Črpalka za vrtalni stroj

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ta palstična bo črpala en emter visoko..prvih 1000 litrov.

na 20..pa ne bo vlekla nobena.

mam doma kovinsko, ki ti jo dam za..25€...nova je čez 40 bila. uporabljena minimalno. sam 20m...dvomim, da bo vlekla.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ta palstična bo črpala en emter visoko..prvih 1000 litrov.

na 20..pa ne bo vlekla nobena.

mam doma kovinsko, ki ti jo dam za..25€...nova je čez 40 bila. uporabljena minimalno. sam 20m...dvomim, da bo vlekla.

Slovenske izdelave?

Hvala lepa, doma smo imel neko plastično pa je načrpala BP 2bara v peč od centralne, torej 20m bi šlo! Problem je da na suho zariba v 10 sec!
crazy1.gif
Ta kovinska je pa zanič ker ima lufta v veternici toliko da ne ustvari nič podtlaka, potem sicer dela solidno. Smo jo pa tudi že precej uničili po cca. 1000l (luft na ležaju)!

Sicer imamo doma še eno plastično iz konrada, tista je pa za kurilca .. pretočila 500l BP in dela še vedno!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne ne ne

nbena ne more ustavrit pdotlaka.. na 20 metrov garant.
luft..luft dobi menda vsaka..sejs e zadeva vrti in obrabi.

tole o plastični in nafti...pa...al se hecaš..al tankaš v avto..al ti pa želim velikooooo sreče.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če mene vprašaš je tole za prečrpavanje, ne dvigovanje vode.

zakaj
ta zadeva stane 5 evrov, mašina 30 in je to 35 skupaj. kar bi ti ponucal za vlek vode iz vodnjaka in zalivanje vrta. recimo
na drugi strani pa je potopna, zanič, vsaš če enkrat dražja. prava pa..3 krat dražja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Ja mi imamo neko kovisnko doma ki je "made in slovenija", mislim da en bivši del litostorja dela tole. Dobila je luft na ležaju in sedaj teče voda ven, sesalnega učinka nima nobenega od novega .. potegne tam max. 0.5m še bolje pa je da zaženeš s polno cevjo. Zraven ni bilo sicer nobenih specifikacij, sam sem zelo razočaran nad delovanjem (bi raje kupil plastično za pol manj). Zdrži pa do 3500 rpm na gredi.

Plastična je imela "mehke" lopatice in dejansko sesalni učinek, mislim da do 5m BP sesa. Na tlačni strani pa je max. pritisk bil 3 bare kar je 30 m, predpogoj je bil sicer 2000 rpm na gredi (kar je bilo tudi max.).

Za olje (kurilc) se uporablja pa čisto mala plastična za občasno pretakanje olja iz soda v cisterno, ko je v slednji tega zmanjkalo. Pač z avtom na petrol po sod kurilca in potem pretočit v cisterno. Kaj je tu čudnega? Za sod pretočit (200l) sicer rabi tam okoli 10 min!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
govoril sem o primerjavi..ne o tem kar rabiš konkretno ti.

ti pa zdej le povej kaj rabiš. kam boš to 20m dvigoval in kako vodo oz tekočino.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Kaj pa recimo 5 metrov višine pa enih 40 metrov dolžine

To smo pri nas letos izvajali za prenos vode iz potoka v sod za zalivanje ... cca.5m višinske in pa 50m alkaten cevi. Kot sem rekel po 3x črpanjih ima črpalka opazen luft (pušča voda iz osi), drugače pa je delalo BP. Uporabljal sem pa 350W bormašino s cca. 1200 rpm, ker sem fural na trašvoh agregat (a-je-to varianta), z močnejšo mašino bi šlo 100% vsaj še 5 m višje.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kovinska, ki jo imaš bo vlekla, če boš začel s polno cevjo..men ni potegnila tut pol metra na..colarci..k sem jo zalil je vlekla. luft je dobila, ker si jo na suho zavrtel. oz zarad tega dobi 100%, kaj si ga pa ti kiksnu ne vem

palstična sesa..na suho cev, al zalita?

za kurilc uporabljaj kovinsko..ali pač izvedbo za kurilca..drugače boš dobil dele črpalke naprej..sicer gre za peč in ni panike..ampak vseeno.

poskusi kurilca zlit čez naavden šlauf..pol dej pa šlauf na stran..že po eni uporabi bo občutno trši..po desetih..bog ne daj, da je pa poln kurilca..se bo zdrobil..razbil kot steklo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

To smo pri nas letos izvajali za prenos vode iz potoka v sod za zalivanje ... cca.5m višinske in pa 50m alkaten cevi. Kot sem rekel po 3x črpanjih ima črpalka opazen luft (pušča voda iz osi), drugače pa je delalo BP. Uporabljal sem pa 350W bormašino s cca. 1200 rpm, ker sem fural na trašvoh agregat (a-je-to varianta), z močnejšo mašino bi šlo 100% vsaj še 5 m višje.

a ste kaj filtriral, al sam črpal?
kako to, da niste vzeli potopne črpalke..cena je tam tam gled ena kovinsko črpalko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Ko sem ugotovil da ne vleče 0 sem črpal po pretočnem načinu, torej cev najprej napolnil in potem pognal črpalko. Luft ni nastal zaradi suhega teka, zaradi tega se kvečjemu zakuri ležaj. Ni kvalitetna skratka, čeprav zgleda solidno.

Plastična je imela mehke lopatice (dejansko kot guma) in je imela vlek tudi na suho, si lahko dal prst na cev pa ga je prisesala!

Ta tadruga plastična je kao namenska za naftne derivate, potegne pa tudi na suho vsaj 2m. Je v uporabi že 5 let pa ni videt da bi ji kaj škodilo, tudi cevi so namenske za olje (tiste prozorne).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

a ste kaj filtriral, al sam črpal?
kako to, da niste vzeli potopne črpalke..cena je tam tam gled ena kovinsko črpalko.

Nič filtracije, je pa bil v vodi "škaf" na dnu da ni vlekla mulja. Potopne imajo precej manjši max. pritisk, sploh poceni variante, kot sem rekel se pri nas uporablja črpalka tudi za "nafilat" vodo v sistem za centralno (na vodovodnem omrežju imamo premajhen pritisk) kjer je potrebno vsaj 1.5 bara (15m) pritiska.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zarad suhega teka je anstala luft, pa se lopatice si mal uničil..sem dal isto čez
smile-1.gif

tole je zanimivo.

ok, imaš opremo za kurilca in to bo delalo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
No sej, za 20 EUR ce dela 1000l se ni za pritozevat. Lani je bila slucajno susa pa je presahnil izvir vode za zalivanje in se je po sili razmer uporabilo tako crpalko. Ce bo letos spet isto bom sel itak v nakup boljse potopne.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kako maš višino centralne, da rabiš tak pritisk?men so rekli, da ma...9m rabim maks bar

Naj bi bil pritisk priblizno enak pritisku v ekspanzijski posodi, tam je pa klasicno med 1.5-1.8 bara. Visina napeljave ti sicer pove koliko je min. pritisk do katerega imas se "polno".

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vprašam zato, ker mi je odpiralo ventile talnega na povratnem vodu. pa sem dal vmes regulacijski oz by pass ventil, nastavljen ok, pa ni pomagalo. ko sem pritisk iz 2..mislim, d aj ebilo toliko..spustil na 1,2 je začelo delovati ok.

zdej pa že 14 dni odzračujem, dolivam..in se j k konj,