Črn dim skozi DPF?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Živjo,

pred kratkim se mi je zabasal DPF. Na pooblaščencu so filter menda sneli, očistili in naredili regeneracijo.
Sedaj opazim malce črnega dima, ko pohodim gas.
Je to normalno?
Prej nisem opazil dima in izpuh je bil čist, sedaj je črn/sajast. Izpuh je že iz servisa prišel črn in ga nisem nič čistil.

lp

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Dizel, ki ne kadi, je pokvarjen.
smile-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
če piše da se mu je pred kratkim zabasal dpf, po teh besedah sklepam da ga ima, ali pač
confused-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.823
113
Ja, vprašanje kaj so mu na servisu gor pustili.
Morda je pa kak mehanik rabil zase dpf.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Ce so ga vzeli, hvala bogu. Sem se ze nekaj zanimal za odstranitev pa so majstri jamrali, da je tezko. No, kljub vsemu dvomim, da bi pooblascenec zadevo odstranil in se zlagal, da ga je ocistil.
Hec je tudi, da se je vceraj pojavila napaka p244f, kao previsoka temperatura izpusnih plinov. Sem poresetiral in sel pregonit mrcino in zaenkrat ok. Le ta dim mi ni vsec-ob predpostavki, da DPF je.
Lp

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ce se je filter zabil je za to vzrok....oni so ga ocistili montirali in opravili prisilno regeneracijo,ampak ni receno da so odpravili vzrok zakaj ti je filter zabilo, s temi filtri imamo serviserji se in se tezav,mestna voznja,kratke relacije,uporaba nepravilnih motornih olj, iztroseni inektorji,egr.....ce motor z dpf dimi to ni vredu....pojdi ponovno na servis da preverijo ponovno parametre motorja. Tu na forumu problema zagotovo ne bos resil.
A ti mogoce tudi dviguje nivo olja v motorju ?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
A če ima DPF filter, avto tudi v prvi prestavi pod visokim obrati ne kadi?

ne, ti lahko pokažem na mojem. morda malo na čase ko se opravlja regeneracija na ac pokadi rahel bel dim, nikoli pa ne črnega.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Saj to me skrbi, da je vzrok za to nekje drugje.
Avto ce vozi večinoma na avtocestah, pogosto daljše razdalje. Zabil se je recimo po daljši vožnji 100km v eno stran.
Ima tudi precej prevoženih 200.000km je pa to 2.0 TDCI - prejšni Mondeo.
EGR ventil ima 3 konektorje na sebi tako, da sklepam, če bi bilo kaj z njim narobe bi računalnik javil.
Ostanejo injektorji ali pa kak falš luft kje. Ampak avto sicer lepo vleče.
Nivo olja je stalen, torej se ne dviguje in se ne porablja. Je pa res, da sem ravno kak teden preden se je filter zabasal naredil servis.
Po čiščenju sem še enkrat zamenjal olje - pooblaščenec ga baje ni.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
A če ima DPF filter, avto tudi v prvi prestavi pod visokim obrati ne kadi?
Ce vozilo z dpf nima tezav tudi pri 200.000 km ce vtaknes prst v auspuh ven potegnes cistega.
Dima za pravilno delujocimi euro 5 ne sme biti.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Na strehi ni bilo nic. Sem pa namenoma vozil z malo visjimi vrtljaji ravno z namenom, da pomagam cistit filter.
Zadnje 3 tanke sem napolnil na Agip. Obicajno pa tankam na Petrolu. Kak teden pred tem sem tudi zamenjal olje z original priporocenim,ki pa pomojem ni primeren za DPF - Formula F.