Daikin Altherma LT pomoč

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
A ima kdo to toplotno črpalko in mi zna povedati, kako naj sedaj, ko več ni kurilne sezone izklopim gretje prostorov in grejem samo sanitarno vodo
redface-1.gif

thnx

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Z Glavnim gumbom izklopiš črpalko (desno zgoraj v vogalu).
Sanitarno vodo ti pa itak že ogreva. Ne rabiš nič storiti. Vsaj predvidevam, da ste se tuširali tudi čez zimo.
Za vsak slučaj preveri, če ti ostane na displayu ikonca od tuša. To je to.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
bom preveril, ampak nismo se še tuširali, saj še nismo vseljeni, le ogravali smo hišo, zdaj pa ogrevanje več ni potrebno, le vodo bi rad imel toplo
smile-1.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
A ja, na to pa nisem pomislil. No pol pa izpelji prvi del postopka (ugasneš napravo), drugi del pa je, da pritisneš gumb, ki ima narisan tuš (desno spodaj) in bi se morala pojavit ikonca za tuš. Nastaviš še temperaturo tople vode (+ in - gumba druga z desne strani) priporočam med 40 in 45 st., več ne rabiš) in to je v glavnem to. Lahko pa še izklopiš legionela program in nastaviš timer, kdaj naj ti greje toplo vodo, ker sicer ima kar pogost interval prižiganja. Tle je treba malo v navodila pogledat, ki jih nimam pri sebi.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
ok, bom danes popoldan malce pobrskal po navodilih pa da vidim

hvala

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
hmmm
sprasujem se.gif

jaz na mojem kontrolerju nikjer ne najdem takšne tipke za tuš (desno spodaj), SLO navodila pa so tudi napisana tako, da te "s..t" pritisne

imam pa takšen kontroler

user%20friendly%20control_400px_tcm524-244559.jpg

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Ugibam, zgoraj kjer ti piše "room" moraš dat na "water" in potem spremeniš vrednost temperature. Menjavo grelnega okolja spremeniš pa verjetno s tipko spodaj desno.

Edit: pa si prepričan da nimaš drugega kontrolerja nekje drugje? (v prostoru kjer je TČ) Tole kar si dal za sliko mnei liči bolj na sobni termostat.

Nazadnje urejeno:

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
to se mi je zdelo da sem lahko spremenil (room, water), včeraj ko pa sem nekaj štrckal pa več ni šlo oz. ko sem pritisnil tipko desno spodaj, se mi je pokazal meni z informacijami itd.
frown-1.gif
, do tistega gretja vode pa več nisem mogel prit in sem lahko nastavljal samo temp. za sobe. Vem pa, da sem imel nastavljeno vodo na 45°C, ampak včeraj pa več nisem znal v ta meni :p

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Edit: pa si prepričan da nimaš drugega kontrolerja nekje drugje? (v prostoru kjer je TČ) Tole kar si dal za sliko mnei liči bolj na sobni termostat.

mam še 2 dodatna termostata v dnevnem prostoru in spalnici, ta pa je pritrjen (ampak se da odstranit) direktno na TČ in samo s tem lahko ugasnem/prižgem TČ

Je pa bila ta zadeva zmontirana tako na hitro, da mi monter ni nič razložil, samo nastavil je na min. gretje sob in vode, ker se še pač ni stanovalo v hiši in je rekel, da bo prišel še enkrat ko se vselim, ampak jaz sem probal sam nastaviti zadevo pa žal ne znam, tak da ga bom mogo poklicat, saj so navodila napisana za profiče in ne za "trotl ziher uporabnike".
redface-1.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Jaz sem govoril za tastari kontroler. Ta ima čisto drugačno razporeditev.

Malo sem pogooglal, pa je zadeva sledeča. S home gumbom (hiška) se premikaj med posameznimimi meniji (room, tank, Living water) in pri ustreznem meniju z gumbom za vklop/izklop (prekinjen krogec) vklopiš ali izklopiš ustrezno gretje. Tam potem tudi nastaviš temperaturo. Za to pogledat sem rabil pribl. eno minuto. Kaj ti to pove?
V opravičilo ti štejem to, da so te moja navodila glede pozicije gumbov motila. Sicer pa zgledajo navodila na netu dokaj preprosta.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik alpek pravi:
Za to pogledat sem rabil pribl. eno minuto. Kaj ti to pove?

Da imam v službi blokiran dostop do 99% strani in ne pridem na uporabniška navodila

a so ta prava? ---> navodila

jaz vidim samo to
uf-1.gif

The content is blocked due to the following condition: The URL you have requested is blocked by Surf Protection. If you think this is wrong, please contact your administrator.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ta navodila sO za star model. Nova so tale . Je pa to samo osnova za osnovne operacije. Ampak za začetek bi moralo zadoščati.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Še tole si poglej. To so kompletna navodila. Vzemi si čas in jih malo preštudiraj. Ker glede na izkušnje dvomim, da boš od monterja dobil kako podrobnejšo podporo.

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Če mi najde kdo navodila za tale model bi bil zelo vesel
smile-1.gif

ERLQ008CV3 - zunanja enota
EHVH08S26C9W - notranja enota

Zanima me kako se tole priklopi na elektriko...