Cviček?! Kateri je najboljši?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Zadnje čase sem se začel kar konkretno nalivat s cvičkom, mi je zadeva postala zelo všeč in pitna pa še bolj zdravo je za jetrca kot kakšni jägri
smile-1.gif

Heh zdaj sem se spomnil, vsako leto ko gremo parkrat v Čatežke v hišice tam vedno ena teta ordinira in prodaja domač cviček v plastenkah, letos že vidim da bo teta prinesla empar
cool-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Od tistih, ki se jih da dobiti v povprečni trgovini, mi je še najboljši "cviček od fare"
klik

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Noh ja, cviček glih ni neka znanost in kakovost, da bi izbiral, ampak ponavadi če že vzamem kdaj za kak piknik , vzamem cviček pleter . Hud glih ni, ker cviček že tko ne more bit vrhunsko vino, že zaradi vsebnosti sladkorja in kislin ne sega v standard za vrhunska vina, ampak je pa pitno ter osvežilno, pa še velik se ga lahko spije
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
KSZ

Sem ze mislim, da mX spet rabi kaki info, kateri avto bo to prebavil... zdaj pa vidim, da se ti je poslabsalo
evil.gif

Te se moras se z lokalnim zupnikom zmenit, da zacne ob 2 zjutraj zvonit, da se bos obrnil pravi cajt
evil.gif

Al, pa da staro navadis
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Walda saj nihče ni napisal da gre za vrhunsko kvalitetno vino ampak so razlike, vem da sem v enih dveh lokalih pil neko sranje ki ni bilo za pit ampak sem pozabil kateri je bil... So pa najbrž res vsi nekje tukaj tukaj...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
V lokalih je težko dobiti dober cviček, če pa že ostani v isti ožtariji, sicer te bo glava bolela. Drgač ga pa kupi tam okoli Kostanjevice, Tevč.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Sem pričakoval vojno s tvojim provokativnim vprašanjem, pa nič od tega.
cool-1.gif

Moj razpored bi bil naslednji:
1. Pleter
2. Zajc
3. Perše
4.

Jih je še, vendar tile so mi naj.

Tista teta v Čateških nima pojma o vinu, če ga nosi v plastični posodi. To lahko pijejo samo tisti v zadnjem stadiju. Vino v plastiki je greh. Zapelji se na Gadovo peč, ki je dokaj blizu. Tam lahko narediš turnejo z degustacijo in imaš za en dan dovolj. Ne kupuj najcenejšega, ker ni brez razloga najcenejši. Poišči kdo ima "flaširanega". Iz Gadove peči se spomnim samo Jarkoviča.

Pa še to: bmk za vrhunska vina, če me pa naslednji dan boli glava. Naj si ga vtaknejo nekam. Deci, dva, ajde, da bi se ga pa napil, pa ni šans, pa je lahko buteljka po 100€ z miljon medaljami. Cvička lahko spijem pol litra, pa ne bo dovolj za napihat. Če pa se ga napijem in me naslednji dan boli glava, pa tistega ne pijem več. Seveda je potrebno med pitjem konzumirati tudi precej navadne vode.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Morem probat pol tega Pleter, še nisem pil. Sem pa tudi jaz pričakoval da bo na to temo kakšna beseda več, sem mislil da je malo več dolencev
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Domač iz Trške gore
wink-1.gif
Doma že ene 15 let ne pijemo vin iz štacun

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Pol pa zamenjaj dobavitelja......rdeča vina pa žveplo??????

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Seveda je potrebno med pitjem konzumirati tudi precej navadne vode.
bonk.gif

TI ZIHER NIS TAPRAV DOLENC
ne-ne-1.gif

Ti boš men govoru kdo je pravi Dolenjc. Sej ne živimo več v 19. stoletju. Gremo tudi mi s cajtom naprej.
cool-1.gif

BTW: Verjetno ti je jasno zakaj Dolenjci obrezujemo trto.

Kamele0N

23. jul 2008
42.082
5.653
113
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
cviček ni samo rdeče vino....

Maš res! Zamenja naj dobavitelja....ker se mu ne da sodov pravilno prat.....oziroma nima rostfrei sodov

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Itak mi nikol nebo jasno, kako lahko pijete to kislico. Rad kresnem kak deci dobrega refoška k kakemu stejku, mogoče kak
kozarček srebrne kot aperitiv, kak dober traminček, al pa muškat, kak sladek refošk zvečer ob filmu, ampak da bi pa si cviček
nalil, ni šans, si raje natočim kozarec mleka.

Cviček, če že nimajo druga, ga obvezno mešam s fanto, tako je čist kul za pit, ampak še vedno ga miš-maš preseka.

Cviček je revno in pusto vino, nevem zakaj bi ga človek sploh hotel piti, ker ni druga kot kisel, naslednji dan pa glava kot bojler.
Sam sem med alkoholnimi požeruhi, jaz se od te svinjarije niti nemorem orng napit, tako nafajhtam se, da bi se ga pa na kaki
žurki čist odklopil pa mi ne rata, edino če bi jih na uro 5 eksal pa 5 počasi srebal, pol ja, nazadnje vem da sem šel ob enih domov,
ker me zadeva ni primla in sem postajal mačkast in glavobol se je pričel, a vbistvu sploh nisem bil nažgan.

Pravi dedi pa itak od vin pijejo samo prava rdeča vina ala refošk, kak dober merlot, ti razni hyundaii med vini meni ničkaj ne dišijo,
kot pravim, raje pol vzamem brezalkoholno pivo, tisti okus ni tako zjeban kot pa kislica, s kater si bi lahko solato zamešal...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Tudi sam spadam med rekreativne pivce cvička in lahko rečem, da je zelo dober tudi Mastnakov cviček, če se pije čistak. Drugače pa mi še vedno najbolj sede špricer z krškim rekorderjem.