Hej. Nabavil sem en lep kos mesa od mladega slovenskega bikca, cca 3cm debel. Frisno odrezan, tako da bo se 2 dni na 0 stopinj, da malo odlezi.
Imam webra q1200, pa ne bi rad zajeb...stejka, nisem še pekel na plinskem brez indirektne peke.
Kako pripraviti steak? Eni pravijo dost šoli in popra eno uro prej in pol na žar. Eni ga pomazejo z oljem in potem solijo in poprajo pred peko.
Kako speči?
Če bom dal na max temp 4 plus 4, bo zunaj zapečen, notri pa rare.
Spect najprej pokončno pri kosti pa potem klasično? Kako se lotite?
Na oglje sem dal in direkt najprej pa potem direkt za pekel, ali obratno.
Tnx
Imam webra q1200, pa ne bi rad zajeb...stejka, nisem še pekel na plinskem brez indirektne peke.
Kako pripraviti steak? Eni pravijo dost šoli in popra eno uro prej in pol na žar. Eni ga pomazejo z oljem in potem solijo in poprajo pred peko.
Kako speči?
Če bom dal na max temp 4 plus 4, bo zunaj zapečen, notri pa rare.
Spect najprej pokončno pri kosti pa potem klasično? Kako se lotite?
Na oglje sem dal in direkt najprej pa potem direkt za pekel, ali obratno.
Tnx