Daljinsko centralno malo dela, malo pa ne

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Par dni nazaj me je začelo zezat, lučka na ključu zasveti čisto nakratko ali sploh ne, včasih pa normalno in takrat lahko odklepam in zaklepam vrata. Menjal sem baterijo, a ni dosti bolje. Če ga zaklenem na klasičen način, so vrata zaklenjena in ni s tem težav, tako da predvidevam da je težava nekje v ključu, na modulu za daljinsko zaklepanje/ odklepanje, saj če malo potrkam nanj običajno (ne pa vedno) začne delati. Je potrebno znova kodirati ključ ali kaj drugega? Kodo imam, master ključ tudi. Koliko to kaj stane?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Avto je pa ... ?

Ponavadi crkne stikalo (gumb), pomaga da neseš k kakšnemu ki se ukvarja s popravilom take elektronike da malce spuca vezje, zamenja problematične gumbe in polota slabe kontakte.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Fiat Bravo, tastari.

Recimo kakemu takemu, ki popravlja radie? Saj bi pogooglal, ampak niti približno ne vem kaj naj iščem
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Sicer imam izkušnje z VAG vozili in par francozi, ampak tam je tipična napaka na "stikalu", ki se pač z leti znuca. Tisti gumb stane manj kot 1EUR, za zamenjat pa potrebuješ malce veščin finega lotanja - to znajo vsi servisi ki se ukvarjajo s sodobno elektroniko (ali pa recimo servis GSM aparatov).

Sicer pa poskusi daljinca odpret in potem z nekim špičastim predmetom pritiskat na tipke pa boš videl ali dela kaj bolje ali ne, za silo pomaga pa tudi češka varianta da podložiš en kos papirčka med ohišje tipke in samo stikalo! (pazi samo da ti potem ne bo tipka ostala "prižgana" nonstop)
grims-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Češka varianta ne deluje, isto je, zna pa biti kaj s stikalom, če stikalo držim in ga obenem poskusim premikat vstran, tudi reagira. Ker je poceni bom dal nekomu da mi to nardi.