Črvi v ajdovi moki v Lidlu

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ni več nobenega nadzora nad kvaliteto izdelkov?


Za Slovence je zdaj vsaka moka dovolj vredu...sramota
Glej ti gledas da je poceni. Vprašanje s kje je ta ajda in koliko časa je že kar je bila pakirana.

Prej v mlin/pri kmetu ali tržnci in jo kup tam. Frišno.

Aja tam je druga cena ...zakaj neki.
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Naj pogleda deklaracijo. Stavim da piše proizvedeni.v.EU.

Torej vprašanje s kje je in koliko je staro.
 

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.006
113
Nč bat, jeseni je vprašanje če se bo sploh še kje dobila, tako da tud z molji ne bo težav.
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ma, kaj ste šli to pisati, sem bil v Lidlu, pa so sedaj ceno te moke dvignili za 300%, in piše gor BIO Ajdova moka, s svežim mesom....
 
  • Všeč mi je
Reactions: bizi

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.726
9.506
113
Cela panika okol ličink v moki. Mimgrede lohk to faseš tud od kmeta v mlinu itd. Moko preseješ, ličinke so pa užitne, torej ne strupene. Ni pa fajn videt tega.
 
  • Všeč mi je
Reactions: ales85

luka51

Guru
16. avg 2007
14.418
5.697
113
Moka v trgovini ni frišna. Frišna moka je bla včeraj zmleta.
In ja povsod se lahko to zgodi. Dovolj je ena odrasla žuželka, da pride zraven in maš takoj ličinke.
Oziroma rad bi videl nekoga, ki sam peče kruh, pecivo, pač nekaj da redno rabi moko, da še ni mel moke z ličinkami.

Tu je pač ta nesreča, da so se ličinke prigrizle ven iz pakunge in so vidne v trgovini. Če bi to trgovka prva opazla in bi odstranla bi šlo življenje dalje nemoteno. Tak pa je treba nardit higiensko in okoljsko katastrofo po socialnih omrežjih.
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
A si pozabil temo o jajcih in kako jih trgovke zlagajo iz ene skatle v drugo...ali kaj je že bilo.
Da je ta moka cenovno ugodna je vpraša je s kje in koliko stara. Potem pa še koliko časa je stala na polici.
Ampak enim je to nerazumljivo.
 

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.367
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
A si pozabil temo o jajcih in kako jih trgovke zlagajo iz ene skatle v drugo...ali kaj je že bilo.
Da je ta moka cenovno ugodna je vpraša je s kje in koliko stara. Potem pa še koliko časa je stala na polici.
Ampak enim je to nerazumljivo.
Trgovke so najmanj krive... Šef je rekel, naj to naredijo, in so...
Upaš s prstom pokazat na šefe? V trgovini? In jim povedat svoje?
Če ne, ah, gremo naprej...
 

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Moka v trgovini ni frišna. Frišna moka je bla včeraj zmleta.
In ja povsod se lahko to zgodi. Dovolj je ena odrasla žuželka, da pride zraven in maš takoj ličinke.
Oziroma rad bi videl nekoga, ki sam peče kruh, pecivo, pač nekaj da redno rabi moko, da še ni mel moke z ličinkami.

Tu je pač ta nesreča, da so se ličinke prigrizle ven iz pakunge in so vidne v trgovini. Če bi to trgovka prva opazla in bi odstranla bi šlo življenje dalje nemoteno. Tak pa je treba nardit higiensko in okoljsko katastrofo po socialnih omrežjih.
Js jo sam meljem in tudi v domačem žitu v zaprtem plastičnem vedru se najdejo molji. Jbg treba met na hladnem pa je. Sam pač sandra in njeno uletavanje v teme s hrano :)
 

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.323
4.139
113
Proteinski kruh, je to polj.

Sicer pa smo sami krivi, včasih so insekticidi po žito livali, pa je bilo vse lepo, danes pa je pač bio z dodatki.