CPU hladilnik

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Dajte mi malo pomagat...rabim hladilnik za procesor..zdajl imam neko kvazi varianto, ki mi para živce zaradi glasnosti.

Imam Pentium procesor, 2 jedrni, 2.8 GHz (plata je stara vsaj 5 let), ventilator (in plata) mora biti na 4 pine!

Kak predlog kaj kupit..ne rabim nič posebnega, samo da je tiho!

(nekaj sem telovadil z menjavo ventilatorja (na obstoječi hladilnik, pa sem vedno dobil 3 pinski priklop ventilatorja, tako da mi plata (BIOS) javlja napako).

Tak da bom zdaj kupil hladilnik z ventilatorjem...s pogojem da je zadeva tiha.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Vse kar lahko narediš je, da izklopiš nadzor ventilatorja.

Pa nekaj moram naredit, ker bom dobil popizditis zaradi glasu ...sedaj imam priklopljen 14 cm ventilator, 3 pinski...super silent..pa glasen ko pri norcih

Mislim da ravno tale:

http://www.cool-pc.org/productdetail.php?prodid=1655

samo...dejanska glasnost
bonk.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Čudna reč, da je glasen. Bistvo večjih ventilatorjev je ravno to - enak pretok zraka pri manjših obratih = manj ropota.
Sem imel pa tudi sam že nekaj strank s pentiumom 4, ni bilo za dobiti tihega ventilatorja. Že stock ventilator je tulil, karkoli aftermarket še slabše.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam sem imel prej 3-pin stock dual core ventilator, drl se je ko zmešan ker se je vrtel na max. Kupim 4-pin s avtomatsko regulacijo, je tudi v idle glasen - pa bi naj bil stock Intel med najtišjimi
tongue-1.gif

Potem pa najdem na eni strani posnetke ventilatorjev in na posnetku Intelov ruži enako kot moj, zraven pa napišejo, da je zelo tih
bonk.gif

Očitno če hočeš tišino ti samo vodno hlajenje ostane. Ali pa kak sistem ventilatorjev in ''polmetrskih'' reber za 150€.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Moj pisarniški računalnik: DualCore E2180, stock ventilator in napajalnik z 12-centimetrskim zrakomlatom. Postavljenega imam cca 1 meter stran in se moram včasih že potrudit, da ga slišim. Pa nimam zamašenih uh
tongue-1.gif

Sicer pa ja - vodno hlajenje je opcija, ampak vseeno ti mora nekaj hladiti vodo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No sej jaz sem bil prepričan, da je z mojm nekaj narobe, sem kupil regulator in ga nastavil na 1500 rpm in je bil še vedno glasen. Potem sem poslušal tisti posnetek in je zvenelo enako, sedaj 4-pinski pa je tudi glasen. Menjal sem še napajalnik (ki je res neslišen) in kupil pasivno grafično.

OK, ne bom rekel da se dere, to sigurno ne, če zraven poslušam radio ga skoraj ne slišim, ampak tak kot eni pravijo/pravite, da računalnika ne slišite, pa res ni.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Lahko v BIOS-u nastaviš fiksno vrednost vrtljajev? Pol nastavi na kako manjšo vrednost.

Ali pa kupi drug ventilator. Jaz imam vsepovsod ene poceni (1000 SIT takrat) Arctic Cooling in dela ko bomba.

(mislim, da je tale: AF 8025L )

Poceni in delujoče: Prestavi PC v drugo sobo.

Aja, si prepričan, kateri ventilator je glasen? Da ne boš napačne noge amputiral
wink-1.gif

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Pozdravljen
Jaz bi se vprašal zakaj je glasen, morda pa se hladilno telo ne prilega pravilno na procesor, morda ni dovolj paste, ali pa preveč. Morda je stara, trda in pregreta, ali pa se je odlomil, odpel eden od štirih nosilcev hladilnika. Kakorkoli, očitno je procesorju prevroče in je zato nagnal ventilator na max.
Pa tole zadnje vprašanje od Steina tudi ni odveč.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Oja, od procesorja je glasen. Če ga z roko ustavim je popolna tišina, napajalnika ne slišim še če uho zraven dam, sem kupil LC Power neko zadevo s 14 cm ventilatorjem.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Jaz imam ta hladilnik (žal samo za intel 775) in se mi ventilator vrti v idle na 860 rpm, v load (2xorthos) pa ne gre čez 1200rpm (C2D E6600 @ 3.2GHz), uporabljam priložen ventilator na 4 pin priklopu in v biosu nastavljen profil silent, na normal profilu je +200rpm

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Imam 775, bom premislil o tem oz. morem probat ventilator kako glasen je v silent mode. Sicer pa sem gledal kako Akaso, naj bi bil tih ventilator, pa denarnice ne vtrga.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ventilator napajalnika je hudo tih (sem ga moral menjat, takrat ko plati, ko mi je šla falit).

tega tulčeka zdaj sem pa sam montiral (je na ohišju, in preko stožca vpihuje zrak na CPU)..tako da...ga ne moreš zgrešit.

Zdaj sem naročil enega 4 pinskega, cena 6 EUR, pa bom videl kako se bo obnesel - ga bom pa nekako direktno montiral na CPU, namesto zdajšnjega pa bom vrgel enega 12 cm (ki ga že imam) z 800 obrati, da bo malo vpihoval svež zrak, ki pa je tudi dobesedno neslišen.

Dotično:
http://www.cool-pc.org/productdetail.php?prodid=3453

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Zakaj pa toliko kompliciranja? Sam imam navitega P IV 3.0 GHz, gor pa Zalman CNPS7000C ( URL ), na ohišju nič zračenja, pa zraven dobiš še regulator obratov. Če imaš prižganega še ponoči si komot daš na najmanj obratov, pa mora hladit, ko kaj delaš pa pač povečaš obrate (če nočeš, da pride do težav).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik sbor pravi:
Zakaj pa toliko kompliciranja? Sam imam navitega P IV 3.0 GHz, gor pa Zalman CNPS7000C ( URL ), na ohišju nič zračenja, pa zraven dobiš še regulator obratov. Če imaš prižganega še ponoči si komot daš na najmanj obratov, pa mora hladit, ko kaj delaš pa pač povečaš obrate (če nočeš, da pride do težav).
CPU se ob pregrevanjju avtomatsko upočasni, tako da tudi če snameš hladilnik, bi moralo lepo delati (seveda počasi).

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Še en glas za zgoraj omenjenega Zalmana. Ga imam na P4 2.4 in je zelo tih. Temperatura se nikoli ne dvigne nad 45°.

Ni mi jasno, kako je lahko en sposoben hladilnik z 12cm ventilatorjem glasen.