Crknila kombinacija tipk, WTF ??

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Je komu jasno kaj bi to lahko bilo,da mi je z lepa crknila določena kombinacija tipk.

Če pritisnem tipko SHIFT + 0 , bi moral vn dobit znak za "JE ENAKO" ( bi ga napisal,pa ga nemorem !! ) .

Se komu kej sanja kaj bi bil lahko vzrok? Številka 0 deluje, shift tipka deluje,ampak znak ne prime. Ostale tipke v bližini delujejo normalno ( !"#$%&/()?*) .

Tipkovnica je Logitech G11 .

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kodna tabela? Nastavitve jezika? Samo potem bi pomešalo tudi sosednje znake...

Pojdi v BIOS in tam poizkusi. Da boš vsaj vedel, če je software ali hardware kriv.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kabel od tipkovnice prav v vtičnico porini.

Kabel je v vtičnici, tudi čez Remote desktop mi omenjena kombinacija tipke ne prime.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Kodna tabela? Nastavitve jezika? Samo potem bi pomešalo tudi sosednje znake...

Pojdi v BIOS in tam poizkusi. Da boš vsaj vedel, če je software ali hardware kriv.

Bom poskusil v biosu nekje,samo da uspem narediti reset...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kabel od tipkovnice prav v vtičnico porini.

Kabel je v vtičnici, tudi čez Remote desktop mi omenjena kombinacija tipke ne prime.

Torej je problem softwarske najverjetneje narave. Preveri še s kakšnim linux live CDjem da se dokončno prepričaš.
Si v zadnjem času inštaliral kakšno aplikacijo, ki bi lahko nastavila kakšne keyboard shortcute?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Ne vem če ti pomaga. Ampak brat je imel G15 in so mu tudi začele odpovedovati tipke na tipkovnici. Vedno več.
Problem je bil v tem da so povezave v tipkovnici oksidirale in se prekinile. Rešitev je bil nakup nove tipkovnice. Saj stare nisi mogel popravit.

Mogoče maš ti začetek tega...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Zanimivo... meni se zdi skrajno neverjetno, da bi tipkovnica izgubila eno samo funkcijo (izmed tisočih možnih kombinacij) samo zato, ker bi bil (digitalni!!!) USB priklop nepopolno priklopljen. Ne rečem na kakšnem analognem VGA in izgubi dela barvnega spektra, kjer je bil to tipičen razlog.

To je tako kot da bi rekel, da mu ne dela www.alter.si in bi ga vprašal, če mu slučajno niso miši zgrizle optičnega kabla.
smirk-1.gif

mihagr

Pripravnik
25. avg 2007
394
23
18
Ljubljana
Ne samo da je neverjetno, je nemogoče!
Ne glede na to ali je PS/2 ali USB, komunikacija (tastatura-PC) je serijska, torej če pride en znak pravilno v PC, mora tudi ostalih milijon pravilno priti, ali pa je tastatura pokvarjena (ena ali več tipk ali pa matrika).
Sicer pa je napisal, da mu sosednje tipke delujejo!

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.081
2.850
113
Hmmm, si morda razmislil o servisu ali vsaj klicu na servis, morda pa oni kaj vejo o tem...čisto tko btw ena ideja no
evil.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
USB je eno, pri PS/2 pa se hitro lahko zgodi, da kak pin ne deluje ok, tipkovnica pa je še vedno zaznana.

To mi je jasno kot beli dan. Ampak kot prvo je G11 USB tipkovnica in kot drugo, njemu delujejo vse tipke razen ene KOMBINACIJE tipk.