebavam se,prvic imam avto,nisem pa nikoli stikal po tujih avtih da bi se na njih ucil.Sele zdaj spoznavam dele. A tam za vzigalnik ko je se polni tele stvrace za 12V? Se mi je zdelo...

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
masterr
confused-1.gif

če pogledaš slike boš videl, da so "od preko". Masterr pa, ni bil izven, Slovenije sploh. Vejice so že na pravem mestu
O kaksnih Master-jih se vidva pogovarjata -a je to vazno kdo je iz Slovenije in kdo ni oz.kdo pri vas zivi -kaj ima to z mojimi slikami ki so oznacene v mojem jeziku? In kaj ima to sploh s to temo?
13.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S:
Drugace pa,vsem ki ste odgovorili hvala za odgovore na vprasanja in upam da bo se kaksnemu zacetniku to prislo prav,ne glede iz kje je,le da razume vas jezik,a ne gr69
priden.gif
Lep pozdrav

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Ti to resno? Zakaj, ker v življenju nisem menjal zavornega olja. Niti pri menjavi diskov in ploščic.
Bemu, pa 16 let staro devetnajsko furam, hehe.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Citat:
Uporabnik Arres pravi:
In izpit B kategorije nima veze z servisom in spoznavanjem avta,ker tam se ne uci o ZAMENJAVI DELOV in motornega olja temvec o znakih in prednostih... tako da ves za drugic.
aplauz.gif

Ima, v avtošoli ti lahko da na izpitni, da preveriš nivo olja. Prav tako je v CPP učbeniku "spoznavanje" pod motornim pokrovom, sicer pa itak nisi dec, če nimaš pojma o avtih.
tongue-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.926
6.001
113
In kolikokrat se je to zgodilo ?
Boš potem moral za izpitno še eno capo imeti s sabo ? Mogoče še multimeter da izmeriš voltažo akumulatorja
cheer.gif
?
Eni še goriva ne znajo natankat.

Citat:
Zdaj pa imam počasi občutek da se malo zajebavaš.
Vprašanja so čisto na nivoju začetnika, tako da ne vidim nobenih problemov.Če veš mu poveš, drugače modro molčiš.
Boljše da vpraša kot da nekaj počne na pamet.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Redkokdaj. Kaj pa ko ti bo? Meni je še težil, da nism ventilacije izklopu, ko smo se na Roški ustavli.
bonk.gif
Pač po pravilih je in treba je znat. Avto je stroj, in za uporabljanje stroja rabiš ustrezno znanje. Še vsaka baba ve kje je mašina, tlele ma pa en dec take probleme, jao no. Pol vas ni za na cesto.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.926
6.001
113
Natisni slike in jih pokaži 10 voznicam (starost od 18 do 60 let).
Me zanimajo rezultati.