Da ne bodo samo negativne teme...

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
... še ena pozitivna o poštenosti, ki vsaj mene navdaja z optimizmom

Zaradi hitenja ter raztresenosti sem pred dnevi v centru Lj pozabil manjši paket z novim trdim diskom v vrednosti 80 € skupaj z računom (na katerem so bili moji podatki in seveda trgovina, kjer je bil nakup opravljen). Po 5 minutah (torej po tem, ko sem ugotovil, da sem ga nimam pri sebi) pa paketa ni bilo več. V luči krize (finančne in drugačne) in ker je disk za večino uporabna stvar, sem paket (sicer z majhnim upanjem, da ga dobim nazaj, saj so bili poleg vsi podatki o lastniku) neupravičeno odpisal (seveda pri tem ni šlo brez preklinjanja in jeze nad seboj in svetom
wink-1.gif
)
No, čez dva dni me na moje veliko presenečenje kličejo iz trgovine, kjer je bil nakup opravljen in mi dajo podatke gospoda, gradbenika, ki v bližini opravlja obnovitvena dela, ki je paket našel in spravil ter mi ga kasneje vrnil... seveda ni šlo brez
nahrung002.gif

Tako da
zmaga.gif
, še virtualna zahvala poštenemu najditelju (četudi dvomim, da bere alter) in še so (in upam smo) pošteni ljudje med nami!

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
se tudi najdejo taki
smile-1.gif
Sam kak je mela trgovina tvojo telefonsko?

B81

22. jul 2007
37.907
11.111
113
Lepo.
Sam sem sicer izgubil denarnico z dokumenti in tisti dan, ko sem prejel novo identično po pošti, sem prejel tudi mojo staro z dokumenti, sicer brez denarja
smile-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Leta nazaj, ko so bili še SIT, je kolega našel pred Maxijem denarnico in noter 600kSIT.
Se je videlo, da je od enega "biznis" mena, ker je imel tudi vizitke noter svoje ipd. Pa ga pokliče, reče, da je našel neki njegovga. On takoj - kje si itd. Se zmenita v Dabudi in mu je plačal kosilo, pijačo itd. Sta debatirala kar nekaj časa.
Potem šele pogleda tip v denarnico, vidi, da je noter čist ves denar in mu odšteje 200k.
Čist navdušen, kako je možno, da je celo denarnico dobil nazaj. Predvsem ga je skrbelo glede kartic. In mu je bil tako hvaležen, da mu je 200k stisnu.
Se mi zdi lepa gesta, da vrneš vse nazaj
smile-1.gif

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
ne vem kakšno denarnico je to imu, ampak jaz v svojo nisem mogel dat niti 200k SIT po 10k, ker se ni nikakor dala zapret...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
gre, gre....sem dal v denarnico bivših 2.500.000, ko sem šel po novega Cliota. Tudi prepognil sem jo, samo je bila bolj klobasa. Bil sem pa živčen ko pes, ker je nisem izpustil iz rok niti sekunde.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
gre, gre....sem dal v denarnico bivših 2.500.000, ko sem šel po novega Cliota. Tudi prepognil sem jo, samo je bila bolj klobasa. Bil sem pa živčen ko pes, ker je nisem izpustil iz rok niti sekunde.

torej, ti si dal 250 cankarjev v denarnico?

torej 2 in pol približno taka kupa:
can-stock-photo_csp6142464.jpg

*khem*bullshit*khem*

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Aha, zdej sm pogruntal, kaj sprašuješ. 2 in pol taka kupa....priznam, da se ne spomnim čisto točno debeline, ker je bilo to že 10 let nazaj, vendar sem imel kompletno vsoto v denarnici. Se pa še zdej spomnim, ko sem fotru prou pokazal in mu reku, 2 miljona in pol v denarnici. V denarnici pa sem jih meu bolj zarad fore....tko, da se bom spominjal, kdaj sem jih imel toliko noter, ker jih verjetno nikoli več ne bo toliko noter. Sej malo pred salonom sem jih dal v kuverto, da se mi ne bo prodajalec režal
grin1.gif

Hja, škoda, da nisem slikal, ker vsako tako foro slikam. Recimo burek v horsu, preden sem ga zlamal....
bonk.gif