Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
- pečem jajca na bučnem olju ( ni zdravo, je pa peklensko dobro)
ZAKON fruštuk! Eden mojih najljubših, sem sit do kosila, pa še takrat malo pojem
Jaz temu pravim "Tekoča kura meso" ;
Za dve osebi pripravljam:
- 5 tekočih kur
- 75g paštetke (3x mala argetka)
- pljunek mleka
- 3 žličke bučnega
- rdeča paprika (mleta)
- kajmanski poper
- sol
- 3 žemljice (al pa toast zaj ko je recesija)
Jajce ubijem v skleto, not inštaliram argete. Z vilco posekam podolgem in počez da se pašteta dobro
porazdeli, dodam vodo od krave in še enkrat zasučem zadevo. Na šporhetu se mi že segreva olje,
polijem zadevo not, zadekam z streho posode in na polovičnem ognju pustim zadevo ene pol minutke.
Odprem premešam zadekam. Ponovim postopek ene 5x, tok da se zapeče da več ni tekoče.
Nato to "omleto" fliknem da velik velik taler katerega sem že posipal z rdečo papriko, dodam sol in
kajmanjca, žemljice narežem na koščke velikosti radirke in jih pomečem po robu krožnika okoli in
okoli. Zadevo postrežem, in pol si lahko dol jemlješ na manjši talar, ampak mi2 to doma kar glave skupaj
in jema oba z enega krožnika
Zmaga je tudi, če zraven postrežeš s skledo ledenke.
Okus sam po sebi pa mene spominja na svinjske možgane, čuje se ogabno ampak okus je zelo podoben
in sigurno dober. Če kdaj uleti starc pol vedno zahteva te jajce
LOL kam sem prisel na alterju pišem recepte.
Kaj se tiče drugih čudnih kombinacij, mislim da jih nimam mogoče kisla smetana pa rdeča paprika v prahu
na kruhu
Druga redkost sem mogoče v piceriji, vedno naročim morsko pico in vsaj 3 doze česna. Tako da pol imam
česen s pico ne pico s česnom. Da pa moram tisti dan ostat doma pa je itak jasno