dars in nesreče

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
Na glas razmišljam....zdaj že od 3 am zaprta AC štajerka, prometni kolaps že 4 ure, pa še bo kakšno uro...

A se to ne da hitreje rešit? a se ne da šleper nekam na stran potegnit , ali je potrebno podaljšat sranje 1000 slovencem ?

Narediš zasilni pas, tolk da promet teče, v tem času pa popraviš cesto in odstraniši tovornjak. Ali je to pretežko?

• Všeč mi je
Reactions: Matey

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Na glas razmišljam....zdaj že od 3 am zaprta AC štajerka, prometni kolaps že 4 ure, pa še bo kakšno uro...

A se to ne da hitreje rešit? a se ne da šleper nekam na stran potegnit , ali je potrebno podaljšat sranje 1000 slovencem ?

Narediš zasilni pas, tolk da promet teče, v tem času pa popraviš cesto in odstraniši tovornjak. Ali je to pretežko?

Po mojem zna bit da mora policija požegnat najprej...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Doktrina očitno ni na strani pretočnosti. Ali je to prav ali ne ... Ne vem. Verjetno tudi drugje po Evropi ni veliko bolje. V Italiji sem redko ampak z veliko smole, da sem že velikokrat čakal. Sorodnik je na Nizozemskem porabil 12 ur za potovanje, ki bi naj vzelo 1 uro.
Reševalci rabijo svoj čas, ki ga verjetno ni možno skrajšati. Potem bi se lahko posnela situacija z neko avtomatiko v stilu lidarja v nekaj minutah, poskenirali dokumenti udeležencev in se lahko vozila odstranijo ter se vse ostalo dogaja nekje drugje. V idealnih situacijah. Ampak kolikor imam jaz občutek to ni cilj. Stoječ promet je za naše agencije varen promet in tako ni pričakovati neke revolucije v tej smeri.
Vsekakor bi nekdo začel razmišljati o tem, če bi veljali neki minimalni standardi, ko je možno neposrednim plačnikom cestnino obračunati. Denimo, če na odseku povprečna hitrost pade pod minimalno hitrost, ki jo morajo dosegati vozila, da smejo na avtocesto, se cestnina za avtocesto pač ne sme obračunati.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
To se tudi jst vsakič sprašujem. Recimo kresneta zjutraj ko gredo vsi na šiht dva na lokalni cesti, stopi prvih 5 očividcev do avta ki je obstal na cesti počez in porinejo avto s ceste in gre promet dalje. Potem pride policija in je promet 2h ustavljen.

Po logiki razuma se najprej poskrbi za ponesrečence, potem se odstrani oviro in potem se opravlja ostalo delo. Ne pa z ročnim merilnim metrom merit vse možne razdalje, popisovat 100 prič, 100x slikat in potem itak pride ven samo "kazen zaradi prehitre vožnje".

Skratka če zavarovalnice oz. sodišča zahtevajo da se 2h popisuje prometno nesrečo oz. imajo take zahteve za dokaze je ceneje če se uvede rezervni fond pa se za primere ko "policija ni opravila dela" (beri: ko nekdo toži) enostavno tam ven regresira. Zagotovo 100x ceneje kot pa da komplet migracija iz MB v LJ stoji 2h in to 3x na teden.

• Všeč mi je

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
Čudna scena pač. Mislim da je policija in reševalci na mestu na ac, verjetno maks v roku pol ure. Reševalci začenjo reševat ljudi, en policaj zavaruje mesto, drugi z dronom zadevo posname,v tem času pride bager in razbitine zvleče na rob, drugi policaj in darsovci začnejo urejat zasilni pretočni pas. Gotovo.

Druga zgodba če pride do naleta 70 vozil, pol pač tako ne gre... ko pa se en šleper rukne, ali pa dva avta, pa mislim da bi tole neslo vodo. Ampak verjetno se nobenmu ne da s tem ukvarjat, ker ni finančnih posledic za nobenga. Raja pa naj "plača", hu kers. Problem je ker poleg tistih na AC še potem najebejo lokalci, ko ne morejo par ur nikamor. Ker se vse zabaše, še lokalna industrija itd sploh v manjših krajih ko nimaš kam. V glavnem svet se ustavi...

• Všeč mi je

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
Veseli me , da smo nekak na isti valovni, pričakujem še kakšnega birokrata blizu Darsa kako on pozna zadeve, in da se to ne da.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
tako še vedno zaprto, še eno uro, 8km zastoj vsepovost tudi na lokalnih cestah LOL. Sočustvujem z rajo, ki je ujeta.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
1545291075171.png

zdaj so se še kontra poknili. Veselica za vso družino.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Si sel ob 4h v celje pogledat na uro, pa bos popoldan enkrat se vrnil
Sicer pa skica moje nesrece je res taka kot jo opisuje utisevalec. Res lepo narisana, cel kup mer in podatkov (sledi zaviranja, mesto crepinj, ustavitev vozil, sosednji objekti....
Ko je treba te podatke pobrati ponoci pa traja vse skupaj se dlje ker je treba vse osvetliti.
Poleg tega je bilo treba najbrz koga predcasno iz postelje vrzt in zadevo se nekoliko zavlece.

