deep freeze

no_limit

Zelenc'
2. mar 2009
2
0
1
Zanima me če kdo od vas uporablja ta program in kakšen se vam zdi.
Gre pa za program ki zamrzne posamezne particije al pa kar cel disk.
Tako selahko računlnik povrne v prvotno stanje preden ste namestili zanič program ali staknili virus.

D_B

Zelenc'
5. maj 2009
6
0
1
to zadevo imamo na faxu. za javne računalnike se mi zdi kar smiselno, za doma pa ne.

lp

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Raje si ob sveži namestitvi sistema naredi image in če se ti kaj res hudo zaserje, samo povoziš. Z deep freeze-om so kar problemi, sem imel v rokah že nekaj računalnikov iz ene osnovne šole, kjer je delal probleme ravno deep freeze.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
mogoce za kaksne osnovnejse sisteme kul, cim pa imas vec PCjev, pa potem kar naenkrat pcji niso vec updatani, ...skratka imas nekaj dela vec....

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Za take zadevščine je za moje pojme najbolj učinkovit Radix Protector. Ustanove z večimi pc-ji imajo najverjetneje vsaj enega system admina, ki se lahko parkrat na teden sprehodi med računalniki, se prijavi kot vzdrževalec in recimo namesti posodobitve sistema, protivirusnika... Itak ni potrebe, da čaka pri enem računalniku da zaključi z namestitvami, recimo požene na parih računalnikih hkrati in pač počaka do konca.
Po moje je Radix (če uporabljaš Windows) najboljša cost efficient izbira, v primeru sesutja sistema (govorim o softveru, pustimo okvare diska in ostale strojne opreme) pa imaš vse na hitro postavljeno nazaj, skupaj z vsemi update-i (če predpostavljamo, da si jih redno delal).

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
nene, radiksove kartice smo imeli na visji soli in srednji, pa je bla kriza.

Najboljsi sistem je po mojem lepo 200x server + domena + user login + proxy + dobro popatchan sistem
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Ustanove z večimi pc-ji imajo najverjetneje vsaj enega system admina, ki se lahko parkrat na teden sprehodi med računalniki, se prijavi kot vzdrževalec in recimo namesti posodobitve sistema, protivirusnika...
Uh, kaj smo leta 1987 ???

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Ustanove z večimi pc-ji imajo najverjetneje vsaj enega system admina, ki se lahko parkrat na teden sprehodi med računalniki, se prijavi kot vzdrževalec in recimo namesti posodobitve sistema, protivirusnika... Itak ni potrebe, da čaka pri enem računalniku da zaključi z namestitvami, recimo požene na parih računalnikih hkrati in pač počaka do konca.

Tega si ne predstavljam, da bi delal na sistemu z 200 pcji. Sam maintainance lahko opravim kar od doma, se konektam na server, z wolom vzgem pcje, ki jih zelim in zazenem par skriptic, vse prek remota
smile-1.gif

Programe in ostale neumnosti instalira sam LNM

RADIX niso pravilno delovale...