Dars obnova Višnja Gora-Grosuplje

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zdaj bom pa še malo tudi jaz pojamral, čeprav gradbenike običajno ščitim (gliha vkup štriha).

V glavnem, tole obnovo omenjenega odseka avtoceste, ki jo izvaja CPL v kombinaciji z ostanki SCT-ja, kaj takega pa še ne. Že ko so obnavljali vzhodno obvoznico nekaj let nazaj, je bila obnovljena cesta bolj neravna kot pa neobnovljena. Potem je letvico višje dvignil rebrat asfalt na vrhu obnovljenega vrhniškega klanca. Da si pa privoščijo kaj takega, kot tukaj na višnjegorskem klancu proti Grosupljemu, se mi zdi pa že kar škandalozno. Pa ne moreš takih neverjetno velikih neravnin narediti. Danes sem se peljal po novoobnovljeni polovici, pa moram reči, da je marsikatera nova lokalna cesta bolj ravna kot pa ta asfalt.

Še ni dolgo tega, ko so za precej manjše neumnosti morali izvajalci (tudi oni "renomirani") metati novopoložen asfalt ven in ga zamenjati. Tukaj so to lahko samo mokre sanje. Jaz ne vem, ali se jim ne da več delati ravno, ali nadzor popolnoma spi (mogoče celo hote). Me ne more nihče prepričati, da je narejenov okviru toleranc, ki jih predpisujejo pravilniki. Mene bi bilo sram takole šlamastiko narediti oz. tolerirati.
crazy1.gif

Saj vem, da ne bo pomagalo, ker na Darsu (podobno kot na SŽ) ni več ljudi, ki bi jih zanimala kvaliteta, ampak malo sem moral pojamrati.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dej poglej kdo od DDC-ja nadzoruje.

drugače pa ko gre valar v hrib vleče asfalt za sebe..treba je valjat navzdol..sam zarad bremzanja nabira asfalt spredaj..tko da se to valja pošrek..sam za tako zadevo je treba zapret celo cesto.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Ja bi se strinjal s tabo jaz se vsak dan vozim mimo pa sem se že nehal križat ker nima smisla.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dej poglej kdo od DDC-ja nadzoruje.

drugače pa ko gre valar v hrib vleče asfalt za sebe..treba je valjat navzdol..sam zarad bremzanja nabira asfalt spredaj..tko da se to valja pošrek..sam za tako zadevo je treba zapret celo cesto.
Saj sploh ni problem v valjanju (kot je to primer pri vrhniškem), že finišer je zgleda plesal tango. Se mi zdi, da je zadnja leta kakovost polaganja asfalta na naših avtocestah padla pod nivo najbolj zahojene avtoceste Balkana. Zdaj, ali se delavcem fučka (glede na plače jim kar verjamem), ali se nadzornikom fučka (glede na razmere v DDC bi to tudi verjel), no Darsu se pa prav gotovo fučka, tako kot se naši vladi.

Zanimivo, da potem o teh šlamastikah prav noben novinar ne piše, ker se raje ukvarjajo, kaj je rekel ali ni rekel <poljubni_politik>. Zgleda da jim noben ne prinese tega na pladnju.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Verjetno so delali isti izvajalci kot v Kamniku. Če že ni prokletih jaškov sredi ceste, imejmo vsaj grbast asfalt. Jaz bi jim dal "OSTAV!"

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Mogoče so to naredili tako zato, da bo udeležence Gumball-a pometal s ceste :)

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Citat:
Uporabnik softi pravi: drugače pa ko gre valar v hrib vleče asfalt za sebe..treba je valjat navzdol..sam zarad bremzanja nabira asfalt spredaj..tko da se to valja pošrek..sam za tako zadevo je treba zapret celo cesto.

Daj ne kvasi neumnosti... Valja se VEDNO v hrib, izjeme so le ko se asfaltira npr. iz vrha Katarine proti Ljubljani in drugače ni možno, sploh nikoli pa poprek (prečno se zavalja le delovni stik).
Pa ne zagovarjam zdaj nikogar, da ne bo nesporazumov. Se pa globoko strinjam, da je treba za ustrezno kvaliteto zapreti celo cesto; enaka neumnost je bila južna obvoznica in vrhniški klanec. =bat ga, če greš k zobozdravniku, moraš odpreti usta, če popravljaš cesto pa jo je treba zapreti.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj pa katarino ne bi gor valjal.

in valja se precno, na koncu pav smeri gor

No, zdaj vsaj vem, zakaj so v SLO ceste take, kot so...

Za začetek priporočam branje knjige Asfalt , stran 127. Tiskano verzijo ti brezplačno pošljem, če mi daš naslov na ZS.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Pa ne zagovarjam zdaj nikogar, da ne bo nesporazumov. Se pa globoko strinjam, da je treba za ustrezno kvaliteto zapreti celo cesto; enaka neumnost je bila južna obvoznica in vrhniški klanec. =bat ga, če greš k zobozdravniku, moraš odpreti usta, če popravljaš cesto pa jo je treba zapreti.
To je res, ampak tole, kar so zdaj položili in pa južna obvoznica sta kot noč pa dan. Pravzaprav so južno obvoznico glede na prometne razmere naredili odlično. Tole pa je slabo.