Čudežni prah

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ura je 1 in gledam na Diskoveriju o medicinskem čudežu - kako narediš, da ti zraste nov ud, ki je bil npr. odtrgan!

Upam, da ne sanjam.
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113
Kaj hoces povedat da si pred oddajo potegnu crto?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne. Zdi se mi pa super, da te nič ne skrbi, če ti šef obljubi, da ti bo jajca potrgal, ti imaš pa doma v epruveti tisti prašek.
Greš domov, poštupaš in ti zrastejo nova!
zmaga.gif

Vse skupaj je pa narejeno iz ostankov svinjskega mehurja. Možakar je star 70 let in mu je odsekalo konec prsta od zadnjega glida naprej. Po tem postopku mu je zrasel nov, z nohtom vred. Še celo prstni odtis je pravi
shocked-1.gif
!

To so tiste oddaje od Jamesa Woodsa. Res upam, da ni raca. A se da te oddaje pogledat še enkrat iz interneta?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če v yt vtipkaš ime oddaje ni vrag da ne bo kaj našlo. pa pol še kak omentar spodaj prebereš:)
ko najdeš, prilepi link.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
to so oddajo, v katero smer gre razvoj medicine itd.. verjemi da tega ti še ne boš doživel, zato je evforija in strah povsem odveč.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Huh, ne najdem drugega kot tole. Čas predvajanja je taprav.

Grem še malo brskat ...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Imam še nekaj tega prahu doma, pod posteljo... Za ustrezno denarno nadomestilo se lahko poslovim od njega, ti pa boš bolj mirno spal, v primeru, da ti šef hoče odtrgati jajca.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Vse skupaj je pa narejeno iz ostankov svinjskega mehurja. Možakar je star 70 let in mu je odsekalo konec prsta od zadnjega glida naprej. Po tem postopku mu je zrasel nov, z nohtom vred. Še celo prstni odtis je pravi
shocked-1.gif
!
To so tiste oddaje od Jamesa Woodsa. Res upam, da ni raca. A se da te oddaje pogledat še enkrat iz interneta?

to sem tudi sam gledal kak mesec nazaj.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
to je res nenavadno... Sem si včeraj pogledal to oddajo, zelo zanimiva. Presenetljivo, da če je to res in obstaja tehnologija, kako da se jo ne uporablja v praksi oz. ni vsaj več informacij o tem? Do sedaj kakor sem zasledil, so zatrjevali, da to ni možno pri človeku.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
tudi jaz sem to oddajo zasledil na enem izmed satelitskih kanalov pred kakšnim letom.
Če je kaj na tem, potem bo cel razvoj te tehnologije sigurno zavirala industrija protez.
Sem pa malce skeptičen, ker bi to sigurno kakšna ustanova ( klinika, univerza.... ) na veliki zvon obesila
sicer pa je za probat. najbolje kar na prascu. eno šunko odrežemo, posipamo rano z posušenim svinjskim mehurjem in počakamo da zraste nova šunka
wink-1.gif

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Le zakaj bi matrali prasca s tem da mu odrežemo šunko? To je ja nehumano in nevredno visoko civilizirane rase. Bolje je vzet celga, zdravga in zadovoljnega pujsa in ga posuvat s praškom v predelu nog in to ponavljat tolk časa, da bo iz njega nastala recimo stonoga - pol pa veselica s kolinami.
Aja - kako pa tisti prašek ve v kaj naj zrase?

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Menda, če ti odtrga prstanec, ti zraste z novim tudi identičen poročni prstan. Edino maček na sliki ma napačen efekt na zenicah.
pozdrav.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Če je to res, je tako revolucionarno, da je prav čudno, da je zašlo v javno obravnavo (Discovery channel) - obenem pa se o tem nikjer nič ne govori.

Ideja je pa ta: Opazovali so močerade, ki imajo menda to neverjetno lastnost, da jim zraste nova noga (če originalno izgubijo) in sicer rana ne dela kraste in se ne zabrazgotini. Pri vseh nas, ki smo normalni
wink-1.gif
, se rana prevleče s krasto in potem z brazgotino - na ta način se telo obvaruje infekcije. Pri močeradu pa menda začne rasti nov ud.
Sedaj so vzeli svinjski mehur, ker je struktura prašičjega organizma menda precej podobna človeškemu (pri presaditvah uporabljajo npr. srčne zaklopke iz srca prašiča itd.), torej svinjski mehur in ga je tehnik olupil s strgalom, da je na koncu ostala samo neka tanka opna. To naj bi bila matrica oz. "gradbeni oder" ali šablona, v katero bo ranjeno telo začelo vgrajevati lastne celice. In da ko položiš to opno (ali prah od opne) na odprto rano, telo ne bi več odlagalo trombocitov tja in tvorilo krasto, ampak začne graditi na novo.

Tam so prikazovali enega starca, ki mu je prst na novo zrasel, pa nekega vojaka iz Afganistana, ki je pohodil mino ...

Preveč lepo, da bi bilo res. Če bi bilo tako enostavno, bi evgenika pušnila na celi črti.