Cpu stalno okoli 40 - 50 % in ostali problemi

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18

Torej danes po restartu kompjutra se mi je začelo v Visti (home premium 32 ) nabijat cpu na 50 %, v task managerju mi izginila orodna vrstica in zavihki. Med zavihki se lahko premikam samo z ctr + tab in, ko dam prikaži procese vseh uporabnikov ( v sistem nisem prijavljen kot administrator) se orodna vrstica in zavihki čudežno pojavijo, % delovanja cpu je pa še zmeraj isti.
Če štartam visto kot administrator, se task manager pojavi normalno, cpu mi pa še zmeraj nabija. Sem fasal kakšen virus, črva ? Kako odpravit ta problem ?

Se že vnaprej zahvaljujem za kakršno koli pomoč , nasvet.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Kje se to pogleda ?
redface-1.gif

Kaj ne kaže v task managerju pri procesih samo porabo rama ?

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Aha, sej vidim, samo nisem bil siguren, če je to to

Sistemski nedejaven proces je okoli 80 do 90. Če ga probam zapret ne gre, Napiše: Operacije ni mogoče dokončati, Operacija ni veljavna za ta proces

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
Sistemski nedejaven proces pomeni, da je 80 do 90% procesorja nedejavnega in je na voljo sistemu... posledično je 10-20% procesorja zasedenega.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Tud možno, samo zakaj mi potem v sidebaru kaže zasedenost od 40 do 50 % ? Ok zdaj malo več kaže ker imam še izrezovalnik zalaufan,

Ima mogoče kaj dllhost.exe kaj veze s tem, se mi pojavi, ko pogledam vse procese potem pa po sekundi, dveh izgine ?
Ker nekaj je sigurno narobe, ker mi sistem dela občutno počasneje kot ponavadi.

Edit : dodal dve slikce, si bo lažje predstavljat

Nazadnje urejeno:

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Mah ne vem, prej je bilo do sedajv nekaj malega procentov, če nisem kj posebnega delal. Mislim, da nimam tako slab sistem (E8200, 4Gb rama, ati 4850, nap. 580 W), da bi moglo toliko procesor matrat. Pri kakšni zahtevni igri, npr. Crysis warhead, je razlika precej očitna.

@matejdro, sem pregledal v safe modu z ad-awarom, spybot s&d, Malwarebytes' Anti-Malware, in AV avira(bolj na hitro, bom komplet scan dal ponoči), vse updejtano na zadnji datum pa ni nič najdlo. bom probal še kakšno stvar iz tvojega linka.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za hiter pregled še : Dr.Web CureIT

A v safe mode tudi CPU nabija ?
Si kaki driver instaliral nedavno ? Probaj system restore na datum pred tem.

V skrajnem primeru ponovna instalacija Windows...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Sem preskeniral z vsemi temi programi in ni bilo nič okuženo. Tisto s task managerjem sem rešil, dvojni klik na vrh okenca in se je vse pojavilo nazaj
smile-1.gif

Ostane še edino problem z CPUjem, v safe mode je isto, nabija na 40-50 %., nekih novih drajverjev nisem inštaliral, nazadnje atijev hotfix za Far cry 2, že kr neki časa nazaj in nisem opazil nič sumljivega. Zajebavat je začelo včeraj. Je možno, da zajebava zaradi zamenjave napajalnika ? Prej sem imel nekega noname 430W, zdej sem dal pa notri HKCjev 580W. Je možno, da to kaj vpliva na delovanje ?

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Sem že našel krivca. Sem priključil star napajalnik nazaj in stanje se je močno izboljšalo.

Kaj lahko zahtevam od trgovca denar nazaj, ker mi je prodal to sranje od napajalnika, ker tam ne mislim več kupovat ? Starega nažalost ne morem obdržat, ker se mi ob velikih obremenitvah(igrah) preveč kuha.