I

Izbrisan uporabnik 474

V Avstriji, recimo ima tovornjak počeno gumo v tunelu, ustavi v odstavni niši. Tunel zaprejo, dokler tovornjaka ne odstranijo iz tunela...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
Si sel ob 4h v celje pogledat na uro, pa bos popoldan enkrat se vrnil
Sicer pa skica moje nesrece je res taka kot jo opisuje utisevalec. Res lepo narisana, cel kup mer in podatkov (sledi zaviranja, mesto crepinj, ustavitev vozil, sosednji objekti....
Ko je treba te podatke pobrati ponoci pa traja vse skupaj se dlje ker je treba vse osvetliti.
Poleg tega je bilo treba najbrz koga predcasno iz postelje vrzt in zadevo se nekoliko zavlece.

mas lepo akvarel narisan :D mislim, komu na čast. Itak se ve kdo je kam poknil...danes dron tole vse naredi v par minutah.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
V Avstriji, recimo ima tovornjak počeno gumo v tunelu, ustavi v odstavni niši. Tunel zaprejo, dokler tovornjaka ne odstranijo iz tunela...

ja, totalna neumnost. Sej take pizdarije smo pobrali iz čistunskega zahoda... zato pa se tujci sam čudijo, ko kaj montira pri nas, da če se mal znajdeš, da gre hitreje in bolj enostavno brez kompliciranja.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Prejšnji teden, v ponedeljek popoldan je počilo med Šempetrom in Šentrupertom v smeri LJ. Avtocesta je bila zaprta v tej smeri ene 5 ur; v glavnem ko sem šel okoli 20h nazaj iz LJ so bila vsa vozila na odstavnem pasu, po voznem so se nekaj "sprehajali", med voznim in prehitevalnim so bili konfini, na začetku označba za zožanje, kolona pa še vedno v Šempetru ven in Šentrupertu not, pred izvozom z AC pa kolona točno do izvoza Arja vas!
Da ne omenim, da tisti, ki smo bili pametni smo šli popoldan skozi Celje in imeli potem prednost v krožišču v Šentrupertu pred onimi iz AC, kar v takih primerih ni glih logično, ker tam je stalo XYZ vozil, tu pa ravno tako na redko razporejeni, da smo se skoz vozli, oni pa skoz stali.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ:
RTVSLO piše:

Po navedbah PU Maribor je bil v nesreči udeležen poljski voznik, ki je lažje poškodovan. Voznik je prevažal zmrznjene svinjske polovice, ki so se raztresle po vozišču in jih je treba pobrati, zato bo cesta zaprta predvidoma še eno uro.
Kot navaja uprava za zaščito in reševanje, je ob 2.43 tovorno vozilo trčilo v odbojno ograjo in se prevrnilo na bok. Gasilci so rešili voznika iz kabine, prečrpali gorivo iz vozila in posuli iztekle tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Grem stavit da so najeli eksperte za pobiranje svinjskih polovic.

Plug, poplužit na rob odstavnega pa potem pobirat. Glede na to da je mraz, cesta je slana, bodo še celo uporabne za tisti kraški pršut z zaščitenim geografskim poreklom.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Za podobne primere ti lahko povem iz prve roke...
Tudi ob zelo enostavni prometni nesreči policija okoli 3 ure dela in popisuje na kraju nezgode, če je pa kaj bolj zakompliciranega pa še dlje. Sem enkrat policaja vprašal, pa mi je razložil, da če gre kaka zadeva na sodišče, tam sodniki tako dlakocepijo in so se velikokrat opekli zaradi najmanjših detajlov. Sedaj pišejo in rišejo v najmanjše detajle.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
To bo kar res, ker če ne drug, pa zavarovalnice iščejo dlako v jajcu da jim ne bi bilo treba plačat skode.
Kaj šele če so telesne poškodbe.
sicer pa ne posplošujte, na alterju je vse narobe če nekdo ne zna uporabiti s/z pravilno, če pelje 130 po prehitevalnem in km daleč prehiteva sanjača s 125 na voznem pasu, medtem pa mu za ritjo na vse pretege blenda (in uporablja druge metode izrivanja) alter dinamik s 150kmh

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Včeraj se je na križišču vilharjeve in dunajske en (bmw) zaletel drugemu v rit. Policaj je bil par avtov zadaj in je bil takoj na mestu. Namesto da bi parkiral na pločniku in omogočil voznikom da vozijo mimo po drugem voznem pasu je parkiral direktno na sosednjem pasu in seveda je vse obstalo. Pa so bili samo počeni odbijači.