Davčna napoved; denar od dela v tujini

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Torej zanima me ali je potrebno prijavit (dat obdavčit/plačat davek) na pridobljen denar na tujem trgu oz. tujemu delodajalcu,
ki je bilo povrhu vsega še v mednarodnih vodah, in ob plači tudi nisem dobival nobenih potrdil ali česarkoli drugega,...

Hvala za nasvete...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Nima veze, pri nas je že nekaj časa uveljavljeno načelo svetovnega dohodka. T.j. ni važno kje si denar zaslužil, država vedno pristavi svoj piskrček, če si le davčni zavezanec v RS (kar predvidevam da si).

Je pa res, da obstajajo neke posebne ugosnosti za pomorščake, ki pa jih ne poznam. Sem pa po drugi strani skoraj prepričan, da ti ne sodiš v to kategorijo.

V glavnem: če ne prijaviš, si v prekršku. Ali se ti splača tvegat ali ne moraš ocenit sam.

Za vnaprej pa takole: v podobnih primerih je verjetno smiselno pred odhodom v tujino na DURSu uredit status in se (začasno) izpisat iz našega davčnega primeža. Pogoji so sicer kar ostri, ampak če greš dejansko v tujino za npr. eno leto, se da uredit.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Torej zanima me ali je potrebno prijavit (dat obdavčit/plačat davek) na pridobljen denar na tujem trgu oz. tujemu delodajalcu,
ki je bilo povrhu vsega še v mednarodnih vodah, in ob plači tudi nisem dobival nobenih potrdil ali česarkoli drugega,...

Hvala za nasvete...

Ne bodi neumen in ne prijavi. A misliš, da bodo kdaj izvedeli???
Brezveze, naša davčna je sto let za luno, raje preganjajo tiste, ki so utajili 10, 20 eur, za kaj drugega so itak nesposobni.

Poznam primerke, ki so v tujini delnice prodali pa niso nič prijavili pa tudi nič dobili od DURSa. Durs ima s svojo lastno birokracijo tolk dela, da se kaj večjega tudi lotit ne more. Ti kar lepo pozabi.