CSV IN XLS

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
CSV - comma separatede value
podatki so enostavno nanizani in ločeni z vejico. ime v prvi vrstici ponavadi določa opis podatka.

Primer
model,cena,letnik
alfa,5000,1999
bmw,,2004 //vidiš primer vpisa brez enega od podatkov

CSV je zato zelo praktičen za hitre izmenjave podatkov, poleg tega se lahko napiše tud v notepadu.

XLS je pa precej bolj zapleten, ker vsak vpisan podatke poleg vrednosti vsebuje še podatek o lokaciji, obliki itd ..

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.131
1.087
113
Datoteka --> Odpri --> spodaj izberi Vse datoteke --> izberi datoteko-->
potem te bo pa čarovnik vodil naprej.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
HVALA!!!

Najboljši ste
wink-1.gif

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik pikec85 pravi:
No, se opravičujem za butasto vprašanje ...
wink-1.gif

Vprašanje je bilo zelo v redu, sploh nič butasto. Jaz sem samo dodatno pojasnil, da se ve.

Še dva podobna formata zapisa obstajata, Space Delimited (.prn) in pa Tab Delimited (.txt). Oboje lahko uporabljamo za enostavnejše prenose, zelo veliko aplikacij (baze, druge preglednice in še več) zna enostavno brati to vrsto zapisa. Pa še z Wordpadom se da gledati in popravljati. Izvoziš pa podatke tako, da enostavno Save as... izbereš željeno obliko.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
Uvozil sem, tako kot ste predlagali, vendar najbrž sami podatki niso prav urejeni ... so dani po kolonah (A1, A2, A3, A4 ... - 1 niz, A5, A6, A7 - drugi niz)
Jst bi jih pa rad uredil tako, da bo en niz prišel v vrstice (A1, B1, C1 ...)

Drugače kot ročno sploh ne gre ..., no, s pomočjo tistega wizarda lahko podatke dobesedno razrežem
wink-1.gif

Vseeno hvala vsem!

lp
pikc