Nad mojim kompom obupujem, star je nekaj dni več kot leto in seveda ravno iz garancije (nikoli več ne kupim kompa brez garancije po komponentah), v tem letu je bila menjana grafa ( tačas imel nadomestno ki je tudi crknila), trdi disk, dvd pekač, v zadnjih 10 dneh so se mi že drugič sesuli winsi, skupaj že tretjič, prvič so se pred 3 meseci. Viste se ni dalo popraviti obakrat, na srečo so se w7 malo prej postavili nazaj. Ker s prejšnjim kompom v 6 letih, razen napajalnika, nisem imel nobenih težav in so bile po teh letih še vse komponente originalne (ok, menjal grafo ampak zato da sem imel boljšo, ter dodal sem ram), menim da na servisu prave napake niso nikoli našli. Kaj bi lahko bilo narobe? Jaz osebno sumim matično.
Zadnja napaka je izgledala tako da je mozilla zmrzovala kot hudič, kakor hitro sem imel odprt več kot en zavihek, drugega ti 2 uri, kar se je to dogajalo, niti nisem uporabljal.... na koncu je mozilla dokončno zmrznila, komp se je restartal in izpisalo se je opozorilo disk read error ali nekaj podobnega..... diska v biosu sploh ni bilo videti. Pri obeh napakah še z Visto je bilo enako. S tem da zdaj imam še en dodatni manjši disk, na katerem imam windows 7 in tudi na tem so se pojavile te težave kot takrat ko sem imel Visto na večjem disku.
Sem pa čisto povprečni uporabnik, nisem navijal ne procesorja ne grafe, nič.... uporabljam ga večinoma za net, filme in muziko, od iger fifa, football manager in need for speed shift, torej nič posebej strojno zahtevnega. Ob bližajočih nevihtah sem komp vedno odklopil iz kablov, imam še vseeno zaščito proti nihanju elektrike.
Komp je takle, če kaj pomaga:
matična GF8100 M2+SE
proc: AMD QUAD CORE 9550
Pomnilnik: 4 GB 800 mhz mislim da Kingston
Trdi disk. WD Caviar blue 640 GB
Še en trdi disk mislim da tudi WD 40 GB
DVD Nec
Grafa ASUS EN9600GT
napajalnik LC Power 420w
Zadnja napaka je izgledala tako da je mozilla zmrzovala kot hudič, kakor hitro sem imel odprt več kot en zavihek, drugega ti 2 uri, kar se je to dogajalo, niti nisem uporabljal.... na koncu je mozilla dokončno zmrznila, komp se je restartal in izpisalo se je opozorilo disk read error ali nekaj podobnega..... diska v biosu sploh ni bilo videti. Pri obeh napakah še z Visto je bilo enako. S tem da zdaj imam še en dodatni manjši disk, na katerem imam windows 7 in tudi na tem so se pojavile te težave kot takrat ko sem imel Visto na večjem disku.
Sem pa čisto povprečni uporabnik, nisem navijal ne procesorja ne grafe, nič.... uporabljam ga večinoma za net, filme in muziko, od iger fifa, football manager in need for speed shift, torej nič posebej strojno zahtevnega. Ob bližajočih nevihtah sem komp vedno odklopil iz kablov, imam še vseeno zaščito proti nihanju elektrike.
Komp je takle, če kaj pomaga:
matična GF8100 M2+SE
proc: AMD QUAD CORE 9550
Pomnilnik: 4 GB 800 mhz mislim da Kingston
Trdi disk. WD Caviar blue 640 GB
Še en trdi disk mislim da tudi WD 40 GB
DVD Nec
Grafa ASUS EN9600GT
napajalnik LC Power 420w