Dejavnost 62.010 (software) in kolektivna pogodba

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Zivjo,

Nisem uspel najti pod katero kolektivno pogodbo naj bi spadala dejavnost 62.010 (racunalnisko programiranje, ...). Rad bi da na firmi v kateri sm kej naredimo okol minimalnega 20dni dopusta + 0 extra, niti na leta delovne dobe, etc. In bi rad zvedel kaksne so zakonske pravice preden se menimo za interni akt al kakorkol se temu rece.

Kar sem uspel najti je zapis na nekem forumu, da je nekdo najdu referenco na neko kolektivno pogodbo, ki je bila 2005 preklicana. Na gospodarski zbornici zahtevajo clanstvo preden kej povejo. Ostalo pa nc pametnega.

Hvala!

lp,
Sasa

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
bi rekel da pod splošno. ostalo pa so panožne kolektivne pogodbe. če delaš recimo v nekem gostinjsko-turističnem podjetju tudi če programiraš ali pa avtomobile šraufaš spadaš pod panožno KP za gostinjstvo itd. da bi obstajala kakšna KP za informatike pa še nisem slišal

bo se verjetn potrebno individualno zmeniti. vedno ko sem menjaval službo in šel nekam delat -zasebno podjetje sem reklek da hočem xx toliko dni dopusta in €€ plačo in mi je vseeno za njihove kp pogodbe. ker so me hoteli so mi ugodili.

če si pa v državni službi itak nimaš kaj za praskat, tam je pa drugačen red ( razen za začetno plačo se da kje zmeniti, da padeš v nek soliden razdred)

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Aha. No, sem v cist softwareski firmi. Do nekega 'prestrukturiranja' pred 2 leti smo bli kr nekje.. pod neko kovinarsko kolektivno pogodbo bogve zakaj, 22dni dopusta + dodatki, etc. Od takrat naprej pa zamenjana dejavnost in na minimum.

Torej, ce prav razumem, ce vem dejavnost ni nujno, da je s tem dolocena kolektivna pogodba, oz. - v tem primeru velja splosna.

Sam tok da vem pr cem sm, pa kako se menit naslednjic k direktorja zahaklam.

hvala,
Sasa

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ksz

Mene zanima ce ima kdo pri roki kolektivno za javno upravo, zanimajo me razne stvari recimo kaksen je odpovedni rok v casu poizkusne dobe itd