Creditexpress

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
A kdo pozna to "firmo"? Od njih sem namreč dobil terjatev z naslednjimi postavkami:

Glavnica: 0,00 €
Zakonite zamudne obresti: 1,87 €
Stroški izterjave: 6,00 €

Skupaj 7,87 0

Po njihovih trditvah naj bi šlo za moj dolg do Telekoma ( ja, res sem "zgrešil" eno položnico ampak sem dolg tudi poravnal po telefonskem razčiščevanju z njihovo - Telekomovo - naročniško službo).
Ali sem res dolžan tole plačati??? Jaz mislim da ne, ker:

- glavnica (dolg) je enak 0, kar priznavajo tudi sami
- če so zadaj zamudne obresti, sem jih dolžan Telekomu
- po zakonu o zaščiti potrošnikov nisem dolžan plačevati nenaročenih izdelkov ali storitev - če je njihovo storitev res naročil Telekom, naj jo tudi plača.

Ne gre se mi ravno za teh nekaj €, na organ pa mi grejo poskusi nategov na suho.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Če jih je Telekom pooblastil za izterjavo, potem te bodo jebali do sodne izvržbe. Samo da potem bo znesek nanesel tudi do nekaj sto EUR.
V tej državi je folk popušil celo bajto zaradi malih zneskov dolgov. Samo zato, ker so se jebali 15 let na sodišču.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
A ni bolje, da vprašaš njih in preveriš na Telekomu?

Firme ne poznam.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Ne mislim se tožarit, samo sprašujem če ima kdo izkušnje s to firmo in kako je možno da so naračunane zamudne obresti na glavnico 0.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
No, jaz takrat nisem plačal nič - pravno mnenje me pa še vedno zanima, ker je moj sorodnik sedaj v istem položaju...