Dealextreme kitajski GPS 5" - prvi vtisi

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Trenutek šibkosti in pa prejeti regres pa sem zadevo kupil. Točno tale model:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23569

Skupaj me je koštalo 79€. Carine na moje začudenje ni bilo treba plačat. Če pa bi bila bi je bilo pa 20% torej slabih 16€. Prejel sem v slabih dveh tednih od naročila.

Sem posnel odpiranje škatle, da se vidi vsebina:

https://www.youtube.com/watch?v=so9Btmp2kgs

Zadeva v primerjavi s fotrovim Garminov izgleda ogromna. V sami napravi je že 2GB SD kartica. Ima možnost FM transmita in pa Bluetooth povezave z GSM aparati (že preveril, dela BP s HTC Tytn II z WM 6.1). Priložen je avto polnilec, USB kabel (standardni mini), zibelka za v avto (vključuje tudi stylus). Pač poglejte si video.

Drugi korak je bil prvi vklop naprave. Sem tudi posnel:

https://www.youtube.com/watch?v=obTwCFVpFaI

Na SD kartici je že iGO 8.0 z ameriškimi mapami. Dokaj neuporabno za našo regijo in naslednji korak bo naložitev novejše verzije s našimi mapami in pa seveda Garmina, ki s to napravo baje brez težav deluje. Osnovno lupino (shell) kanim zamenjati z MioPocket.

Na žalost nimam časa, da bi se kaj več poglobil. Mogoče v naslednjih dneh. Če koga kaj več zanima naj vpraša. Lahko tudi posnamem še kakšen video.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nekaj podobnega sem danes zasledil in sicer z 3.5" zaslonom, tudi vizualno je kot kopija Nuvija serije 2xx, cena okoli 70 EUR.

Za to ceno res ponuja veliko, sploh takšnemu, ki potem kaj sam "nalaga", sicer pa se usoda takšne naprave pokaže čez čas, ko izgine iz obličja
smile-1.gif
slaba kvaliteta npr. ni podpore itd.. Pišem na splošno.

Cena je pa res smešna. Na videu se vidi, "ni da ni". Naprava ima vse
smile-1.gif

Kaj delajo Kitajci.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nekaj podobnega sem danes zasledil in sicer z 3.5" zaslonom, tudi vizualno je kot kopija Nuvija serije 2xx, cena okoli 70 EUR.

Za to ceno res ponuja veliko, sploh takšnemu, ki potem kaj sam "nalaga", sicer pa se usoda takšne naprave pokaže čez čas, ko izgine iz obličja
smile-1.gif
slaba kvaliteta npr. ni podpore itd.. Pišem na splošno.

Cena je pa res smešna. Na videu se vidi, "ni da ni". Naprava ima vse
smile-1.gif

Kaj delajo Kitajci.

Kje pa si to videl?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
sm vprašanje, kakšna je kvaliteta komponent. Mam že izkušnje, da je bla napravca sicer super in vse, samo pol je pa vse crkovat začelo in ne samo meni.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
sem že večkrat gledal...tudi manjše modele... kakšna je pa kvaliteta ekrana? Predvsem na soncu... iščem namreč nekaj poceni za avionsko navigacijo

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
no evo, problem s kvaliteto.

Pa kvaliteta ekrana na soncu je ponavad slaba, poročaj.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Evo poročam po dopoldanskem igranju z napravo v službi.

Poskusil sem MioPocket shell ampak vsebuje preceč balasta in sem ga odstranil (format naprave in reset registra
smile-1.gif
, da je zihr spucalo). Osnovni shell je zaenkrat čisto OK samo kaj ko lahko poganja samo en custom program hkrati.

Sem našel nek drug sistem menijev, ki mi čisto OK služi in mi omogoča poganjanje iGO 8.3 in pa Garmina iz njega. Z Garminom sem imel precej problemov, ker mi iz tega shella nikakor ni uspel zagnat. Če sem pa bootal direktno v CE pa je šlo. Zadevo sem rešil tako da najprej v ozadju zaženem explorer.exe, skrijem toolbar, potem zaženem garmina in ko zaprem garmina, stolčem explorer.exe proces. Naprava ima več kot dovolj pomnilnika, da si lahko to privoščim.

