Davcna in avto neverjetno ?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Uvoz rabljenega vozila iz Italije.
Izdana faktura pooblascenega servisa kjer smo avtomobil kupili. Hitro na davcno da Cesarju damo kar hoce, izpolnimo obrazce in garacica za pultom rece "trajalo bo nekje 3 ali 4 tedne"
shocked-1.gif
Dodobra zanegram a zensce stoka da tak je pac postopek in da bo naredila vse kar je mogoce da bo stvar resena v 3 tednih...
Pa to je blaznost gnile drzave za placilo enegs k...davka moram cakati 3 tedne....Pa naj se ze enkrat sesuje ta gnoj balkanski no.

Sem se pozanimal kaksen je postopek ce Italian pripelje rabljen avtomobil iz €U v Italijo in naravnost ostrmel . Ni mu treba delat nobenih homologacij in ni mu treba placati nobenih davkov ,edini dodatni strosek je da mora imeti pogodbo prevedeno v Italianscino.
Resnicno smo v P... v tej nasi balkanscini.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.568
113
Na DURS-u že dolgo govorijo, da so "kadrovsko podhranjeni" in da bi jih morali zaposliti še več.
rolleyes-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.113
4.105
113
Pokliči še na kakšne druge davčne uprave po Sloveniji.

Npr., ko sem oddal vlogo v Domžalah za Vectrix-a, je bilo urejeno naslednji dan
cheer.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.928
117
63
mb+ -20km
@poldo
tako kot ti je svetoval Andy

Ko sem jaz pripeljal avto, so mi tudi na mariborski davčni rekli, da bo trajalo 2-3 tedne, pa sem potem papirje oddal na ptuju in imel rešeno v dveh dneh.
Obilo uspeha.

lp

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.568
113
Še en primer "hitrosti" naših birokratov:

07.06.2011
www.mojiphone.si in prodaja iPhone telefonov</a>

Na Tržnem inšpektoratu RS smo prejeli kar nekaj prijav zoper spletno trgovino www.mojiphone.si, ki prodaja telefone iPhone. Iz prejetih prijav izhaja, da spletna trgovina napeljuje kupce, da telefon iPhone v celoti plačajo pred dobavo ter si s tem zagotovijo krajši dobavni rok. Po plačilu pa kupci telefona običajno ne prejmejo.

Takšno dejanje bi lahko predstavljalo nepošteno poslovno prakso, ki je v nasprotju z določbami Zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP). Zato svetujemo vsem morebitnim kupcem (potrošnikom in tudi podjetjem) previdnost pri naročanju blaga preko omenjene spletne trgovine. Predvsem pa vse opozarjamo, da naročenega blaga ne plačujejo v naprej.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.215
3.577
113
Marlbor
Saj jim še ni čisto prišlo. Sploh glede na to da "bi lahko predstavljalo nepošteno poslovno prakso". Če se gremo pravnega jezika, to pomeni da "ne predstavlja, bi pa lahko (pod določenimi pogoji)".

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.473
7.621
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jah to je pa to., ko si posten. Ce bi to naredil preko slamnatega podjetja, bi bil vesel.

DEj nam razlozi kaj je to slamnato podjetje in kako bi poslovanje preko njega pohitrilo ta postopek. Hvala.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.373
7.103
113
pri taščici
Te ne mislim zalit, samo zaradi takega "poslovanja" Dursa se lahko toliko davka utaji kot se ga(pri velikih ribah in tistih ki to delajo namenoma). Posten drzavljan je dolzan nekaj centov pa ga durs & co spravi lahko tudi ob cca 100 evrov.
Slamnato podjetja bodo aktualna v prihodnjem mesecu, ko bo zetev na vrhuncu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.473
7.621
113
midva se vcasih cist dobro razumela. Pol si pred kake pol leta zacel postajat jado2. In samo se jadikujes in jamras zraven pa se mesas jabolke, hruske itd. In potem si se nekega dne spravil na osebni nivo in pisal da jaz ne placujem kazni ker imam nalepke na sipi. Tko da ne se zdej uzaljenega delat. Sam si zacel.

In da ti odgovorim na svoje vprasanje: preko slamnatih podjetij se utaji davek. Ne mores pa na ta nacin pohitrit postopka o katerem pise avtor teme. To da rabijo tok casa je pokazatelj kako lene uradnike imamo. In motece je da v tako temo neka slamnata podjetja vleces. Zdej pa nehi jadikovat, zberi se in rataj isti hanzi kot si bil leto nazaj. Ce rabis kako pomoc v rl povej, nas je vsaj 20 ki smo ti prpravleni pomagat. Ne pa slabe volje tle gor stresat in bit zagrenjen v 3pm

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.373
7.103
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jah to je pa to., ko si posten. Ce bi to naredil preko slamnatega podjetja, bi bil vesel.
kje si ti prebral da bi slamnata podjetja pohitrila postopek. Jaz sem to napisal v smislu da so tako dolgotrajni postopki na dursu voda na mlin slamnikom! Drzi aline drzi? In zato slamniki nimajo nic proti dolgotrajnim postopkom na dursu, policiji, sodiscih...
Pa saj piseva ocitno precej podoben jezik, samo razlicno ga bereva?! Se strinjas? Lepo nedeljo ti voscim!

