Čudno okno fajlov (Windows)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Iz poglavja "Vsak dan se naučiš nekaj novega" :

Je to že kdo videl ?
Ikone v tem okencu so gumbi.
Nimam pojma kak je to ratalo ...
373976-okno.PNG

Priponke

• 373976-okno.PNG
    373976-okno.PNG
    22,1 KB · Ogledi: 187

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
lol, a to si ti tisto zgornjo mapo kliknil in ti je takole pokazalo? A ti to samo v tej mapi dela al tudi drugod?

22. jul 2007
1.398
43
48
Meni to deluje bolj na naslove nekih komadov,vsaj glede na tisto končnico .m3u v tamalem okencu ikone pa so od vlc playerja

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj, vsebina ni skrivnost. To je pač vsebina mape.

Vprašanje je , zakaj so namesto normalnih ikon gumbi. In zakaj je en del v meniju.

Zakaj ni tak kot vedno :
374067-mapa2.PNG

Priponke

• 374067-mapa2.PNG
    374067-mapa2.PNG
    183,7 KB · Ogledi: 187

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Hmmm, tisto glede menija me je spomnilo na opcijo Use Personalized Menus, ki je na voljo marsikje v okolju Windows in povzroči podobno stanje ... Bi pa tudi jaz rekel, da si si najbrž nekaj novega namestil, da je prišlo do te spremembe. Poskusi se čim bolj natančno spomniti, kaj vse si izvajal pred tem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nisem čist nič instaliral.
Sumim, da je to kaki malo znan feature Windows...
Ko sem ga zaprl, se je pojavil en dialog in neke toolbar-e omenjal.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
To je ikona od vlc media playerja. Klikni na eno pesem z desno tipko in daj za odpiranje uporabi_ potem izberi program s katerim želiš odpirat in pokazele se ti bodo ikone tistega programa.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Dumbler, preber si malo, njega zanima, zakaj so filetki v obliki gumbekov in ne, zakaj imajo takšne ikone.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.032
10.788
113
kod Džej-Zija
A ni dovolj, če greš v explorerju v meni View in klikneš Details? Ker meni deluje kot da si v meniju View izbral pogled Tiles ali pa Icons.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Preskeniraj za viruse in podobno nesnago.

Se strinjam z matejdrom. Sploh glede na tvoj zadnji stavek (torej, zadeva se je pojavila po ponovnem zagonu sistema?).

Zdaj bi te sicer lahko zasul s celim kupom vprašanj, od tega kateri OS uporabljaš, ali se to stanje pojavlja v vseh oknih (Folders) itd. itd. ... Očitno bo ključna točka dialog, ki si ga omenil. Če bi imel npr. zaslonski posnetek tega, bi gotovo lahko dobil kakšen uporaben podatek (o izvoru itd.). Ne vem tudi, kako napreden uporabnik si. Lahko bi recimo preveril sistemski register, npr. kateri programi se ti zaženejo ob zagonu sistema in s katerih lokacij, kar lahko pogledaš na tem mestu:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Ena ideja je tudi, da odpreš File Explorer, se postaviš na en direktorij, ki je urejen ali si ga na novo uredil, kot želiš, da je urejena večina direktorijev (imenikov), nato izbereš meni Tools -> Folder Options, nato izbereš zavihek View in gumb Apply to All Folders (z drugim pa bi jih lahko tudi resetiral). Po tem postopku bi se moral izgled vseh direktorijev vrniti v želeno stanje, s čimer boš verjetno spet zbudil vsiljivi program, ki bo prišel na plano z dialogom, ki si ga omenil (ni pa nujno) ...

Upam, da boš s tem vsaj približno rešil problem, ali pa dobil idejo za kakšno drugo rešitev. Moja navodila se sicer nanašajo na Windows XP okolje.

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Koliko jaz berem, stein ni začetnik kar se tiče računalnikov.
grin1.gif

A si morda kaj pomotoma povlekel proti quick launch ikonicam? Včasih pride podobno sr-anje če mapo nekako čudno potegneš na spodnji meni pa potem spet ven na desktop.
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
A si morda kaj pomotoma povlekel proti quick launch ikonicam? Včasih pride podobno sr-anje če mapo nekako čudno potegneš na spodnji meni pa potem spet ven na desktop.
confused-1.gif
Zadeva je bila zgoraj desno, medtem ko je QL spodaj levo.
Ampak sam tudi sumim na nekaj takega, ker je izgled ful podoben QL bar-u (le da so večje ikone).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aha, če ikono mape povlečeš (jaz sem vlekel kar iz desktopa) na rob ekrana (recimo gornji) in spustiš, se bo tak kreiral ene vrste toolbar, ki vsebuje gumbe (enga za vsak fajl v mapi). Ta toolbar potem lahko potegneš na sredo ekrana, kjer se spremeni v okno, kot na oni prvi sliki.

Le da mi je takrat to uspelo "v enem šusu" narediti.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Pa res.
smile-1.gif
Zanimivo. Mogoče bi tole kdaj celo prišlo prav. Ta nova orodna vrstica je dejansko bližnjica do prvotne mape. Če se pobriše mapo, izgine tudi povezana orodna vrstica oziroma okno.

Nazadnje urejeno: