crknu ekran na hp nx 7400

prestigo

Zelenc'
8. apr 2008
22
0
1
Pred prblizn 2.5leti sm kupu hp nx7400 in je deloval dobr zdej pa kr od enkrat ekran steka. pojavijo se horizontalne crte, ekran skace,... sem probal tam kjer je stik med ekranom in osnovno ploščo (sm mogu mal butnt
smile-1.gif
pa je delal, zdej pa se to ne dela. ce ga priklucm na zunanji monitor mi dela komp normalno sicer se ekran ne prizge oz. ce se naredi to kar sm prej napisu. a mi pripoca kdo kksn servis bl pocen al pa kksno resitev?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sem ravno mislil spisat podobno temo. Imam hp nx6325 in je začel ekran delat 1px debele navpične črte. Pred dvema dnevoma je bila 1, danes pa sta že 2. Tudi jaz bi rad vedel za kakšno poceni rešitev.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa crkuje matrika ali osvetlitev? Meni je osvetlitev nagajala in je šel inverter (konverter?) k vragu, bratranec mi je dal drugega not in rekel, da je bil polit - ni mi jasno sicer od česa, tudi ekrana nisem z ničemer mokrim brisal
tongue-1.gif

Je pa moj nx9105.

prestigo

Zelenc'
8. apr 2008
22
0
1
matrika...sam pomoje je sam tm k je ekran povezan s kompom in je kksn stik slab.ker ce ga mal postran premaknm dela,sam naslednic k ga przgem pa ne vec.sam zdej sm ga ze tokrat premaknu da ne dela vec oz skace ekran pa vodoravne crte nastanejo...pomoje bom mogu na servis nest sam k ne vem kje majo kj pocen ker komp ni vec v garanciji...?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
ok da se vključim
mam en star lcd samsung in prikazuje take vodoravne modre črte, vedno na enakih mestik. pač kot da bi neko nalepko z modrimi črtami dal preko zaslona. edini primer ko te črte zginejo je ko greš v meni zaslona. Torej lcd kot tak deluje vredu. kaj je kaka opcija hitre odprave napake? vsaj nek napotek kje naj pogledam če se da kaj rešit. za servis je prestar.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nam se enako pojavlja na Samsungu v službi, kot da bi se naredil burn-in, se pa je pojavilo po letu dni, ampak ga še zdaj nisem nesel na servis
tongue-1.gif

prestigo

Zelenc'
8. apr 2008
22
0
1
ok zdej je bil na sevisu in so rekl da je sla matrika...in tipson je reku da je popravil cca 500€,kar je skor tok vredn k sam laptop.a mogoce kdo prodaja matriko za laptop 15,4inchov 1280*800 resolucija?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Tole pa ne verjamem da je res. Celoten LCD za dosti boljši laptop stane okol 300€ .. edino če nabijejo še delo zraven. NE vem no...

poglej malce ebay, tam se dobi dosti ceneje roba.