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
kje si ti prebral da bi slamnata podjetja pohitrila postopek. Jaz sem to napisal v smislu da so tako dolgotrajni postopki na dursu voda na mlin slamnikom! Drzi aline drzi? In zato slamniki nimajo nic proti dolgotrajnim postopkom na dursu, policiji, sodiscih...
Pa saj piseva ocitno precej podoben jezik, samo razlicno ga bereva?! Se strinjas? Lepo nedeljo ti voscim!

Prej bo problem, da ga samo ti različno bereš.

Napisal si tole (če nisi vmes kaj editiral):

Citat:

Glede na to, da avtorja moti izključno dolgotrajnost postopka in ne davek, ki ga mora plačati, se lahko tale izjava nanaša zgolj na to, da se s slamnatimi podjetji hitreje prebiješ skozi upravne postopke.

Če bi pisal manj dvoumne stavke, bi se verjetno zapletel tudi v manj nesporazumov. In my humble opinion...

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Moja osebna izkušnja izpred 7 let:
- zjutraj ob 9 uri na prometnem uradu v državi št.1 dvignem preizkusne tablice,
- ob 10 uri prevzamem avto pri trgovcu v državi 1,
- ob 11 uri dobim še začasno prometno v državi 1 in se odpeljem v državo 2.
- ob 13 uri v državi 2 dvignem zavarovalno polico na zavarovalnici in se odpeljem do carinskega urada,
- ob ca.14 uri dobim nove tablice v državi št.2 in se odpeljem na homologacijo in tehnični (vse v isti stavbi)
- ob 16 uri imam vse končano in urejeno v državi št.2 in lahko grem domov
Seveda je jasno da niti država 1 niti država 2 ni Slovenija. Govora je o Nemčiji (pod 1) in Luksemburgu (pod 2). Pri tem ni nepomembno da sem vse skupaj opravil sam, kot tujec ("aus Jugoslawien") s slabim znanjem nemščine....

Da, daleč smo še od Evrope.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.373
7.103
113
pri taščici
Res mogoce pisem kdaj prevec dvoumno, ampak na alterju je obicajno, se bol obicajen je pa sarkazem, kar pa jazpocnem res izjemoma.
Slamniki ne bi obstajali ce bi delali tako kot je opisano nad mano. Ampak slo je bolj papezka od papeza in to marsikje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Res mogoce pisem kdaj prevec dvoumno, ampak na alterju je obicajno, se bol obicajen je pa sarkazem, kar pa jazpocnem res izjemoma.
Slamniki ne bi obstajali ce bi delali tako kot je opisano nad mano. Ampak slo je bolj papezka od papeza in to marsikje.
Jao ej. Se enkrat, slamniki obstajajo zaradi izogibanja placilu davka in ne zaradi dolgotrajnosti/zapletenosti postopkov.
Priznaj, da si zajeb... in gremo dalje.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik torek pravi:
Moja osebna izkušnja izpred 7 let:
- zjutraj ob 9 uri na prometnem uradu v državi št.1 dvignem preizkusne tablice,
- ob 10 uri prevzamem avto pri trgovcu v državi 1,
- ob 11 uri dobim še začasno prometno v državi 1 in se odpeljem v državo 2.
- ob 13 uri v državi 2 dvignem zavarovalno polico na zavarovalnici in se odpeljem do carinskega urada,
- ob ca.14 uri dobim nove tablice v državi št.2 in se odpeljem na homologacijo in tehnični (vse v isti stavbi)
- ob 16 uri imam vse končano in urejeno v državi št.2 in lahko grem domov
Seveda je jasno da niti država 1 niti država 2 ni Slovenija. Govora je o Nemčiji (pod 1) in Luksemburgu (pod 2). Pri tem ni nepomembno da sem vse skupaj opravil sam, kot tujec ("aus Jugoslawien") s slabim znanjem nemščine....

Da, daleč smo še od Evrope.

Glej zelo podobno kot ti opisujes zgoraj dogodek v €uropi se je meni dogodil mislim da 5 let nazaj pri nas, ko sem takrat uvozil vozilo iz Italije. Cel postopek sem uredil v par urah ,le vozilo sem moral na homologacijo peljati na LPP ker so bili kao edini dovolj "pametni" monopolisti da so zmogli pregledat vozilo ....
Na isti davcni v N. Gorici sem takrat formalnost opravil v par minutah,sedaj ta postopek traja 4 tedne.
Tako da pred par leti ko je Slovenija bila se nekako drzava in je funkcionirala je to sibalo, sedaj ko je drzava v razsulu se postopki vlecejo ceprav se je armada ljudi v JU podvojila.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.373
7.103
113
pri taščici
sad: ali bi obstajali če bi bil postopek tak kot je opisan zgoraj (nemčija - lux)
Sem pač zajebal,
sedajle sem sploh našpičen ker ne vem kaj bom letos pozimi obu na noge. Kot kaže bom sedaj že na čevlje čakal pol leta.....