Dekorativna lučka - z vodo

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Za v sobo iščem (težko bom razložila, na netu pa ne najdem nobene slike, ker ne vem kako se pravilno temu reče) tako stoječo dekorativno lučko, ki sveti v različnih barvah - spreminja barve (kot recimo optična vlakna na novoletni smrečici) in je napolnjena z vodo

Premera cca 10cm in visoko tam okoli meter (mere so čisto okvirne).

Pred časom sem eno videla v Merkurju, a je bila takak kičasta...noter so plavale neke plastične ribe
uf-1.gif

Upam, da veste, kaj bi rada
cry12bpy.gif

Kje bi to našla...ali na internetu, ali v kaki trgovini?

Hvala
roza.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Tega je polno v raznih objih, bau****. Je pa ugodno, cca 15€, deluje pa na ultrazvok da kreira meglo in ledice ima noter.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Takole oranžno imam jaz, sem jo pred leti kupila nekje v Ljubljani, se ne spomnim točno kje, v BTC se mi zdi, sem dala okrog 2000 sit takrat.

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
V Bauhausu se mi zdi, da sem vidu nekaj podobnega temu, samo da namesto mehurčkov plavajo v vodi kot nekakšni gumijasti balončki

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Sej ni kaj videti, mehurcki se delajo in izgledajo isto kot v akvariju, ko se pa barve spreminjajo se pa tudi dobro pozna na mehurckih,

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Kakšna je razlika med tisto lučko v prejšnjih postih in tole:
591500.jpg

Delujeta na enakem principu in je razlika le v zunanjem designu?

No, te plastične ribe v vsakem primeru ne spadajo sem noter
uf-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Imaš eno opcijo dekorativne lučke/vlažilnika....kjer pride do uparjanja vode.

To kar ti sprašuješ pa je tekočina v cevi, ter vse skupaj osvetljeno (je tak!?)

To mislim da je trenutno malo 'out of date' zato boš tudi teže našla kaj uporabnega.

Vem da sem jih gledal v Bauhausu (med svetili) ter Merkurju....pri nekaterih se dvigajo mehurčki, spet pri nekaterih plavaj noter razne 'zadeve'....

Bojo pa po moje imeli te zadve povsod kjer prodajejo svetila (torej vvseh večjih trgovinah...Obi, Merkur, Bauhaus, Baumax, Lesnina, Rutar, itd itd).

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
To kar ti sprašuješ pa je tekočina v cevi, ter vse skupaj osvetljeno (je tak!?)

.

aplauz.gif
točno tako.

Vem, da niso v neki modi, ampak ena osebica se bo tega hudo razveselila..tako, da jo je vredno najti
cool-1.gif

Bom šla najprej pogledati v Conradovo trgovino (prva slika je iz njihovega kataloga).
Drugače pa bom obredla še vse tvoje nasvete.
Hvala
roza.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kakor se jaz spomnem... take lučke imajo povečini vse trgovine, ampek samo priložnostno. Ne morem ti reči, da sem jo kje srečal vedno, ampak sem jih pa videl že praktično povsod kjer imajo svetila. Poglej tiste trgovine ki so ti blizu, potem pa še conrad če že, samo ne slovijo ravno po nizkih cenah
crazy1.gif

p.s.: sej verjetno se da tiste ribe ven vzet/ne notri dat...
smile-1.gif