Kako hitro vse skupaj deluje sem posnel in že nalagam video na youtube. Bom dodal video, ko se v celoti naloži.

Čez kvaliteto se nimam kar pritoževat. Ekrat je ZELO svetel in lepo odziven. Sredi najmočnejšega sonca sem testiral Garmin program in nisem imel nobenih težav s branjem iz ekrana.

Glede časa dostave. Naročil sem 11. 5. Poslano je bilo 17. 5. Prejel pa sem v 22. 5. Presenetljivo hitro, ko gre enkrat na pošto.

Jado : Katero GPS napravo velikost 5", na kateri lahko poganjaš Garmina in iGO ter ima Bluetooth in FM transmit, poznaš da košta 100€ in je seveda kvalitetna?

Edit: Še link do video posnetka:

https://www.youtube.com/watch?v=4pOKpvMBUvI

PS: Je pa ta model od proizvajalca YF:

http://www.yfgps.com/en/index.asp

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, za to ceno ima naprava vse kar imajo veliki in še več. Saj pravim, edino kar bi se ji lahko očitalo je šiš kvaliteta hardwera, ki je vgrajen, to pa pokaže čas.

Lepo da posnameš video, da vidimo kako dela. iGO se ostudno dolgo nalaga
smile-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
nič kaj dosti dlje kot na večini naprav...
Odvisno je od tega, katere stvari vse imaš dodane... DEM... skine.. itd.

Isto ko garmin... tudi traja nekaj časa da se vžge..

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Pri iGO imam samo zadnjo mapo Slovenije (tisto preko 20MB) in pa slovenski jezik in govor (mirko je car!).

Pri Garminu (v.5.0.20) pa samo Adriaroute 2.20.

In Garmin se za moje pojme zažene bliskovito hitro. Hitreje kot meni na HTC Tytn ali fotrovem starem original Garminu.

Glede kvalitete hardwerja bomo pa vidli. Zaenkrat špila. Uredit morem samo tisti meni in dodat še kakšno bližnjico do programov. Če kdo želi lahko probam še kakšen drug program za navigacijo.

Na "wikipedia" strani za tele GPS-je (http://tr.im/dxgps) piše, da naj bi laufali sledeči:

* Route 66 Version 8
* Navigon 2100 (with tts)
* PolNav 2008 R 5.0
* Destinator 7 (with tts)
* Garmin XT v5
* TomTom v.7.910
* Sygic v 7.6.080820
* Igo 8 (with tts)
* Igo 8.3 (with tts)
* AmIgo 8.4
* Smart2Go v4.1.14000
* MioMap 3.3

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Včer sem zadevo stestoral na cesti. Nosil za v avto ni ravno namenjem mojemu Hyundaju, ker se ga ne da po višini nastavljati oziroma si nisem vzel časa, da bi se s tem igral.

Posledi so, da ko je sonce pribijal direktno od zadaj, nisem videl absolutno nič na ekrat. Če sem se nagnil naprej tako da sem na ekran gledal po kotom 90 stopinj se je pa še dalo razbrat.

Garmin aplikacije nisem stestiral. Samo iGO, ki pa dela čudovito. Mirko me je pravilno vodil po točno takšni poti, ki sem si jo mislil izbrat. Edino v eno smer sem pozabil ugasnit, da mi javlja za prekoračitev hitrosti in je jamral že pri 91. Tale zadnji zemljevid (20+ MB) je kazal prav edino hitrosti cest ima malce narobe označeno.

Ostane mi še BT in pa FM za stestirat. Naslednjič ko bo kakšna daljša fura.

MiKi5

gps navigator
20. sep 2007
652
0
16
Ljubljana
Hm, vidim da obožuješ vzhodnjaške izdelke (GPS, Hyndai).
Me pa zanima bolj kot vse skupaj, kje si v službi, da si dobil regres, ki je postal letos zelo redka dobrina
smile-1.gif

Sicer pa, a ekran je res tako slab? Ker za to ceno nisi toliko zahteven, pa vendar, če se nič ne vidi, je zadeva neuporabna.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Nič se ne vidi, če sije sonce direktno na ekrat ki je obrnjen namesto 90 stopinj samo 45 stopinj, zaradi slabe montaže na šipo. Bom naslednjič ko bo daljša fura boljše zmontriral.